Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Lanzarote is het meest noordoostelijke eiland van de Canarische Eilanden die voor de kust van Marokko liggen. De bijnaam 'de Zwarte Parel' heeft het te danken aan het vulkanische landschap dat wordt gekenmerkt door de gestolde lavastromen en rotsformaties. Er zijn hier echter ook goudgele zandstranden te vinden, zoals Playas de Papagayo (de Papagayostranden) en het strand bij de badplaats Puerto del Carmen. Desondanks is Lanzarote minder toeristisch dan de grotere Canarische Eilanden. Het eiland meet 60 kilometer van noord tot zuid en 25 kilometer in de breedte. Met een snelweg en kleinere autowegen plus een grote variëteit aan activiteiten is een huurauto zeker geen overbodige luxe als je Lanzarote uitgebreid wilt gaan verkennen. Een aanrader is een auto met open dak. Zo geniet je optimaal van het bijna tropische klimaat.

In een huurauto verken je Lanzarote het beste

Wil je na aankomst meteen op ontdekkingstocht? Regel je huurauto vooraf dan online op Expedia.nl. Op de Luchthaven Lanzarote (ACE) heb je keuze uit een ruim aanbod huurauto's. Je kunt bijvoorbeeld huren bij bekende maatschappijen als Avis, Europcar, Hertz en Sixt. Doorgaans zijn de auto's uitgerust met airconditioning — wel zo prettig met een gemiddelde zomertemperatuur van 25 °C. Het eiland is niet groot, maar mocht je van plan zijn veel kilometers te maken, let dan op of in de huurvoorwaarden staat of je een onbeperkte afstand mag afleggen. Je kunt op onze website op deze eigenschappen en nog verschillende andere filteren door te zoeken met het zoekvenster bovenaan deze pagina.

Ook in de meeste badplaatsen aan de zuidkust kun je bij autoverhuurbedrijven terecht. Behalve de snelweg LZ-2 doorkruisen ook enkele kleinere autowegen het eiland, zodat je met een gehuurde auto vrijwel overal kunt komen. Let wel op dat je voor de weg naar de Papagayostranden tol dient te betalen en dat het laatste stukje alleen te voet kan worden afgelegd, maar dan kom je wel op de prachtigste stranden van Lanzarote. Dankzij de vruchtbare lavagrond vind je hier ook Lanzarotes eigen wijn, die je kunt proeven bij de bodega's Malvasia en El Grifo. Geniet echter wel met mate als je daarna nog verder gaat rijden.

Rijd heel Lanzarote rond in je huurauto

De kunstenaar César Manrique is sterk met het eiland verbonden. Zo is er dankzij hem geen hoogbouw en is er veel kunst van hem te vinden. Zijn geboorteplaats is de hoofdstad Arrecife waar de vesting Castillo de San José staat. Vanaf de stad rijd je zo naar het Waterpark Costa Teguise. Een leuke attractie voor het hele gezin om met een ruime familieauto te bezoeken. In het noorden vind je de botanische tuin Jardín de Cactus en de grotten Cueva de los Verdes waar je de ondergrondse meren kunt bezoeken. Rijd richting het noordwesten voor het uitkijkpunt Mirador del Rio. Vervolg je weg langs de westkust tot je uitkomt bij het maanlandschap van het Parque Nacional de Timanfaya. Hier kun je de huurauto even laten staan en verruilen voor een dromedaris.

Ontdek Lanzarote

Ontdek Lanzarote met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.