Ontario

Canada
Casa Loma inclusief historisch erfgoed, een park en kasteel of paleis
In de provincie Ontario vind je Canada's hoofdstad, een van de grootste steden van het land en prachtige, rustgevende natuur in het zuidwesten. Het noorden van de provincie bestaat uit ongerepte toendra, bossen en meren.

Ontario ligt ongeveer in het midden van Canada. De provincie omvat Canada's statige hoofdstad en een van de grootste steden. Ontario verbindt de provincies aan de Atlantische Oceaan met die in het binnenland. Buiten het dichtbevolkte zuidoosten bevat de provincie veel Canadese wildernis. Bezichtig de grote steden en reis naar het bos en de toendra van Noord-Ontario.

De grote stad Toronto heeft een hoge skyline en een stadslandschap dat wordt gekenmerkt door nette wijken en aangename groene ruimten. Ga winkelen bij de St. Lawrence Market en ga met de ferry naar de Toronto Islands om te picknicken met uitzicht op de skyline. Verken het oude Chinatown en het Distillery District, waar veel gebouwen van rood baksteen zijn gemaakt.

In Ottawa, de hoofdstad van Canada, vind je enkele van de mooiste gebouwen en musea van het land. Verken het terrein van de neogotische Parliament Buildings. Bezichtig de bezienswaardigheden die de rijke culturele geschiedenis van Canada laten zien, waaronder topmusea als de National Gallery of Canada en het Canada Aviation and Space Museum.

Een van de grootste toeristische attracties van Ontario is Niagara Falls, op de grens met de VS. Elk jaar komen miljoenen toeristen uit beide landen hier kijken. De Niagara-rivier stort van de klippen omlaag, wat een iconisch tafereel oplevert van muren van water, waarvan er één wel meer dan 670meter breed is. Boek een cruise om naar de voet van de waterval te varen.

Geniet van de kust van de Grote Meren en de toendra in het noorden. Rijd langs het Bovenmeer naar de havenstad Thunder Bay. Zeil over het enorme meer of kijk naar het water vanaf de schilderachtige klippen van Sleeping Giant. Thunder Bay is ook een handige toegangspoort tot Ontario's Sunset Country, een bosrijk landschap met meer dan 100.000 meren, rivieren en beken. Neem de trein van de Polar Bear Express naar Moosonee aan James Bay. Regel daar een tocht per boot of vliegtuig naar de nabijgelegen toendra.

Je kunt naar Toronto of Ottawa reizen met het vliegtuig of met de trein, bus of auto als je vanuit de VS komt. Deze centraal gelegen Canadese provincie biedt qua vakantiemogelijkheden voor elk wat wils.

Populaire steden in Ontario

Casa Loma bevat historische architectuur, kasteel of paleis en historisch erfgoed
Toronto
Staat bekend om Entertainment, Theaters en Museums
De populairste stad van Canada is een gevarieerde culturele bestemming die hoog staat aangeschreven om zijn toonaangevende musea, concerten, gezinsamusement, sportstadions en ambachtelijke bieren.

Redenen voor een bezoekje

 • Rogers Centre
 • CN Tower
 • Koninklijk museum van Ontario
Ottawa toont fietsen, historische architectuur en straten
Ottawa
Staat bekend om Wandelen, Museums en Sporten
De prachtige Canadese hoofdstad beschikt over een scala aan galerieën, musea, natuurparken en historische bezienswaardigheden en is daardoor ideaal voor een culturele en romantische trip.

Redenen voor een bezoekje

 • Byward Market Square
 • Parliament Hill
 • Parlementsgebouw
Bridal Veil Falls inclusief een stad, landschappen en een cascade
Niagara Falls
Staat bekend om Watervallen, Casino's en Tours
De Niagarawatervallen zijn letterlijk te groots voor één land: ze bevinden zich op de grens tussen de staat New York en de Canadese provincie Ontario.

Redenen voor een bezoekje

 • Clifton Hill
 • Watervallen Horseshoe
 • Niagara SkyWheel
London toont straten
London
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Gezinsvriendelijk
Deze stad, in de medische wereld bekend door de uitvinding van insuline, kent een universiteitscultuur en prachtig parkennetwerk. Je vindt de stad in het zuidwesten van de Canadese provincie Ontario.

Redenen voor een bezoekje

 • Victoria Park
 • Covent Garden Market
 • Museum van London
Hamilton bevat een huis en een tuin
Hamilton
Staat bekend om Winkelen, Theaters en Live muziek
Ontsnap naar Hamilton! Geniet van de musea, het historische erfgoed en de livemuziek.
Guelph bevat een stad, een standbeeld of beeldhouwwerk en een fontein
Kitchener
Staat bekend om Winkelen, Universiteiten en Festivals
Honderden parken, Mennonietenhuizen van pioniers en één van de grootste Oktoberfeesten in Noord-Amerika maken deze stad net buiten Toronto een bezoekje waard.