Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Museu Calouste Gulbenkian

In dit museum tref je oude schatten aan uit Rome, Griekenland en het Verre Oosten, waaronder vele historische kunstwerken.

Het Museu Calouste Gulbenkian bevat zo'n 6000 oude voorwerpen en kunstwerken en is een van de grote attracties van Lissabon. In de uitgestrekte exposities vind je Griekse vazen en munten, oud Romeins glaswerk en tegels uit het Verre Oosten naast beelden van de grootste namen uit de Europese kunstgeschiedenis.

Verken de permanente tentoonstellingen van het museum met chronologisch geordende displays in twee routes. Op de eerste route vind je klassieke en oosterse kunst uit Mesopotamië, Egypte en uit oosters-islamitische en Grieks-Romeinse culturen. Op de tweede route tref je Europese kunst aan met onder andere boeken, schilderijen, beeldhouwwerken en keramiek. Je ziet er schilderijen van kunstenaars zoals Rembrand en portretten van Peter Paul Rubens.

De tentoonstellingen van decoratieve kunst zijn erg populair. Hier vind je tapijten, fragiele mosterdpotten en schaaldeksels, verweerde houten boekenkisten en oude koperen klokken. Tevens is er een collectie 16e-eeuwse Perzische tapijten. In de tentoonstelling over boekenkunst zie je manuscripten in allerlei verschillende Europese talen, waaronder Vlaams, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans en Engels. Bewonder de kleurrijke illustraties waarmee de kaften zijn opgeluisterd en waarvan vele uit de 13e eeuw stammen.

Het museum is in enkele uren te bezichtigen. Voor extra informatie kun je een audiogids huren tegen een vergoeding. Tevens is er een souvenirwinkel waar je souvenirs en ansichtkaarten kunt kopen. Van juni tot oktober vinden er in het museum ook concerten, recitals en balletvoorstellingen plaats. Meer informatie daarover vind je op de website van het museum.

Het museum heeft ook een café waar je een kop koffie kunt drinken om alles wat je hebt gezien eens rustig op je te laten inwerken. De hele dag door zijn hier drankjes en versnaperingen verkrijgbaar.

Het Museu Calouste Gulbenkian is centraal gelegen en is per bus en tram te bereiken. Op maandag en bepaalde nationale feestdagen is het museum gesloten. Het museum is op zondag gratis toegankelijk en kinderen hebben altijd gratis toegang.


Gulbenkian museum Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Gulbenkian museum

Beste hotelaanbiedingen in Gulbenkian museum

Alle 6.712 accommodaties in de buurt van Gulbenkian museum bekijken
Hotel Real Parque € 87
Hotel Real Parque

Hotel Real Parque

Avenida Luis Bivar, 67, Lissabon
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 15 minuten lopen van Winkelcentrum El Corte Inglés, Gulbenkian museum en Praça Marquês de Pombal. Ook Jardim Zoológico de Lisboa en Rossio Square liggen binnen 3 km afstand. Station São Sebastião ligt op 6 minuten lopen en naar Station Picoas is het 6 minuten lopen.

  Jupiter Lisboa Hotel € 105
  Jupiter Lisboa Hotel

  Jupiter Lisboa Hotel

  Avenida da Republica, 46, Lissabon
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 5 minuten lopen van Arena van Campo Pequeno en Culturgest. Ook Gulbenkian museum en Estádio José Alvalade liggen binnen 5 km afstand. Station Campo Pequeno ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Saldanha is het 6 minuten lopen.

   Iberostar Selection Lisboa € 119
   Iberostar Selection Lisboa

   Iberostar Selection Lisboa

   Rua Castilho 64, Lissabon
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 10 minuten lopen van Avenida da Liberdade en Praça Marquês de Pombal. Ook Rossio Square en Winkelcentrum Amoreiras liggen binnen 2 km afstand. Station Marquês de Pombal ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Rato is het 7 minuten lopen.

    Holiday Inn Lisbon Continental € 72
    Holiday Inn Lisbon Continental

    Holiday Inn Lisbon Continental

    Rua Laura Alves 9, Lissabon
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 10 minuten lopen van Entrecampos en Gulbenkian museum. Ook Jardim Zoológico de Lisboa en Universiteit van Lissabon liggen binnen 3 km afstand. Station Campo Pequeno ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Entrecampos is het 6 minuten lopen.

     The One Palácio da Anunciada € 144
     The One Palácio da Anunciada

     The One Palácio da Anunciada

     Rua das Portas de Santo Antão, 112-134, Lissabon
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, vlak bij Avenida da Liberdade en Plein Restauradores. Ook Rossio Square en Santa Justa-lift liggen binnen 10 minuten lopen. Tramhalte Largo da Anunciada ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Restauradores is het 3 minuten lopen.

      Hotel Real Palacio € 97
      Hotel Real Palacio

      Hotel Real Palacio

      Rua Tomas Ribeiro 115, Lissabon
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 3 km afstand van Gulbenkian museum, Rossio Square en Jardim Zoológico de Lisboa. Ook Praça do Comércio en Kasteel van Sao Jorge liggen binnen 5 km afstand. Station Picoas en Station Parque liggen op 5 minuten lopen.

       Hotel Principe Lisboa € 57
       Hotel Principe Lisboa

       Hotel Principe Lisboa

       Avenida Duque De Avila, 201, Lissabon
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 10 minuten lopen van Winkelcentrum El Corte Inglés en Gulbenkian museum. Ook Jardim Zoológico de Lisboa en Rossio Square liggen binnen 3 km afstand. Station São Sebastião ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Saldanha is het 6 minuten lopen.

        VIP Executive Picoas Hotel € 69
        VIP Executive Picoas Hotel

        VIP Executive Picoas Hotel

        Rua Filipe Folque, 12, Lissabon
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 15 minuten lopen van Winkelcentrum El Corte Inglés, Praça Marquês de Pombal en Gulbenkian museum. Ook Rossio Square en Jardim Zoológico de Lisboa liggen binnen 3 km afstand. Station Parque en Station Picoas liggen op 5 minuten lopen.