Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Gravensteen

Deze oude vesting is een van de enige resterende middeleeuwse kastelen in Vlaanderen en biedt fascinerende informatie over de wapens, cultuur en drama van het Gentse verleden. 

Gravensteen, ook wel het 'Kasteel van de graaf' genoemd, is een van de populairste toeristenattracties van de stad. Het kasteel is een typisch middeleeuws fort met wenteltrappen, een kerker omgeven door hoge muren en een gracht ter verdediging. Het gerestaureerde kasteel is niet alleen een interessant voorbeeld van eeuwenoude architectuur, maar heeft ook verschillende museumcollecties. Daarnaast heb je hier fantastisch uitzicht over de stad.

De graaf van Vlaanderen, Filips van de Elzas, gaf opdracht tot de bouw van het kasteel in de 12e eeuw als defensief fort. Na zijn overlijden werd het een luxe residentie voor de graven van Vlaanderen. Later werd het als gevangenis gebruikt en aan het begin van de 19e eeuw diende het als industrieel complex. Kijk hoe het begin 20e eeuw werd hersteld naar zijn oorspronkelijke, middeleeuwse glorie. In 1907 werd het openbaar toegankelijk.

Kies voor de 'movieguide' van het kasteel, een virtuele rondleiding gepresenteerd door twee historische figuren: schrijver Chrétien de Troyes en Simon Saphir. De gids verkent de kasteelgeschiedenis en geeft uitleg over de verschillende aspecten van middeleeuwse tradities en cultuur. De interactieve tour is vooral populair bij gezinnen en kinderen.

Bezoek de oude martelkamer van het kasteel, die nu dient als museum over gerechtsvoorwerpen. Het kasteelterrein werd tussen de 14e en 18e eeuw gebruikt voor het martelen, berechten en executeren van gevangenen. Neem een kijkje bij de ijzeren halsbanden, halsboeien en duimschroeven van de fascinerende maar akelige museumcollectie.

Bestudeer de tentoonstellingen van het even interessante, maar veel minder ijzingwekkende wapenmuseum. Hier worden talloze wapens tentoongesteld die ooit in middeleeuwse veldslagen zijn gebruikt. Hier vind je een van de meest indrukwekkende wapenverzamelingen van het land, met onder andere wapens versierd met ivoor en parels, zware maliënkolders en krachtige kruisbogen.

Bij warm weer kun je de vestingwal beklimmen van het hoge, centrale kasteelgebouw. Op de wal kun je goed uitkijken over Gent.

Gravensteen is het hele jaar door dagelijks geopend, maar heeft regelmatige sluitingsperiodes tijdens de vakanties. Bezoek het met de bus of tram. Kinderen tot 13 jaar mogen gratis naar binnen. 


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Gravensteen

Alle 210 accommodaties in de buurt van Gravensteen bekijken
Pillows Grand Hotel Reylof € 145
Pillows Grand Hotel Reylof

Pillows Grand Hotel Reylof

Hoogstraat 36, Gent
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in het centrum van Gent, binnen 10 minuten lopen van School van Toen en Gravensteen. Ook Sint-Michielskerk en Klooster Paters Karmelieten liggen binnen 5 minuten lopen. Station Gent-Dampoort ligt op 25 minuten lopen.

  NH Gent Belfort € 119
  NH Gent Belfort

  NH Gent Belfort

  Hoogpoort 63, Gent
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Gent Centrum, binnen 5 minuten lopen van Stadhuis van Gent en Gravensteen. Ook Hof van Rijhove en Graffitistraatje liggen binnen 5 minuten lopen. Station Gent-Dampoort ligt op 16 minuten lopen.

   Ghent Marriott Hotel € 119
   Ghent Marriott Hotel

   Ghent Marriott Hotel

   Korenlei 10, Gent
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Gent Centrum, binnen 5 minuten lopen van Design Museum Gent en Gravensteen. Ook Groot Vleeshuis en Sint-Michielsbrug liggen binnen 5 minuten lopen. Station Gent-Dampoort ligt op 22 minuten lopen.

    Novotel Gent Centrum € 115
    Novotel Gent Centrum

    Novotel Gent Centrum

    Hoogpoort 52, Gent
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Gent Centrum, binnen 5 minuten lopen van Hof van Rijhove en Gravensteen. Ook Graffitistraatje en Stadhuis van Gent liggen binnen 5 minuten lopen. Station Gent-Dampoort ligt op 17 minuten lopen.

     Europahotel Gent € 79
     Europahotel Gent

     Europahotel Gent

     Gordunakaai 59, Gent
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Rijsenbergwijk, op 0,9 km van Sport- en recreatiepark Blaarmeersen en op 2,6 km van Gravensteen. Ook STAM - Stadsmuseum Gent en Algemeen Ziekenhuis Jan Palfijn Gent liggen binnen 15 minuten lopen. Station Gent-Sint-Pieters ligt op 12 minuten lopen.

      Ghent River Hotel € 114
      Ghent River Hotel

      Ghent River Hotel

      Waaistraat 5, Gent
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit romantische hotel ligt in Gent Centrum, binnen 10 minuten lopen van Kraanlei en Gravensteen. Ook Groot Kanon Dulle Griet en Vrijdagmarkt liggen binnen 5 minuten lopen. Station Gent-Dampoort ligt op 16 minuten lopen.

       Hotel Gravensteen € 79
       Hotel Gravensteen

       Hotel Gravensteen

       Jan Breydelstraat 35, Gent
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Gent Centrum, vlak bij Oude Vismijn en Gravensteen. Ook Kraanlei en Arcatheater liggen binnen 5 minuten lopen. Station Gent-Dampoort ligt op 20 minuten lopen.

        Hotel de Flandre € 96
        Hotel de Flandre

        Hotel de Flandre

        Poel 1-2, Gent
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit romantische hotel ligt in Gent Centrum, binnen 10 minuten lopen van Sint-Michielskerk en Gravensteen. Ook School van Toen en Design Museum Gent liggen binnen 5 minuten lopen. Station Gent-Dampoort ligt op 24 minuten lopen.