Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Grote Markt

Trek een uurtje of twee uit om mensen te kijken onder de zestiende-eeuwse gebouwen in het culturele hart van Antwerpen.

Ga zitten in een van de cafés van de Grote Markt en geniet van heerlijke warme chocolademelk of een koel glas Belgisch bier en neem het komen en gaan in het historische centrum van Antwerpen in je op. Het hoofdplein van de stad is omgeven door zestiende-eeuwse architectuur; in het midden staat de imposante Brabofontein. De lokale bevolking komt hier om te genieten van de cafés, winkels en restaurants rondom het plein.

De westzijde van de Grote Markt wordt gekenmerkt door het oude stadhuis. Het werd in 1565 gebouwd en is een mooi voorbeeld van de renaissancearchitectuur, met zowel Vlaamse als Italiaanse stijlelementen. Op de begane grond zie je rode bakstenen gewelven, waar ooit tientallen kleine winkeltjes zaten. Hierboven geven twee rijen Ionische zuilen het gebouw een Romeins tintje.

Midden op het plein staat een groot, groen standbeeld van Brabo, de beroemdste legendarische figuur van Antwerpen. Er wordt gezegd dat Brabo een reus doodde die een buitensporig hoge tol hief aan mensen die de stad via het water wilden betreden. Het standbeeld toont het moment waarop hij de hand van de reus in de rivier de Schelde gooit.

Rondom het plein staan mooie gildehuizen, die aan het begin van de zestiende eeuw zijn gebouwd. De oorspronkelijke huizen zijn door brand verwoest. Wat je nu ziet, is het resultaat van een renovatie in de negentiende eeuw, wat meteen de uitgebreide versieringen op de gevels verklaard. Op meerdere daken zie je gouden standbeelden.

Neus rond in een knusse chocoladewinkel of ga heerlijk lunchen met mosselen en ambachtelijk gebrouwen bier. Zodra de zon ondergaat en de gebouwen worden verlicht, krijgt het plein een romantische uitstraling; perfect voor een wandeling of intiem diner.

In december kun je hier op de jaarlijkse kerstmarkt op zoek naar cadeaus of souvenirs. Ook vind je hier in de winter een ijsbaan. Huur schaatsen en glijd langs de vele luiken van een aantal van de oudste gebouwen van de stad.

Het plein is het hele jaar toegankelijk. Het ligt op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden van Antwerpen. Toegang is gratis.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Grote Markt

Alle 324 accommodaties in de buurt van Grote Markt bekijken
Hilton Antwerp Old Town € 110
Hilton Antwerp Old Town

Hilton Antwerp Old Town

Groenplaats 32, Antwerpen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Historisch Centrum, vlak bij Groenplaats, Boerentoren en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Grote Markt en Museum Plantin-Moretus liggen binnen 10 minuten lopen. Station Antwerpen-Centraal ligt op 19 minuten lopen.

  Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp
  Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

  Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

  Koningin Astridplein 7, Antwerpen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Statiekwartier, vlak bij Koningin Elisabethzaal, Koningin Astridplein en De Keyserlei. Ook Zoo van Antwerpen en Opera Vlaanderen liggen binnen 10 minuten lopen. Station Antwerpen-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 25 minuten lopen.

   A-STAY Antwerpen € 69
   A-STAY Antwerpen

   A-STAY Antwerpen

   86 Pelikaanstraat, Antwerpen, Vlaanderen
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in het centrum van Antwerpen, binnen 10 minuten lopen van De Keyserlei en Zoo van Antwerpen. Ook Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 5 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 21 minuten lopen.

    HotelO Kathedral Antwerp € 99
    HotelO Kathedral Antwerp

    HotelO Kathedral Antwerp

    Handschoenmarkt 3, Antwerpen
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Historisch Centrum, vlak bij Vlaeykensgang, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt. Ook Haven van Antwerpen en Zoo van Antwerpen liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 20 minuten lopen.

     Hampton by Hilton Antwerp Central Station € 100
     Hampton by Hilton Antwerp Central Station

     Hampton by Hilton Antwerp Central Station

     Pelikaanstraat 10-16, Antwerpen, BE
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Statiekwartier, vlak bij De Keyserlei, Century Center en Koningin Astridplein. Ook Zoo van Antwerpen en Koningin Elisabethzaal liggen binnen 5 minuten lopen. Station Antwerpen-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 24 minuten lopen.

      Hotel Rubens - Grote Markt € 129
      Hotel Rubens - Grote Markt

      Hotel Rubens - Grote Markt

      Oude Beurs 29, Antwerpen
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Historisch Centrum, vlak bij Vleeshuis, Grote Markt en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Haven van Antwerpen en Zoo van Antwerpen liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 18 minuten lopen.

       NH Collection Antwerp Centre € 104
       NH Collection Antwerp Centre

       NH Collection Antwerp Centre

       Pelikaanstraat 84, Antwerpen, Antwerp
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel in Antwerpen ligt binnen 15 minuten lopen van Zoo van Antwerpen en Rubenshuis. Ook Museum Mayer van den Bergh en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 5 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 21 minuten lopen.

        Hotel Matelote € 84
        Hotel Matelote

        Hotel Matelote

        Haarstraat 11A, Antwerpen
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Historisch Centrum, vlak bij Vlaeykensgang, Grote Markt en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Haven van Antwerpen en Zoo van Antwerpen liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 22 minuten lopen.