Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Anne Frank Huis

Ontdek waar het dappere en bekende Joodse meisje zich tijdens Wereldoorlog II verborg voor de Nazi's en haar wereldberoemde dagboek schreef.

Een bezoek aan het Anne Frank Huis is zowel een ontnuchterende als openbarende ervaring. Het levensverhaal van Anne Frank werd een van de bekendse overleveringen van een Joodse vluchteling in Nazi-Duitsland. Anne's dagboek, dat ze in 1942 als 13-jarig meisje begon te schrijven, is een van de meestvertaalde Nederlandstalige boeken ter wereld. De eerste vertaalde versie verscheen in 1950 in het Duits.

Het originele dagboek is te vinden in het museum, net zoals het kleine zolderkamertje waar ze het grootste deel van de oorlog doorbracht. De twee verborgen families werden ontdekt in 1944 en naar de concentratiekampen gestuurd. Alleen Anne's vader overleefde de tragedie en zorgde ervoor dat het dagboek van zijn jongste dochter gepubliceerd werd, zodat het lot van de vele slachtoffers nooit vergeten zou worden. Ongeveer 107.000 Nederlandse Joden werden tijdens de Holocaust gedeporteerd, waarvan minder dan 5% overleefde. Een van de moedige mensen die de familie Frank hielp verbergen, redde het dagboek uit de handen van de plunderende Duitse soldaten.

Neem een bezoekje aan de nauwe schuilplaats van het oude grachtenpand, dat deel uitmaakt van het museum. De trappen naar het zolderkamertje werden afgeschermd door een boekenkast, die er nog altijd staat. In de kamers vind je diverse artefacten die pijnlijke herinneringen oproepen aan de oorlog. Kijk vooral uit naar de kaart waarop Otto, Anne's vader, de opmars van de geallieerde troepen markeerde.

Een modern bijgegbouw huist de meeste voorwerpen en een boekenwinkel. Ga naar de Dagboekkamer voor het originele boek en Anne's kortverhalen plus notitieboekje met haar favoriete spreuken. Het inleidende filmpje met oorlogsbeelden vertelt een huiveringwekkend verhaal dat misschien niet voor gevoelige zielen bestemd is.

Het Anne Frank Huis bevindt zich aan de Prinsengracht en is te bereiken met de tram, grachtenboot of bus naar de Westermarkt. Vanaf het Damplein is het 20 minuten lopen. Het huis is dagelijks geopend, met vaak een lange wachtrij aan de ingang. Zorg dat je er vroeg bij bent of een toegangskaartje koopt op de officiële·website. Fotograferen is verboden.


Anne Frank Huis Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Anne Frank Huis

Alle 1.953 accommodaties in de buurt van Anne Frank Huis bekijken
The Highland House € 89
The Highland House

The Highland House

Nieuwe nieuwstraat 17, Amsterdam
   
  3.5 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in centrum, binnen 5 minuten lopen van Body Worlds, Paleis op de Dam en De Dam. Ook Madame Tussauds en Anne Frank Huis liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Amsterdam Centraal ligt op 9 minuten lopen en naar Station Amsterdam Centraal is het 7 minuten lopen.

  Travel Hotel Amsterdam € 40
  Travel Hotel Amsterdam

  Travel Hotel Amsterdam

  Beursstraat 23, Amsterdam, Noord-Holland
    
   1.5 van 5.0 Sterren

   Dit hostel ligt in centrum, binnen 5 minuten lopen van Beurs van Berlage en De Dam. Ook Madame Tussauds en Paleis op de Dam liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Amsterdam Centraal ligt op 6 minuten lopen en naar Station Nieuwmarkt is het 7 minuten lopen.

   Pulitzer Amsterdam € 455
   Pulitzer Amsterdam

   Pulitzer Amsterdam

   Prinsengracht 323, Amsterdam
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Amsterdam ligt vlak bij de luchthaven, binnen 5 minuten lopen van De Negen Straatjes, Anne Frank Huis en Herengracht. Ook Madame Tussauds en Paleis op de Dam liggen binnen 10 minuten lopen. Overstaphalte Westermarkt ligt op maar 2 minuten lopen en naar Overstaphalte Rozengracht is het 8 minuten lopen.

    Boutique Hotel La Belle Vue € 28
    Boutique Hotel La Belle Vue

    Boutique Hotel La Belle Vue

    Raadhuisstraat 37/2, Amsterdam, Noord-Holland
      
     2.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in centrum, binnen 5 minuten lopen van Herengracht, Anne Frank Huis en De Negen Straatjes. Ook Paleis op de Dam en Madame Tussauds liggen binnen 10 minuten lopen. Station Nieuwmarkt ligt op 14 minuten lopen en naar Metrostation Rokin is het 11 minuten lopen.

     ibis Styles Amsterdam Central Station € 80
     ibis Styles Amsterdam Central Station

     ibis Styles Amsterdam Central Station

     Martelaarsgracht 10, Amsterdam
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in centrum, binnen 10 minuten lopen van Herengracht, De Dam en Paleis op de Dam. Ook Madame Tussauds en Anne Frank Huis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Amsterdam Centraal ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Amsterdam Centraal is het 5 minuten lopen.

      Best Western Dam Square Inn
      Best Western Dam Square Inn

      Best Western Dam Square Inn

      Gravenstraat 12-16, Amsterdam
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in centrum, vlak bij Nieuwe Kerk, Paleis op de Dam en De Dam. Ook Madame Tussauds en Amsterdam Museum liggen binnen 10 minuten lopen. Station Nieuwmarkt ligt op 10 minuten lopen en naar Metrostation Rokin is het 7 minuten lopen.

       Hotel City Garden Amsterdam € 50
       Hotel City Garden Amsterdam

       Hotel City Garden Amsterdam

       162 P.C. Hooftstraat, Amsterdam
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Museumkwartier, binnen 10 minuten lopen van Van Gogh Museum, Stedelijk Museum en Concertgebouw. Diamant Museum Amsterdam ligt op 0,5 km. Metrostation Vijzelgracht ligt op 15 minuten lopen en naar Metrostation De Pijp is het 18 minuten lopen.

        Tourist Inn Budget Hotel - Hostel € 72
        Tourist Inn Budget Hotel - Hostel

        Tourist Inn Budget Hotel - Hostel

        Spuistraat 52, Amsterdam
          
         2.0 van 5.0 Sterren

         Dit milieuvriendelijke hostel ligt in centrum, binnen 10 minuten lopen van Herengracht, Paleis op de Dam en De Dam. Ook Madame Tussauds en Anne Frank Huis liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Amsterdam Centraal ligt op 10 minuten lopen en naar Station Amsterdam Centraal is het 8 minuten lopen.