Maastricht

Reisgids
Helpoort inclusief een tuin en ook een stel
Bezoek de meest zuidelijke stad van ons land te midden van een bourgondische omgeving. Je kunt er prima winkelen, musea bezoeken en oude vestingen bekijken.

Al eens in Maastricht geweest? Deze stad is vooral populair om zijn leuke winkelstraatjes, historisch erfgoed en charmante sfeer. Daarnaast is het geliefd bij Nederlanders omdat het in een voor ons bijzondere omgeving ligt. Geniet hier van het fijne heuvellandschap dat soms net op Zuid-Frankrijk lijkt!

De omgeving waar je tegenwoordig Maastricht kunt bezoeken werd vroeger bewoond door lokale Germaanse stammen. Door de zuidelijke locatie nabij Duitsland en België is dit deel van Nederland daarnaast door de eeuwen heen in verschillende handen geweest. Kenmerken hiervan zijn tegenwoordig nog steeds terug te vinden.

Hoewel de heuvelachtige omgeving rond Maastricht een lust biedt voor het oog, vind je ook binnen de stadsgrenzen genoeg om te zien en te doen. Bezoek bijvoorbeeld de 14e-eeuwse Sint Servaasbrug over de Maas in de stad. Loop vervolgens naar de Sint-Servaasbasiliek waar je tegen betaling de schatkamer en kloostergangen kunt bezoeken. De kerk ligt aan het bekende Vrijthof, waar je tevens talloze rijksmonumenten vindt. Op cultureel gebied kun je in de stad terecht in het Bonnefantenmuseum, met tentoonstellingen over zowel moderne als oude kunst. Net ten zuiden van de stad ligt de Sint-Pietersberg, waar je prachtig uitzicht hebt over de stad en kalksteengrotten kunt bezoeken.

Het compacte centrum maakt Maastricht een fijne stad om doorheen te wandelen. Langere afstanden kun je met de bus afleggen vanaf het trainstation of je accommodatie. Bezoek je de stad met de auto? Parkeer deze dan net buiten het oude centrum in een parkeergarage of op straat tegen betaling. Voor uitstapjes in de omgeving kun je een fiets huren. Maak bijvoorbeeld een tochtje naar de grotten.

Wil je Maastricht bereiken met het openbaar vervoer? Neem de intercity vanuit Amsterdam of een andere grote stad en voor je het weet loop je door de fijne winkelstraten. Vanuit het centrale treinstation van Maastricht loop je er namelijk zo naartoe. Als je met de auto bent, zijn dankzij de ligging ook dagjes Duitsland of België prima te doen.

Bezoek Maastricht om zijn fantastische heuvellandschap, grotten, shopmogelijkheden en historische erfgoed.

Waar overnachten in Maastricht

Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw toont historisch erfgoed, een kerk of kathedraal en een tuin

Stadsdeel Maastricht-Centrum

4,5/5(16 beoordelingen over de buurt)

De kunstgalerijen, de kerken en de theaters zijn enkele hoogtepunten van Stadsdeel Maastricht-Centrum. Ontdek deze plaats en stop ook even bij Markt of Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw.

Stadsdeel Maastricht-Centrum
Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw toont een kerk of kathedraal, historisch erfgoed en een plein

Binnenstad

4,5/5(104 beoordelingen over de buurt)

De theaters en de livemuziek zijn enkele unieke kenmerken van Binnenstad. Verken het gebied en stop even bij Vrijthof of Sint-Servaaskerk.

Binnenstad
Centre Céramique inclusief straten en moderne architectuur

Wyck

4,5/5(139 beoordelingen over de buurt)

De bars en het uitzicht op de rivier zijn enkele unieke kenmerken van Wyck. Verken het gebied en stop even bij Bonnefanten Museum of Keramiekcentrum.

Wyck
Default Image