Limburg

Nederland
Maastricht toont een rivier of beek, nachtleven en een stad
Ontdek dit stukje Zuidoost-Nederland, met fantastische shopmogelijkheden, een bijzonder heuvellandschap en verbindingen met Duitsland, België en Luxemburg.

Natuurlijk is Limburg ideaal voor een weekendje shoppen in Maastricht, maar de provincie biedt nog zo veel meer! Geniet van het bourgondische heuvellandschap, maak uitstapjes naar Maastricht of het Duitse Aken, bezoek de grotten van Zuid-Limgurg en ontdek het cultureel erfgoed van de regio.

Limburg kent een rijk verleden, waarbij het door de eeuwen heen in verschillende handen is geweest. Logisch, als je bedenkt wat voor strategische positie de provincie heeft! De provincie heeft zijn naam te danken aan de burcht Limbourg, gelegen aan rivier de Vesdre in België.

Limburg heeft op cultureel en natuurlijk gebied veel te bieden. Bezoek de prachtige grotten van Valkenburg, verken met het Kasteel Hoensbroek een van de grootste burchten van Nederland of ga shoppen in Maastricht. Ook kun je in het uiterste zuiden van de provincie het Drielandenpunt bezoeken, waar de grenzen van België, Duitsland en Nederland elkaar ontmoeten.

In het noorden van de provincie tref je het prachtige Nationaal park De Groote Peel, een echt walhalla voor natuurliefhebbers en vogelspotters. Met de kids eropuit? Bezoek dan GaiaZOO, een fantastische dierentuin vol unieke diersoorten. Je vindt er onder andere gorilla’s, cheeta’s en leeuwen. De kleintjes vermaken zich daarnaast prima in DinoDome, een enorm speelparadijs.

Limburg is voorzien van uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer. Pak de trein of de bus om de verschillende plaatsen te verkennen. Ook wordt er lokaal fietsverhuur aangeboden, fijn als je vanuit je hotel of vakantiehuis de buurt wilt verkennen. Maak tochtjes door natuurgebieden of trek je wandelschoenen aan en verken de prachtige omgeving te voet.

Met de auto bereik je de provincie eenvoudig via de A2 of A57. Daarnaast is Limburg voorzien van uitstekende treinverbindingen, dus ook met het openbaar vervoer bereik je dit stukje Nederland zo.

Omdat veel aspecten van Limburg erg verschillen met de rest van ons land, is het de ideale bestemming als je niet ver van huis van een hele andere omgeving wilt genieten!

Populaire steden in Limburg

Maastricht toont een rivier of beek, nachtleven en een stad
Maastricht
Staat bekend om Kunst, Cafés en Kathedralen
Bezoek de meest zuidelijke stad van ons land te midden van een bourgondische omgeving. Je kunt er prima winkelen, musea bezoeken en oude vestingen bekijken.

Redenen voor een bezoekje

  • Vrijthof
  • Sint-Servaaskerk
  • Markt
Venlo
Venlo
Staat bekend om Tuinen, Historisch en Kunst
Bezoek dit bekende plaatsje voor een topverblijf op eigen bodem! Je vindt er een historisch centrum, gezellige terrasjes en natuurlijk de Maas.

Redenen voor een bezoekje

  • Venlo GreenPark
  • Stadhuis
Kasteel Valkenburg inclusief historisch erfgoed, vervallen gebouwen en een kasteel
Valkenburg aan de Geul
Staat bekend om Spa's, Historisch en Recreatie
Valkenburg aan de Geul ligt op je te wachten. Geniet hier van het kasteel, het historische erfgoed, de monumenten en meer!

Redenen voor een bezoekje