Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Boulders Beach

Bekijk een Afrikaanse pinguïnkolonie van dichtbij, tussen de spectaculaire rotsformaties op dit strand dat ook uitstekende zwemcondities biedt.

Op Boulders Beach kun je die perfecte foto van een pinguïn maken terwijl leden van deze grote, op dit strand levende Afrikaanse pinguïnkolonie de oceaan in en uit waggelen. Maar weinig plekken ter wereld bieden zo'n intieme ontmoeting met deze dieren. Boulders Beach is ook een veilige plek om te zwemmen en biedt prachtig uitzicht, en is dus zeker de 40 kilometer lange reis vanaf Kaapstad waard.

De pinguïnkolonie begon hier in 1983 met slechts twee broedpaartjes. Nu leven er meer dan 2000 pinguïns in dit gebied. Drie plankenpaden bieden geweldig uitzicht over hun favoriete plekjes op het strand. Voor het beste uitzicht volg je het plankenpad door het dichte struikgewas en over de zandduinen richting Foxy Bay, waar de meeste van de vogels zich verzamelen. Hoewel de kolonie achter een hek zit, kom je dicht genoeg bij de vogels om ze in de ogen te kunnen kijken.

Zodra je de pinguïns hebt gezien, ga je terug naar Boulders Beach om een dagje van de zon te genieten. De grote, mooi gevormde formaties van de granietrotsen, waarnaar het strand is vernoemd, bieden meer dan genoeg schaduw en in het sprankelende water kun je veilig zwemmen. Aangezien het strand aan de Indische Oceaan-kant van de kaap ligt, is het water ook veel warmer dan dat van vele andere stranden van Kaapstad. Elke dag houden strandwachters er toezicht.

Hoewel de pinguïns ongetwijfeld de hoofdattractie zijn, zit de zee aan dit strand ook boordevol leven. Houd je ogen open voor walvissen, zeehonden en dolfijnen tijdens je middagje aan het strand.

Boulders Beach is onderdeel van het Nationaal park Tafelberg, en je moet een klein bedrag betalen om het te kunnen betreden. Je krijgt er echter wel wat voor terug, want dankzij het rentmeesterschap van het park kun je er aan rondleidingen en kajak- en boottochten deelnemen. Als je daar interesse in hebt, kun je in het infocentrum bij de ingang om meer informatie vragen.

Boulders Beach ligt 2 kilometer van Simon’s Town, het laatste metrostation aan de Southern Suburbs Line vanaf Kaapstad. Het strand is elke dag van het jaar open en heeft in de zomer langere openingstijden.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Boulders Beach

Alle 365 accommodaties in de buurt van Boulders Beach bekijken
aha Simon's Town Quayside Hotel € 98
aha Simon's Town Quayside Hotel

aha Simon's Town Quayside Hotel

Jubilee Square St Georges Street, Simon's Town, Kaapstad, Westkaap
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Kaapse Schiereiland, op 2,5 km van Boulders Beach en binnen 10 km afstand van Fish Hoek Beach en Kalk Bay Beach. Station Simonstown ligt op 13 minuten lopen.

  Boulders Beach Lodge And Resta € 80
  Boulders Beach Lodge And Resta

  Boulders Beach Lodge And Resta

  4 Boulders Place, Boulders Beach, Kaapstad, Westkaap
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit aan het strand gelegen pension ligt in Kaapse Schiereiland, op 0,2 km van Boulders Beach en binnen 15 km afstand van Fish Hoek Beach en Kalk Bay Beach. Ook Kalkbaai Hawe en St. James Beach liggen binnen 15 km afstand.

   Magellans Hotel € 110
   Magellans Hotel

   Magellans Hotel

   3 Meryl Rd, Kaapstad, Westkaap
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Deze bed & breakfast ligt in Kaapse Schiereiland, binnen 2 km afstand van Simon's Town Country Club en Boulders Beach. Ook Warrior Toy Museum en Noorul Islam Heritage Museum liggen binnen 2 km afstand.

    Boulders Beach House
    Boulders Beach House

    Boulders Beach House

    185 McFarlane Ave, Simon s Town, Kaapstad, Westkaap
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit aan het strand gelegen vakantiehuis ligt in Kaapse Schiereiland, binnen 5 minuten lopen van Simon's Town Country Club en Boulders Beach. Ook Fishermans Beach en Warrior Toy Museum liggen binnen 2 km afstand.

     The Grosvenor Guest House € 109
     The Grosvenor Guest House

     The Grosvenor Guest House

     37 Forest Hill Rd, Simon's Town, Kaapstad, Westkaap
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit aan het strand gelegen pension ligt in Kaapse Schiereiland, binnen 2 km afstand van Warrior Toy Museum en Boulders Beach. Ook Noorul Islam Heritage Museum en Simon's Town Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Simonstown ligt op 22 minuten lopen.

      Mariner Guesthouse € 115
      Mariner Guesthouse

      Mariner Guesthouse

      12 Harbour Heights Close, Simon's Town, Kaapstad, Westkaap
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke pension in Kaapstad ligt vlak bij het strand, binnen 2 km afstand van Warrior Toy Museum en Boulders Beach. Ook Simon's Town Country Club en Noorul Islam Heritage Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Simonstown ligt op 26 minuten lopen.

       At Boulders Boutique Villas € 183
       At Boulders Boutique Villas

       At Boulders Boutique Villas

       7 Gay Road, Simonstown, Kaapstad, Westkaap
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Deze bed & breakfast ligt in Kaapse Schiereiland, op 0,4 km van Boulders Beach en binnen 15 km afstand van Fish Hoek Beach en Kalk Bay Beach. Ook Kalkbaai Hawe en St. James Beach liggen binnen 15 km afstand.

        Cheriton Guest House Bed & Breakfast € 82
        Cheriton Guest House Bed & Breakfast

        Cheriton Guest House Bed & Breakfast

        19 Belmont Road, Simon's Town, Kaapstad, Westkaap
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Deze sportieve bed & breakfast ligt in Kaapse Schiereiland, binnen 15 minuten lopen van Warrior Toy Museum en Boulders Beach. Ook Noorul Islam Heritage Museum en Simon's Town Country Club liggen binnen 15 minuten lopen.