Topactiviteiten in Maastricht

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Maastricht toont een rivier of beek, nachtleven en een stad

Wat kun je allemaal doen in Maastricht?

Ontdek samen met Expedia hoe je kunt genieten van het beste dat Maastricht te bieden heeft! Als je van plan bent om Maastricht te bezoeken, kunnen wij je laten zien wat de mooiste en best bezochte bezienswaardigheden zijn en je helpen om de meest interessante activiteiten en excursies te vinden. Of je nu lekker met je gezin naar Maastricht reist, een romantische trip voor twee wilt maken of een zakelijk bezoek brengt, wij zorgen ervoor dat je je optimaal kunt voorbereiden op een onvergetelijke vakantie die aan al je verwachtingen voldoet.

Bezienswaardigheden in Maastricht

Maastricht biedt talloze leuke bezienswaardigheden. Wij kunnen je helpen bij het vinden van de beste accommodaties in Maastricht en laten je zien wat de mooiste plekjes zijn in de buurt van je hotel en de omliggende omgeving. Zo weet je precies waar je heen moet, wat er te zien is en wanneer. Bekijk alle bezienswaardigheden in een handig overzicht zodat je maximaal van je vakantie kunt genieten. Wij zorgen ervoor jij je geen zorgen hoeft te maken dat je iets mist.

Als je van plan bent om Maastricht te bezoeken, bekijk dan eens onze handige gidsen met een beschrijving van alle bezienswaardigheden in de regio zodat je voor je vertrek alvast alle leuke excursies kunt plannen. Maastricht heeft voor elk wat wils. Dus of je je nu wilt uitleven tijdens een actieve zomervakantie, je relatie wilt vieren met een romantisch rendez-vous of jezelf wilt verwennen met een ontspannen tripje naar een resort, je zult je in Maastricht zeker kunnen vermaken.

Evenementen in Maastricht

Wil je je tijdens je verblijf graag onderdompelen in de lokale cultuur? Bekijk dan voor je op reis gaat of er tijdens je verblijf leuke evenementen in Maastricht plaatsvinden. Van festivals tot lokale folklore, bepalen wat een bezoekje waard is in Maastricht kan veel kostbare tijd opslokken. Met onze hulp plan je je vakantie echter eenvoudiger dan ooit. Wat je ook wilt doen, of je nu een gezinsvakantie in de buitenlucht wilt, de plaatselijke keuken van Maastricht wilt ontdekken of jezelf wilt onderdompelen in kunst & cultuur, dankzij onze gidsen met alle evenementen van Maastricht geniet je gegarandeerd van een zorgeloze vakantie, in welk seizoen je ook komt. Fijne vakantie!


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Vrijthof

Het Vrijthof is een pittoresk plein, geplaveid met kinderkopjes en omringd door keurig gesnoeide oude bomen. De oorspronkelijke functie van het plein was minder romantisch; het werd eerst gebruikt als begraafplaats en later als locatie voor terechtstellingen. Volg de route die bedevaartgangers sinds de middeleeuwen hebben genomen wanneer je het graf van Sint Servaas bezoekt en geniet van het beste uitzicht over de stad als je de hoge toren van de Sint-Janskerk beklimt. Geniet van een voorstelling in het grootste theater van de stad of woon een van de openluchtconcerten en evenementen bij die hier regelmatig plaatsvinden. Ga even rustig zitten in een van de cafés en neem de sfeer van deze iconische locatie in je op.
Meer informatie
Vrijthof bevat een plein en historische architectuur

2. Bonnefanten Museum

Wandel rond door het Bonnefantenmuseum en ontdek een van de mooiste moderne kunstcollecties van het land. Bekijk werken uit de École de Paris en het minimalisme en andere kunststromingen om vervolgens door te gaan naar de collectie historische kunst op de eerste verdieping. Hier vind je enkele indrukwekkende schilderijen en een uitgebreide collectie beeldhouwwerken vanuit heel Europa. De opvallende architectuur van het gebouw wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste in Maastricht.
Meer informatie
Bonnefantenmuseum inclusief straten

3. Sint-Servaaskerk

Volg de route die bedevaartgangers sinds de 4e eeuw hebben gevolgd en daal af in de crypte waar Sint Servaas begraven ligt. Bewonder de indrukwekkende mengeling van romaanse en gotische architectuur en bekijk de muurschilderingen, reliëfs en kunstwerken op de muren. Geniet van het uitzicht op deze pittoreske kerk terwijl je een kopje koffie drinkt op het Vrijthof.
Meer informatie
Sint-Servaaskerk toont een kerk of kathedraal, religieuze aspecten en een standbeeld of beeldhouwwerk

4. Dominicanenkerk

Ontsnap even aan de drukte van winkelcentrum Entre Deux in Maastricht met een bezoekje aan deze oude Dominicanenkerk. Bij binnenkomst zie je gelijk stapels met zowel tweedehandsboeken als nieuwe exemplaren. Naast boeken is er nog veel meer in deze boekhandel te bewonderen, zoals het uitzicht vanaf de hoogste boekenplanken van plafondschilderingen en torenhoge pilaren.
Meer informatie
Dominicanenkerk bevat winkelen en interieur en ook een grote groep mensen

5. Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw

Wandel door de brede donkere gangen van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en bewonder de kunst en muurschilderingen die dateren uit de middeleeuwen. Bezoek de Sterre-der-Zeekapel om het Mariabeeld te bekijken. Al eeuwenlang reizen bedevaartgangers vanuit heel Europa naar dit standbeeld in de hoop op genezing. Daal af in de Schatkamer en vergaap je aan een betoverende verzameling zilver, goud en andere onbetaalbare voorwerpen.
Meer informatie
Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw inclusief een standbeeld of beeldhouwwerk, religieuze aspecten en interieur

Lees reisgidsen en handige tips voor Maastricht


Populaire plekken om te bezoeken in Maastricht

Buurten van Maastricht

Steden in de buurt van Maastricht