Teguise

Reisgids
Teguise toont bewegwijzering
In het historische centrum van Lanzarote vind je bijzondere Spaanse kerken, eeuwenoude kloosters die met moderne kunst nieuw leven is ingeblazen en intrigerende Canarische markten.

Een wandeling door Teguise is een reis door de geschiedenis van Lanzarote, met verhalen die in de vorm van eeuwenoude gebouwen bewaard zijn gebleven. Deze voormalige hoofdstad van Lanzarote heeft ongeveer 20.000 inwoners en doet dienst als het belangrijkste stadscentrum van de gemeente Teguise. Je bent hier wel een paar dagen zoet met alle bezienswaardigheden, in kloosters gehuisveste kunstmusea en uitstapjes in de mooie omgeving.

Teguise deed van de 15e tot de 19e eeuw dienst als hoofdstad van Lanzarote. Daarna nam Arrecife deze titel over. Maar de residentiegebouwen en prachtige pleinen zijn er nog, en hieraan heeft Teguise haar status van 'stad van bouwkundig, historisch en kunstzinnig belang' te danken.

Voorbeelden van mooie architectuur vind je op San Miguel Plaza, een vredig plein omringd door koloniale gebouwen. Het trotse middelpunt van het plein is de 16e-eeuwse kerk Nuestra Señora de Guadalupe met zijn witte klokkentoren. Binnen in de kerk zie je het donkere, rijkversierde neogotische middenschip en zijschepen. Op zondag is dit plein het toneel van een levendige markt, waar Canarisch ambachtswerk, Afrikaans houtsnijwerk en handtassen worden verkocht. Ook kun je genieten van een dansvoorstelling of bij een etenskraampje paella proeven.

In het Palacio de los Spinola, de 18e-eeuwse residentie van de gouverneur van Lanzarote, weerklinkt de politieke macht van weleer. Binnen kun je de prachtig versierde kamers bekijken, terwijl ook de buitenkant met de lage, door deuren onderbroken witte gevel een lust voor het oog is.

In het Convento de San Francisco komen religieuze en kunstzinnige devotie samen. In dit 16e-eeuwse barokke gebouw is een museum voor heilige kunst gevestigd. In het historische gebouw van de Convento de Santo Domingo wordt hedendaagse kunst tentoongesteld. Vorm en inhoud vormen zo een bijzonder contrast.

Teguise ligt in het midden van Lanzarote, op een kwartiertje rijden van de internationale luchthaven van Lanzarote. Binnen de stad kun je je prima te voet verplaatsen. Als je ook de verdere omgeving wilt verkennen, kun je het beste een auto huren of meegaan met een tourbus.

Nadat je de stad hebt leren kennen, kun je deze nog eens van een afstandje bekijken vanaf het Castillo de Santa Bárbara of de vulkanische grotten Cueva de los Verdes gaan verkennen.

Hotel THB Lanzarote Beach
Hotel THB Lanzarote Beach
4 out of 5
Plaza del Janubio, 2, Costa Teguise, Teguise, Lanzarote
De prijs is € 126 per nacht van 19 jun. tot 20 jun.
€ 126
per nacht
19 jun. - 20 jun.
Verblijf in Teguise bij dit met 4 sterren beoordeelde hotel voor families. Geniet van voorzieningen als gratis wifi, 2 restaurants en 2 bars/lounges. In de buurt ...
8,2/10 Very Good! (175 beoordelingen)
"Zeer vriendelijk personeel, propere kamers, tip : graag koffievoorziening op de kamer. Eten lekker en afwisselend ; voor elk wat wils."

Beoordeeld op 23 jan. 2020

Hotel THB Lanzarote Beach