Topsteden in Ontario

Vind een hotel in Ontario

Ontario is de dichtstbevolkte provincie van Canada en qua oppervlakte de op een na grootste. Met zoveel verschillende plekken in de provincie om te verkennen, is het voor reizigers gemakkelijk hier overnachtingsmogelijkheden te vinden. Met meer dan 250.000 meren en 100.000 kilometer aan rivieren, waaronder de rivieren de Pigeon en de Niagara en Lake St. Clair, Lake Superio, Lake Erie en Lake Ontario, zijn vissen, varen en jetskiën hier populaire activiteiten. Dankzij het koele klimaat, is dit de perfecte bestemming voor je zomervakantie. Zorg dat je niet achter het net vist en wees er op tijd bij met het boeken van je voordelige hotel.

Niagara Falls, de bekende watervallen op de grens tussen de staat New York en Canada, is voor velen een topattractie. De gelijknamige stad heeft als bijnaam 'The Honeymoon Capital of the World' en je vindt hier volop tophotels en geweldige eetgelegenheden. Zorg dat je je camera niet vergeet, want behalve bij de bekende Niagara Falls, kun je hier ook een kijkje nemen bij de nabijgelegen Horseshoe Falls, Bridal Veil Falls en American Falls. De Horseshoe Falls en American Falls worden van elkaar gescheiden door Goat Island en vanaf de Canadese kant heb je het beste uitzicht.

Als je op zoek gaat naar kamers met korting, houd er dan rekening mee dat de tarieven afhankelijk van de locatie per hotel kunnen verschillen. Onthoud bij het indelen van je budget, dat een lage kamerprijs voor een hotel in Ontario niet het complete beeld schetst. Slimme reizigers die een kamer willen boeken, weten dat het bij een koopje niet alleen om een lage kamerprijs draait, maar ook om extraatjes en toplocaties. Een voorbeeld van zo'n toplocatie is Kingston.

Deze stad mag je echt niet over het hoofd zien bij het boeken van je hotel in Ontario. Enkele leuke zomerevenementen in Kingston zijn het Tall Ships Festival, het 1000 Islands Jazz and Blues Fest en het Medieval Festival, een kleurrijke vertoning van ridders, kooplui en boogschutters. Overweeg ook een bezoek aan de stad Brampton, waar je uitstapjes kunt maken naar het Wild Water Kingdom, het Rose Theatre en het schilderachtige Gage Park. Ga ook eens kijken bij de historische begraafplaats Meadowvale Cemetery, waar een gedenkteken staat voor de Koreaanse Oorlog en dat is opgedragen aan de meer dan 500 Canadezen die in deze oorlog zijn gesneuveld.

Als je op zoek gaat naar goede hoteldeals voor Ontario, vergeet dan niet dat je naast hotels ook kunt verblijven in een van de gezellige bed and breakfasts die je in de provincie vindt. Als je een hapje wilt eten, heb je in Ontario de keuze uit meer dan 17.000 restaurants, dus elk moment van de dag kun je in de buurt van jouw accommodatie wel een eetgelegenheid vinden.

false