Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Greenwich Village

Deze buurt, ooit het centrum van de New Yorkse kunstscène, blijft een van de beste plekjes om rustig te ontspannen en is een geweldige wijk om te genieten van een espresso of een onafhankelijke film.

Tijdens de 20ste eeuw was het New Yorkse Greenwich Village waar de coolste bewoners leefden. Kleine drukkerijen, experimenteel theater en homo- en lesbische bars tierden hier welig, gecombineerd met een sterke alternatieve cultuur. Na de Tweede Wereldoorlog schreven de voornaamste exponenten van de Beat Generation hun gedichten en verhalen in de koffiebars van de Village. Hoewel vele kunstenaars door de hoge huurprijzen van New York zijn moeten verhuizen, biedt Greenwich Village nog steeds cultuur, goedkoop eten en de gezelligheid van een kleine stad aan.

Begin je bezoek in Washington Square Park. Hier, naast de hondenparken en eetstalletjes, vind je tevens de Washington Square Arch. Deze marmeren boog uit 1892 is gebaseerd op de Arc de Triomphe van Parijs. Ga naar de zuidoostelijke hoek van het park om iemand uit te dagen voor een spelletje schaak.

Eet een hapje op MacDougal Street, net ten zuiden van Washington Square Park. Deze straat was ooit bekend om zijn Boheemse koffiehuizen, maar biedt tegenwoordig goedkoop etnisch eten aan. Geniet er van een falafel, een Indiase wrap of een stuk pizza.

Greenwich Village koestert een lange traditie van experimenteel live theater maar vandaag de dag is het een centrum voor de New Yorkse filmgemeenschap. Geniet van een onafhankelijke film in het IFC Center, het art house-theater dat het geliefde Waverly Theater op Sixth Avenue verving. Als je liever een klassieke film ziet, ga dan naar Film Forum in het zuidwestelijke deel van Greenwich Village.

Wandel langs de smalle straten van West Village voor een glimp van de buurt zoals die er ooit uitzag. De kronkelende, diagonale straatjes rebelleren tegen het dambordpatroon van de rest van de stad, waardoor het een uitstekende plek is om te gaan wandelen.

Begeef je naar Christopher Street en ontdek één van de belangrijkste locaties uit de strijd voor de Amerikaanse homorechten. De Stonewall Inn vormde de achtergrond van de historische Stonewall-rellen uit de jaren 60, waarin homo-activisten drie dagen lang tegen de politie streden. Tegenwoordig biedt Christopher Street bars en winkels aan die populair zijn bij de homogemeenschap.

Greenwich Village is eenvoudig te bereiken via het metro- en busnetwerk. Begin je tocht nabij de metrohalte West 4th Street voor de meest centrale locatie.


Greenwich Village Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Greenwich Village

Alle 2.238 accommodaties in Greenwich Village bekijken
Gansevoort Meatpacking € 151
Gansevoort Meatpacking

Gansevoort Meatpacking

18 9th Avenue at 13th street, New York
   
  4,2
  / 5, op basis van 594 beoordelingen
  4.5 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in New York ligt in de uitgaansbuurt, binnen 5 minuten lopen van Museum voor Amerikaanse Kunst Whitney en Chelsea Market. Ook Friends Apartment Building en Empire State Building liggen binnen 3 km afstand. 8 Av. Station (W 14th St.) ligt op 5 minuten lopen en naar 14 St. Station (8th Av.) is het 7 minuten lopen.

  The Marlton Hotel € 166
  The Marlton Hotel

  The Marlton Hotel

  5 W 8th St, New York
    
   4,5
   / 5, op basis van 790 beoordelingen
   4.5 van 5.0

   Dit luxe hotel ligt in Greenwich Village, binnen 10 minuten lopen van 5th Avenue en Universiteit van New York. Ook Empire State Building en Macy's liggen binnen 3 km afstand. New York 9th St. Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar 8 St. - NYU Station is het 5 minuten lopen.

   Hotel 309 € 88
   Hotel 309

   Hotel 309

   309 W 14th St, New York
     
    2,6
    / 5, op basis van 439 beoordelingen
    2.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Greenwich Village, binnen 2 km afstand van Chelsea Market en Universiteit van New York. Ook Macy's en Empire State Building liggen binnen 3 km afstand. 8 Av. Station (W 14th St.) en 14 St. Station (8th Av.) liggen op 2 minuten lopen.

    The Jane Hotel € 78
    The Jane Hotel

    The Jane Hotel

    113 Jane St, New York
      
     4,0
     / 5, op basis van 1.770 beoordelingen
     2.0 van 5.0

     Dit hotel in de wijk Chelsea bevindt zich vlak bij de Ground Zero Museum Workshop, het Empire State Building en Times Square. Tot de andere bezienswaardigheden in de omgeving behoren Broadway en Grand Central Terminal.

     Walker Hotel Greenwich Village € 180
     Walker Hotel Greenwich Village

     Walker Hotel Greenwich Village

     52 West 13th Street, New York
       
      4,4
      / 5, op basis van 326 beoordelingen
      4.5 van 5.0

      Dit luxe hotel ligt in Greenwich Village, binnen 15 minuten lopen van The New School en Universiteit van New York. Ook Macy's en Empire State Building liggen binnen 2 km afstand. New York 14th St. Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar 14 St. Station (6th Av.) is het 5 minuten lopen.

      Washington Square Hotel € 147
      Washington Square Hotel

      Washington Square Hotel

      103 Waverly Pl, New York
        
       4,2
       / 5, op basis van 968 beoordelingen
       3.5 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel in New York ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Comedy Cellar en Universiteit van New York. Ook Macy's en Empire State Building liggen binnen 3 km afstand. W 4 St. Station en New York 9th St. Station liggen op 5 minuten lopen.

       Chelsea Pines Inn € 78
       Chelsea Pines Inn

       Chelsea Pines Inn

       317 West 14th Street, New York
         
        4,2
        / 5, op basis van 417 beoordelingen
        2.5 van 5.0

        Dit hotel ligt in Greenwich Village, binnen 3 km afstand van Chelsea Market, Empire State Building en Times Square. Broadway ligt op 2,8 km. 8 Av. Station (W 14th St.) ligt op maar 2 minuten lopen en naar 14 St. Station (8th Av.) is het 2 minuten lopen.

        MySuites
        MySuites

        MySuites

        Christopher Street at Bleecker, New York
          
         3,8
         / 5, op basis van 28 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit in boetiekstijl ingerichte appartement ligt in Greenwich Village, binnen 15 minuten lopen van Comedy Cellar en Universiteit van New York. Ook Macy's en Empire State Building liggen binnen 3 km afstand. Christopher St. - Sheridan Sq. Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar New York Christopher St. Station is het 3 minuten lopen.