Goedkope vluchten naar Leeds

Voordeligste vluchten naar Leeds

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 54 voor enkele vluchten en € 128 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Aer Lingus
Aer Lingus
Aer Lingus
Jet2
Jet2
Jet2
Jet2
Aer Lingus
KLM
KLM

In de bruisende Noord-Engelse stad Leeds is meer dan genoeg te zien en doen voor een heerlijke vakantie. Leeds had vroeger het imago van een grauwe industriestad, maar is nu een mekka voor liefhebbers van lekker eten, winkelen, kunst en sport. In dit winkelparadijs kun je geweldig shoppen in de meer dan tweehonderd winkels in de winkelcentra Corn Exchange, Victoria Quarter en Trinity Leeds. Sportliefhebbers hebben ongetwijfeld een bezoek aan een cricketwedstrijd in het Headingley Stadium of een voetbalwedstrijd in Elland Road op hun verlanglijstje staan. Ook zijn er schitterende werken van beroemde Britse kunstenaars te bewonderen in het Henry Moore Institute en de Leeds Art Gallery. Leeds heeft dus voor elk wat wils.

Vliegen naar Leeds

Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen rechtstreeks naar Leeds Bradfield Airport (LBA), de luchthaven het dichtst bij Leeds in de buurt. De vlucht neemt slechts een uur en tien minuten in beslag. Vluchten met een tussenstop zijn niet noodzakelijk goedkoper en duren minstens vier uur, dus die vormen geen aantrekkelijke optie. Leeds Bradfield Airport is van alle gemakken voorzien, zoals gratis wifi, winkels en eetgelegenheden. Budgetbewuste reizigers kunnen ook overwegen om naar Doncaster Sheffield Airport (DSA), voorheen bekend als Robin Hood Airport, te vliegen voor meer vluchtopties. Verschillende lowbudgetmaatschappijen verzorgen rechtstreekse vluchten naar Manchester Airport (MAN), zowel vanaf Schiphol als de luchthaven Eindhoven Airport (EIN).

Verder reizen vanaf Leeds Bradfield Airport

Vanaf Leeds Bradfield Airport ben je met de busservice in een half uur voor een zacht prijsje op het treinstation in Leeds. De bussen rijden van ’s ochtends vroeg tot laat in de avond en stoppen ook bij diverse haltes onderweg. Met name zakelijke reizigers zullen heel blij zijn dat de touringcars zelfs beschikken over stopcontacten en gratis wifi. Kaartjes zijn online verkrijgbaar om op je mobiele telefoon te downloaden, of gewoon bij de buschauffeur bij wie je ook met euro’s mag betalen (alleen bankbiljetten). Als je daar de voorkeur aan geeft, kun je ook de trein pakken naar het treinstation van Leeds. Mocht je liever met de taxi gaan, let er dan op dat alleen het officiële taxibedrijf bij de terminal zelf mag stoppen. Wie niet verder wil reizen naar Leeds zelf, kan natuurlijk ook een hotel in de buurt van Leeds Bradford Airport boeken.

Naar Leeds reizen vanaf omliggende vliegvelden

Als je ervoor hebt gekozen naar Doncaster Sheffield Airport te vliegen, ben je van daaruit met de trein in een half uurtje in Leeds. Je kunt online een kaartje kopen voor variabele prijzen, afhankelijk van tijd en drukte, om te voorkomen dat je goedkope vliegreis naar Leeds ineens een stuk duurder wordt door de treinrit. Ook vanuit Manchester Airport kun je met de trein binnen ongeveer een uur en twintig minuten in Leeds komen. Wie echt goedkoop uit wil zijn, reserveert online een kaartje voor een langeafstandsbus naar Leeds vanuit het centrum van Manchester. Maar als je graag in alle vrijheid wil reizen, kun je natuurlijk ook een auto huren in Manchester om zelf naar Leeds te rijden.

Veelgestelde vragen

Populaire vluchten naar Leeds

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 54 voor enkele vluchten en € 128 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Jet2
Jet2