Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Dominicanenkerk

Deze voormalige kerk, gebouwd in de 13e eeuw, wordt door sommigen 's werelds mooiste boekwinkel genoemd. Je merkt gelijk waarom als je het stenen, gewelfde plafond en bijzondere licht ziet.

Ontsnap even aan de drukte van winkelcentrum Entre Deux in Maastricht met een bezoekje aan deze oude Dominicanenkerk. Bij binnenkomst zie je gelijk stapels met zowel tweedehandsboeken als nieuwe exemplaren. Naast boeken is er nog veel meer in deze boekhandel te bewonderen, zoals het uitzicht vanaf de hoogste boekenplanken van plafondschilderingen en torenhoge pilaren.

Kijk goed om de muurschildering van het leven van de heilige Thomas van Aquino te zien, aanwezig in het tweede deel van de noordelijke gang. Het werd rond 1330 geschilderd en is daarmee mogelijk de oudst bestaande muurschildering van ons and. Verder bevat de vloer een aantal ingegraveerde grafstenen.

Dit gotische gebouw is naar zeggen eind 13e eeuw gebouwd door de Dominicanen, maar in de 18e eeuw werd er tijdens de Franse bezetting een eind gemaakt aan de kloosters, die toen een nieuwe functie als parochiekerk kregen. Het is sindsdien onder andere een fietsenstalling, pakhuis, drukwinkel, postkantoor, galerie en podium geweest voor het Maastrichts Stedelijk Orkest. Binnen zijn huidige functie als boekhandel worden er tevens enkele exposities, debatten en lezingen in de kerk georganiseerd. Kijk of er misschien tijdens je bezoek wat leuks plaatsvindt.

Op de plek waar vroeger het koor zong, vind je tegenwoordig een café, compleet met enorme tafel in de vorm van een kruis. Je kunt er fijn even lezen met een kopje koffie en stukje cheesecake. Als je van muziek houdt, wordt het ontbreken van een koor gecompenseerd door de afdeling klassieke muziek op de eerste etage, naast regelmatige optredens van muzikanten in de boekhandel. Verder vind je er niet alleen Nederlandstalige werken, maar ook een reeks Engelse boeken, waaronder het bekende War and Peace.

Je kunt de Dominicanenkerk dagelijks bezoeken, met latere sluitingstijden op donderdag. De winkel wordt veel in het weekend bezocht, dus voor een rustig bezoek kun je beter doordeweeks gaan.


Dominicanenkerk Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Dominicanenkerk

Beste hotelaanbiedingen in Dominicanenkerk

Alle 852 accommodaties in de buurt van Dominicanenkerk bekijken
Select Hotel Apple Park Maastricht € 49
Select Hotel Apple Park Maastricht

Select Hotel Apple Park Maastricht

Pierre De Coubertinweg 3, Maastricht
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Wittevrouwenveld, binnen 3 km afstand van De Geusselt, Markt en Vrijthof. Universiteit van Maastricht ligt op 3,1 km. Station Maastricht ligt op 19 minuten lopen.

  Crowne Plaza Maastricht € 98
  Crowne Plaza Maastricht

  Crowne Plaza Maastricht

  Ruiterij 1, Maastricht
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 15 minuten lopen van Keramiekcentrum, Markt en Vrijthof. Universiteit van Maastricht ligt op 1,2 km. Station Maastricht ligt op 9 minuten lopen en naar Station Maastricht Randwyck is het 24 minuten lopen.

   Bastion Hotel Maastricht Centrum € 59
   Bastion Hotel Maastricht Centrum

   Bastion Hotel Maastricht Centrum

   Boschstraat 27, Maastricht
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 10 minuten lopen van Stadhuis en Markt. Ook Vrijthof en Universiteit van Maastricht liggen binnen 15 minuten lopen. Station Maastricht ligt op 19 minuten lopen.

    Hotel Beaumont € 103
    Hotel Beaumont

    Hotel Beaumont

    Wycker Brugstraat 2, Maastricht
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 15 minuten lopen van Keramiekcentrum, Markt en Vrijthof. Universiteit van Maastricht ligt op 1,3 km. Station Maastricht ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Maastricht Randwyck is het 24 minuten lopen.

     Designhotel Maastricht € 69
     Designhotel Maastricht

     Designhotel Maastricht

     Stationsstraat 40, Maastricht
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 15 minuten lopen van Keramiekcentrum, Markt en Vrijthof. Universiteit van Maastricht ligt op 1,4 km. Station Maastricht ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Maastricht Randwyck is het 23 minuten lopen.

      easyHotel Maastricht City Centre € 52
      easyHotel Maastricht City Centre

      easyHotel Maastricht City Centre

      12 Het Bat, Maastricht
        
       2.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 10 minuten lopen van Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw, Markt en Vrijthof. Universiteit van Maastricht ligt op 0,8 km. Station Maastricht ligt op 11 minuten lopen en naar Station Maastricht Randwyck is het 29 minuten lopen.

       Le Theatre Hotel € 99
       Le Theatre Hotel

       Le Theatre Hotel

       Vrijthof 50, Maastricht
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, vlak bij Dominicanenkerk en Vrijthof. Ook Markt en Universiteit van Maastricht liggen binnen 10 minuten lopen. Station Maastricht ligt op 15 minuten lopen.

        The Student Hotel Maastricht € 71
        The Student Hotel Maastricht

        The Student Hotel Maastricht

        Sphinxcour 9A, Maastricht
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Stadsdeel Maastricht-Centrum, binnen 10 minuten lopen van Stadhuis, Markt en Dominicanenkerk. Ook Vrijthof en Sint-Servaaskerk liggen binnen 15 minuten lopen. Station Maastricht ligt op 20 minuten lopen.