Arrecife

Reisgids
Strand Papagayo toont rotsachtige kustlijn, een zandstrand en algemene kustgezichten
Deze kuststad is de perfecte bestemming voor ontdekkingsreizigers. Van ambachtelijke markten tot tropische stranden en van een geschiedenis vol piraten tot tapasbars aan een lagune: je vindt het hier allemaal.

In Arrecife, de mooie hoofdstad van Lanzarote, gaat alles een versnelling langzamer. De 50.000 inwoners lijken nooit haast te hebben. Geniet samen met hen van de kleine dingen die het leven leuk maken: van een lekker 'desayuno', oftewel ontbijt, tot tapas op het strand.

De dag begint aan de hoofdstraat van Arrecife, die Calle Leon y Castillo of Calle Real wordt genoemd. Hier neem je eerst een kop warme chocolademelk met churros, een met suiker bestrooid gebakje, waarna je de vele belastingvrije winkels kunt gaan verkennen.

Meer winkelvertier vind je in de kraampjes van de markt La Recova, waar allerlei ambachtelijke producten worden aangeboden. Op zaterdag is het tweedehandsmarkt op La Recova.

De geschiedenis van Arrecife is er één van piraterij. In de 17e en 18e eeuw waren overvallen door Barbarijse zeerovers en Britse kapers schering en inslag. In het Castillo de San Gabriel, dat werd gebouwd na een overval door de beroemde piraat Morato Arraez, word je meegenomen op een reis naar het verleden.

Het restaurant van een ander fort, het Castillo de San José, biedt prachtige uitzichten over de belangrijkste haven van Arrecife, Muelle de los Marmoles. Binnen in dit indrukwekkende bouwwerk is ook het Museo Internacional de Arte Contemporaneo gehuisvest, waar innovatieve hedendaagse kunst wordt tentoongesteld.

Aan de wonderschone kustlijn met zijn witte zandstranden en palmbomen waan je je in de tropen. Op het hoofdstrand, Playa del Reducto, kun je heerlijk zonnebaden, lezen of zwemmen. Vroeg in de ochtend kun je op de nabijgelegen vismarkt Calle Liebre terecht voor allerlei soorten vis, zoals zwaardvis of de plaatselijke delicatesse sama.

In het Parque Tematico met zijn mooi onderhouden tuinen kunnen de kinderen lekker hun gang gaan op de speeltoestellen en skatebanen. In het cinemacomplex Atlantida worden filmhuisfilms vertoond.

In de lagune van Arrecife, Charco de San Gines, kun je modelbootjes zien racen. Ook de kerk El Aguaresio is een bezoek meer dan waard. En in de bars aan de promenade rondom de lagune kun je te te goed doen aan heerlijke tapas.

Arrecife ligt vlak bij de internationale luchthaven aan de oostkust van Lanzarote. Je kunt een auto huren, maar let wel goed op de parkeerregels, want je wagen wordt zo weggesleept. Na zonsondergang kun je een romantische wandeling maken onder de warme straatverlichting van de promenade San Gines.

Waar overnachten in Arrecife

Default Image

Argana

De stranden, de bars en de golfbanen zijn slechts enkele populaire zaken in Argana bij reizigers. Trek naar Ciudad Deportiva de Lanzarote of Strand van El Reducto als je het gebied verder wilt verkennen.

Argana
Hotel Diamar & Business Center
Hotel Diamar & Business Center
3 out of 5
Avda. Fred Olsen nº 8, Arrecife, Lanzarote