Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Basilica di San Petronio

Leer in een van de grootste kerken ter wereld over het verhaal van zijn prachtige, maar onvoltooide marmeren exterieur.

Basilica di San Petronio is een van de belangrijkste kerken van Bologna en een van de grootste stadsattracties. Hoewel de kerk nooit is afgebouwd, is het een mooi voorbeeld van de gotische bouwstijl. Het is opgedragen aan de beschermheilige van Bologna, San Petronio.

Het ambitieuze project voor het bouwen van een grotere kerk dan de Sint-Pietersbasiliek in Rome begon eind 14e eeuw, maar werd verschillende keren uitgesteld. Het is nog steeds niet voltooid.  

Op straat zie je dat het onderste gedeelte van de voorkant met marmer is bedekt, terwijl het onvoltooide bovenste deel alleen kale bakstenen heeft. Bestudeer het marmeren deel met zijn prachtige uithouwwerk, waarbij Bijbelse verhalen uit zowel het Oude als Nieuwe Testament worden getoond. 

Slenter over Via dell'Archiginnasio en bekijk de onvoltooide absides die onhandig uitsteken. De mooie hoofdingang van de kerk uit de 15e eeuw is ontworpen door Jacopo della Quercia, een belangrijke kunstenaar binnen de Italiaanse beeldhouwwereld ten tijde van de renaissance. 

Eenmaal binnen vind je onder andere een bronzen zonnewijzer die zich in de oostelijke gang uitstrekt in de vorm van een meridiaanlijn. De zonnewijzer is een zeldzaam voorbeeld van een wetenschappelijk instrument in een gebedshuis. Het instrument werd in 1656 ontworpen door Gian Cassini en Domenico Guglielmi en is zeer accuraat. Daarnaast zijn er een aantal onjuistheden in de juliaanse kalender mee vastgesteld. 

Bekijk de mooie muurschilderingen op de kapellen. En bestudeer het 15e-eeuwse kruis bij het hoofdaltaar en het kerkorgel. Het is een van de oudste kerkorgels die nog steeds wordt gebruikt. 

Ga gelijk even langs bij Basilica di San Petronio, dat het hoofd van San Petronio en de graftombe van de zus van Napoleon bevat. Bewonder de gotische, marmeren balustrade en de schitterende kleuren in de ramen van de Cappella dei Re Magi, een van de best bewaarde van de 22 kapellen die in de basiliek aanwezig zijn.

Je vindt Basilica di San Petronio op het centrale stadsplein, Piazza Maggiore. Entree is gratis en het is dagelijks geopend, behalve tijdens een uurtje in de middag. Controleer voorafgaand aan je bezoek wanneer de mis plaatsvindt.


Beste hotelaanbiedingen in Basiliek van San Petronio

Alle 1.389 accommodaties in de buurt van Basiliek van San Petronio bekijken
Hotel Corona d'Oro € 117
Hotel Corona d'Oro

Hotel Corona d'Oro

Via Oberdan 12, Bologna, BO
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Historisch centrum, binnen 10 minuten lopen van Via Zamboni, Piazza Maggiore en Universiteit van Bologna. Ook BolognaFiere en Ziekenhuis Sant'Orsola Malpighi liggen binnen 3 km afstand. Centraal Station Bologna ligt op 17 minuten lopen en naar Station Bologna Rimesse is het 29 minuten lopen.

  Grand Hotel Majestic già Baglioni € 315
  Grand Hotel Majestic già Baglioni

  Grand Hotel Majestic già Baglioni

  Via dell'Indipendenza, 8, Bologna, BO
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Bologna ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Via Indipendenza en Piazza Maggiore. Ook Universiteit van Bologna en Ziekenhuis Sant'Orsola Malpighi liggen binnen 2 km afstand. Centraal Station Bologna ligt op 14 minuten lopen.

   Art Hotel Orologio
   Art Hotel Orologio

   Art Hotel Orologio

   Via IV Novembre 10C, Bologna, BO
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Historisch centrum, vlak bij Museum van Giorgio Morandi en Piazza Maggiore. Ook Universiteit van Bologna en Istituto Ortopedico Rizzoli liggen binnen 2 km afstand. Centraal Station Bologna ligt op 19 minuten lopen.

    I Portici Hotel € 74
    I Portici Hotel

    I Portici Hotel

    Via Indipendenza, 69, Bologna, BO
      
     4.5 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Historisch centrum, binnen 15 minuten lopen van Via Indipendenza, Piazza Maggiore en Universiteit van Bologna. Ook BolognaFiere en Ziekenhuis Sant'Orsola Malpighi liggen binnen 3 km afstand. Centraal Station Bologna ligt op 6 minuten lopen.

     Savoia Hotel Regency € 68
     Savoia Hotel Regency

     Savoia Hotel Regency

     Via Pilastro 2, Bologna, BO
       
      4.5 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in San Donato-San Vitale, binnen 5 km afstand van BolognaFiere, Piazza Maggiore en Universiteit van Bologna. Ook FICO Eataly World en Parco Nord Arena liggen binnen 5 km afstand. Station Bologna Fiere ligt op 20 minuten lopen en naar Station Bologna San Vitale is het 27 minuten lopen.

      Albergo Centrale € 52
      Albergo Centrale

      Albergo Centrale

      Via Della Zecca 2, Bologna, BO
        
       2.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Historisch centrum, binnen 5 minuten lopen van Via Indipendenza en Piazza Maggiore. Ook Universiteit van Bologna en Ziekenhuis Sant'Orsola Malpighi liggen binnen 2 km afstand. Centraal Station Bologna ligt op 16 minuten lopen.

       Hotel Metropolitan € 108
       Hotel Metropolitan

       Hotel Metropolitan

       Via dell'Orso 6, Bologna, BO
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Historisch centrum, binnen 10 minuten lopen van Teatro Auditorium Manzoni en Mercato Delle Erbe. Centraal Station Bologna ligt op 11 minuten lopen.

        Acquaderni Rooms € 53
        Acquaderni Rooms

        Acquaderni Rooms

        Galleria Acquaderni 4, (3o piano), Bologna
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit pension ligt in Historisch centrum, binnen 10 minuten lopen van Via Zamboni, Piazza Maggiore en Universiteit van Bologna. Ook BolognaFiere en Ziekenhuis Sant'Orsola Malpighi liggen binnen 3 km afstand. Centraal Station Bologna ligt op 19 minuten lopen en naar Station Bologna Rimesse is het 27 minuten lopen.