Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Belfort van Gent

Neem een kijkje bij een van de beroemdste Gentse bezienswaardigheden, een imposante toren die de skyline van de stad kenmerkt en symbool staat voor zijn onafhankelijkheid. 

Het belfort van Gent is een van de drie middeleeuwse torens die het oude centrum van de stad definiëren. Samen met de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk behoort het belfort tot een van de meest herkenbare stadskenmerken. Verken zijn sierlijke interieur en ga naar de top voor een van de meest spectaculaire uitzichten over de stad.

Aan het begin van de 14e eeuw werd er voor het eerste aan de bouw van het belfort begonnen, maar verschillende oorlogen zorgden voor vertraging. Uiteindelijk was het in 1380 af. Door de jaren heen is het gebouw meerdere keren gerenoveerd om ruimte te maken voor een toenemend aantal klokken in zijn carillon. Dit klokkenspel was oorspronkelijk bedoeld voor religieuze doeleinden maar speelde later een belangrijke rol in het dagelijkse leven. Zo werden ze gebruikt als aankondiging voor het begin van de markt om de stad te waarschuwen voor aanvallen en om de tijd aan te geven. Luister tegenwoordig naar hoe de 50 klokken aangeven hoe laat het is.

Boven op de klokkentoren bevindt zich een vergulde koperen windvaan in de vorm van een draak. In 1377 werd deze draak aan het belfort toegevoegd en staat bekend als een symbolische bewaker van de stad. De dramatische, stenen torenspits is tijdens een meer recentelijke restauratie aan het begin van de 20e eeuw aan het belfort toegevoegd. Een aanrader is de 'Grote Triomfante', een van de originele klokken die inmiddels in de tuin ligt aan de voet van de toren.

Binnen kun je alles in eigen tempo verkennen of een kaartje kopen voor een rondleiding met gids, die dagelijks worden aangeboden. Het belfort heeft zes verdiepingen die met elkaar in verbinding staan via een wenteltrap.

Bewonder de fascinerende collectie van carillonklokken, op de derde verdieping. De vijfde verdieping is waar je een gedetailleerd klokkenmechanisme vindt dat de klokken regelt. De klokkenkamer vind je op de zesde en bovenste verdieping van de toren. Deze verdieping is gerenoveerd in 1982 en bevat het huidige carillon van 54 klokken.

Het belfort van Gent is dagelijks geopend, met in december en januari regelmatige sluitingsperiodes vanwege de vakantie. Er wordt een toegangsprijs gevraagd om de toren te verkennen, met een toeslag voor een rondleiding met gids. 


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Belfort van Gent

Alle 212 accommodaties in de buurt van Belfort van Gent bekijken
Getaway Studios Gent € 40
Getaway Studios Gent

Getaway Studios Gent

2 Seminariestraat, Gent
   
  0.0 van 5.0 Sterren

  Dit aparthotel ligt in het centrum van Gent, binnen 15 minuten lopen van Bisschoppelijk Paleis en Gravensteen. Ook Geeraard de Duivelsteen en Zwembad Van Eyck liggen binnen 5 minuten lopen. Station Gent-Dampoort ligt op 14 minuten lopen.

  NH Gent Belfort € 104
  NH Gent Belfort

  NH Gent Belfort

  Hoogpoort 63, Gent
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Gent Centrum, binnen 5 minuten lopen van Stadhuis van Gent en Gravensteen. Ook Hof van Rijhove en Graffitistraatje liggen binnen 5 minuten lopen. Station Gent-Dampoort ligt op 16 minuten lopen.

   Hotel Harmony € 139
   Hotel Harmony

   Hotel Harmony

   Kraanlei 37, Gent
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit romantische hotel ligt in Gent Centrum, vlak bij Kraanlei en Gravensteen. Ook Het Huis van Alijn en Groot Kanon Dulle Griet liggen binnen 5 minuten lopen. Station Gent-Dampoort ligt op 17 minuten lopen.

    Pillows Grand Boutique Hotel Reylof Ghent € 137
    Pillows Grand Boutique Hotel Reylof Ghent

    Pillows Grand Boutique Hotel Reylof Ghent

    Hoogstraat 36, Gent
      
     4.5 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in het centrum van Gent, binnen 10 minuten lopen van School van Toen en Gravensteen. Ook Sint-Michielskerk en Klooster Paters Karmelieten liggen binnen 5 minuten lopen. Station Gent-Dampoort ligt op 25 minuten lopen.

     Ghent Marriott Hotel € 127
     Ghent Marriott Hotel

     Ghent Marriott Hotel

     Korenlei 10, Gent
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Gent Centrum, binnen 5 minuten lopen van Design Museum Gent en Gravensteen. Ook Groot Vleeshuis en Sint-Michielsbrug liggen binnen 5 minuten lopen. Station Gent-Dampoort ligt op 22 minuten lopen.

      Novotel Gent Centrum
      Novotel Gent Centrum

      Novotel Gent Centrum

      Hoogpoort 52, Gent
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Gent Centrum, binnen 5 minuten lopen van Hof van Rijhove en Gravensteen. Ook Graffitistraatje en Stadhuis van Gent liggen binnen 5 minuten lopen. Station Gent-Dampoort ligt op 17 minuten lopen.

       ibis Gent Centrum St-Baafs Kathedraal € 93
       ibis Gent Centrum St-Baafs Kathedraal

       ibis Gent Centrum St-Baafs Kathedraal

       Limburgstraat 2, Gent
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Gent Centrum, binnen 10 minuten lopen van Sint-Baafskathedraal en Gravensteen. Ook Koninklijke Nederlandse Schouwburg en Belfort van Gent liggen binnen 5 minuten lopen. Station Gent-Dampoort ligt op 17 minuten lopen.

        1898 The Post € 170
        1898 The Post

        1898 The Post

        Graslei 16, Gent
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Gent Centrum, binnen 5 minuten lopen van Korenmarkt-plein en Gravensteen. Ook Sint-Michielsbrug en Sint-Niklaaskerk liggen binnen 5 minuten lopen. Station Gent-Dampoort ligt op 21 minuten lopen.