Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Dominicanenkerk

Deze voormalige kerk, gebouwd in de 13e eeuw, wordt door sommigen 's werelds mooiste boekwinkel genoemd. Je merkt gelijk waarom als je het stenen, gewelfde plafond en bijzondere licht ziet.

Ontsnap even aan de drukte van winkelcentrum Entre Deux in Maastricht met een bezoekje aan deze oude Dominicanenkerk. Bij binnenkomst zie je gelijk stapels met zowel tweedehandsboeken als nieuwe exemplaren. Naast boeken is er nog veel meer in deze boekhandel te bewonderen, zoals het uitzicht vanaf de hoogste boekenplanken van plafondschilderingen en torenhoge pilaren.

Kijk goed om de muurschildering van het leven van de heilige Thomas van Aquino te zien, aanwezig in het tweede deel van de noordelijke gang. Het werd rond 1330 geschilderd en is daarmee mogelijk de oudst bestaande muurschildering van ons and. Verder bevat de vloer een aantal ingegraveerde grafstenen.

Dit gotische gebouw is naar zeggen eind 13e eeuw gebouwd door de Dominicanen, maar in de 18e eeuw werd er tijdens de Franse bezetting een eind gemaakt aan de kloosters, die toen een nieuwe functie als parochiekerk kregen. Het is sindsdien onder andere een fietsenstalling, pakhuis, drukwinkel, postkantoor, galerie en podium geweest voor het Maastrichts Stedelijk Orkest. Binnen zijn huidige functie als boekhandel worden er tevens enkele exposities, debatten en lezingen in de kerk georganiseerd. Kijk of er misschien tijdens je bezoek wat leuks plaatsvindt.

Op de plek waar vroeger het koor zong, vind je tegenwoordig een café, compleet met enorme tafel in de vorm van een kruis. Je kunt er fijn even lezen met een kopje koffie en stukje cheesecake. Als je van muziek houdt, wordt het ontbreken van een koor gecompenseerd door de afdeling klassieke muziek op de eerste etage, naast regelmatige optredens van muzikanten in de boekhandel. Verder vind je er niet alleen Nederlandstalige werken, maar ook een reeks Engelse boeken, waaronder het bekende War and Peace.

Je kunt de Dominicanenkerk dagelijks bezoeken, met latere sluitingstijden op donderdag. De winkel wordt veel in het weekend bezocht, dus voor een rustig bezoek kun je beter doordeweeks gaan.


Dominicanenkerk Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Dominicanenkerk

Alle 398 accommodaties in de buurt van Dominicanenkerk bekijken
Amrâth Grand Hotel de l'Empereur € 83
Amrâth Grand Hotel de l'Empereur

Amrâth Grand Hotel de l'Empereur

Stationsstraat 2, Maastricht
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 15 minuten lopen van Keramiekcentrum, Bonnefanten Museum en Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw. Ook Sint-Servaaskerk en Vrijthof liggen binnen 2 km afstand. Station Maastricht ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Maastricht Randwyck is het 21 minuten lopen.

  The Student Hotel Maastricht € 55
  The Student Hotel Maastricht

  The Student Hotel Maastricht

  Sphinxcour 9A, Maastricht
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 10 minuten lopen van Stadhuis, Markt en Dominicanenkerk. Ook Vrijthof en Sint-Servaaskerk liggen binnen 15 minuten lopen. Station Maastricht ligt op 20 minuten lopen.

   easyHotel Maastricht City Centre € 37
   easyHotel Maastricht City Centre

   easyHotel Maastricht City Centre

   12 Het Bat, Maastricht
     
    2.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 10 minuten lopen van Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw, Sint-Servaaskerk en Vrijthof. Ook Natuurhistorisch Museum en Markt liggen binnen 10 minuten lopen. Station Maastricht ligt op 11 minuten lopen en naar Station Maastricht Randwyck is het 29 minuten lopen.

    Van der Valk Hotel Maastricht € 89
    Van der Valk Hotel Maastricht

    Van der Valk Hotel Maastricht

    Nijverheidsweg 35, Maastricht
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in Heer, binnen 2 km afstand van Maastrichts Expositie en Congres Centrum en Bonnefanten Museum. Ook Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw en Natuurhistorisch Museum liggen binnen 3 km afstand. Station Maastricht Randwyck ligt op 13 minuten lopen en naar Station Maastricht is het 20 minuten lopen.

     Crowne Plaza Maastricht € 87
     Crowne Plaza Maastricht

     Crowne Plaza Maastricht

     Ruiterij 1, Maastricht
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 10 minuten lopen van Keramiekcentrum, Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw en Bonnefanten Museum. Ook Natuurhistorisch Museum en Sint-Servaaskerk liggen binnen 15 minuten lopen. Station Maastricht ligt op 9 minuten lopen en naar Station Maastricht Randwyck is het 24 minuten lopen.

      Hotel Monastère Maastricht € 75
      Hotel Monastère Maastricht

      Hotel Monastère Maastricht

      Boschstraat 69-71, Maastricht
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 10 minuten lopen van Markt, Dominicanenkerk en Vrijthof. Ook Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw en Universiteit van Maastricht liggen binnen 15 minuten lopen. Station Maastricht ligt op 18 minuten lopen.

       Bastion Hotel Maastricht Centrum € 59
       Bastion Hotel Maastricht Centrum

       Bastion Hotel Maastricht Centrum

       Boschstraat 27, Maastricht
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 10 minuten lopen van Stadhuis en Markt. Ook Vrijthof en Sint-Servaaskerk liggen binnen 15 minuten lopen. Station Maastricht ligt op 19 minuten lopen.

        Hotel The Dutch € 83
        Hotel The Dutch

        Hotel The Dutch

        Wilhelminasingel 60, Maastricht
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 15 minuten lopen van Markt, Bonnefanten Museum en Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw. Ook Vrijthof en Natuurhistorisch Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Maastricht ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Maastricht Randwyck is het 24 minuten lopen.