Lanzarote

Reisgids
Foto verstrekt door Turismo Lanzarote

Videoreisgids voor Lanzarote

Op dit Spaanse eiland vind je chique resorts aan het water, prachtige vulkaangrotten en de intrigerende architectuur van César Manrique.

Welkom in de spannende wereld van Lanzarote, een Spaans eiland dat net zoveel natuurschoon als geschiedenis heeft. Chique dorpjes, windsurfscholen, feestresorts en adembenemende vulkaanlandschappen, dit Canarische eiland heeft het allemaal.

Aan de voet van de berg Guanapay ligt Teguise, de voormalige hoofdstad van Lanzarote. Hier vind je traditionele architectuur, sommige gebouwen dateren uit de 16e eeuw. Het Castillo de Santa Bárbara boven op de berg biedt prachtige uitzichten. Ook vind je hier een museum, waar objecten te zien zijn uit de tijd dat Lanzarote werd geteisterd door zeerovers.

Veel van de toeristische bezienswaardigheden van Lanzarote zijn ontwikkeld en gepromoot door de beroemde architect César Manrique. Op je verkenningstocht over het eiland zie je overal zijn kenmerkende stijl, waarin bouwwerken en natuur naadloos in elkaar overgaan. Ter nagedachtenis aan deze man is in zijn voormalige huis de Fundación César Manrique opgericht.

Manriques werk is te zien in Jameos del Agua, een aantal grotten in het zwarte vulkaangesteente. Duik onder in de lavatunnels van Cueva de los Verdes en geniet van de adembenemende vergezichten vanaf het uitkijkpunt Mirador del Rio. De cactustuin van Manrique is van een betoverende bouwkundige schoonheid.

In het Timanfaya Nationaal Park zie je wat vulkanische activiteit allemaal teweeg kan brengen. Het grillige landschap van de Malpais, 'slecht land', is ontstaan als gevolg van trage lavastromen. Het eten in het restaurant El Diablo wordt gegrild met stoom uit de geisers. Hier in de buurt zie je nog meer natuurgeweld: bij de grotten van Los Hervideros beuken de schuimende golven op de grillige kliffen.

Vlak bij de plaatsen Yaiza en Tias liggen de belangrijkste strandresorts van Lanzarote. In het chique Playa Blanca kun je luxueus winkelen, en voor een avondje stappen ga je naar het populairdere Puerto del Carmen. Op beide plekken vind je overal aan het water windsurfscholen.

De internationale luchthaven van Lanzarote bevindt zich bij Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote. Deze luchthaven is een waar winkelparadijs met ambachtelijke winkels en marktjes met verse vis, maar ook belastingvrije groothandels. Overdag kun je je uitleven op het levendige strand, waarna je 's avonds heerlijk tapas gaat eten rondom Charco de San Gines, de lagune van de stad.

Je kunt Lanzarote het beste met de auto verkennen. Boek dus vooraf al een huurauto die je op de luchthaven kunt ophalen. In februari wordt hier uitbundig carnaval gevierd.

Waar overnachten in Lanzarote

Default Image

Argana

De stranden, de bars en de golfbanen zijn slechts enkele populaire zaken in Argana bij reizigers. Trek naar Ciudad Deportiva de Lanzarote of Strand van El Reducto als je het gebied verder wilt verkennen.

Argana