Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Riga is de schitterende hoofdstad van Letland en de grootste stad van de Baltische landen. De Oude Stad aan de oever van de Dvina-rivier vormt het centrum van de stad. Dit stadsdeel wordt opgesierd door bijzondere bouwwerken, zoals de opvallende gotische Dom van Riga. Begeef je naar het Stadhuisplein en wandel gewoon wat rond door het compacte centrum met de knusse steegjes en duik hier en daar een leuk café of bijzonder boetiekje binnen om de sfeer van Riga te proeven.

Een geschikte auto voor in Riga

Riga ligt op ongeveer 2000 kilometer van Nederland. De meeste reizigers kiezen daarom voor een vlucht naar Riga als ze deze bijzondere stad willen ontdekken. Via Expedia kun je gemakkelijk een huurauto reserveren voordat je op reis gaat, zodat je ter plaatste op je gemak de omgeving kunt ontdekken. Je hebt keuze uit verschillende automodellen in verschillende prijsklassen. Kies bijvoorbeeld voor een fullsizeauto met ruimte voor maximaal 5 personen als je met je gezin of vriendengroep op pad gaat en over genoeg bagageruimte wilt beschikken. Je kunt eenvoudig zoeken op handgeschakelde auto's of automaten als je hier een voorkeur voor hebt. Op de reserveringspagina kun je nog extra wensen opgegeven voor bijvoorbeeld een auto met gps of met één of meerdere kinderzitjes. Er zijn verschillende ophaal- en inlverlocaties rond de hotels in het centrum van Riga. Daarnaast is de luchthaven een praktische plek om je huurauto op te halen en in te leveren. Als je eenmaal alles geregeld hebt, kun je alvast je uitstapjes met de auto gaan plannen. Ga bijvoorbeeld een dagje naar het Strand van Jūrmala op ongeveer 40 minuten rijden van Riga om van de zon te genieten of om de bijzondere art nouveau-architectuur van deze plaats te bezichtigen. Plan een uitje naar Sigulda op ongeveer een uur rijden van de Letse hoofdstad om de historische burchtruïnes te bekijken of om wintersporten te beleven.

Rijden in Riga

In Letland rijd je aan de rechterkant van de weg en verkeer van rechts heeft voorrang. Bussen en trams hebben vanuit elke richting voorrang. De maximumsnelheid binnen de bebouwde kom is 50 km/pu, buiten de bebouwde kom 90 km/u en op autowegen meestal 110 km/u. In woonwijken is de maximumsnelheid 20 km/u. Verder is het verplicht om ook overdag dimlicht te voeren.

Ontdek Riga

Ontdek Riga met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.