Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Museu Calouste Gulbenkian

In dit museum tref je oude schatten aan uit Rome, Griekenland en het Verre Oosten, waaronder vele historische kunstwerken.

Het Museu Calouste Gulbenkian bevat zo'n 6000 oude voorwerpen en kunstwerken en is een van de grote attracties van Lissabon. In de uitgestrekte exposities vind je Griekse vazen en munten, oud Romeins glaswerk en tegels uit het Verre Oosten naast beelden van de grootste namen uit de Europese kunstgeschiedenis.

Verken de permanente tentoonstellingen van het museum met chronologisch geordende displays in twee routes. Op de eerste route vind je klassieke en oosterse kunst uit Mesopotamië, Egypte en uit oosters-islamitische en Grieks-Romeinse culturen. Op de tweede route tref je Europese kunst aan met onder andere boeken, schilderijen, beeldhouwwerken en keramiek. Je ziet er schilderijen van kunstenaars zoals Rembrand en portretten van Peter Paul Rubens.

De tentoonstellingen van decoratieve kunst zijn erg populair. Hier vind je tapijten, fragiele mosterdpotten en schaaldeksels, verweerde houten boekenkisten en oude koperen klokken. Tevens is er een collectie 16e-eeuwse Perzische tapijten. In de tentoonstelling over boekenkunst zie je manuscripten in allerlei verschillende Europese talen, waaronder Vlaams, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans en Engels. Bewonder de kleurrijke illustraties waarmee de kaften zijn opgeluisterd en waarvan vele uit de 13e eeuw stammen.

Het museum is in enkele uren te bezichtigen. Voor extra informatie kun je een audiogids huren tegen een vergoeding. Tevens is er een souvenirwinkel waar je souvenirs en ansichtkaarten kunt kopen. Van juni tot oktober vinden er in het museum ook concerten, recitals en balletvoorstellingen plaats. Meer informatie daarover vind je op de website van het museum.

Het museum heeft ook een café waar je een kop koffie kunt drinken om alles wat je hebt gezien eens rustig op je te laten inwerken. De hele dag door zijn hier drankjes en versnaperingen verkrijgbaar.

Het Museu Calouste Gulbenkian is centraal gelegen en is per bus en tram te bereiken. Op maandag en bepaalde nationale feestdagen is het museum gesloten. Het museum is op zondag gratis toegankelijk en kinderen hebben altijd gratis toegang.


Gulbenkian museum Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Gulbenkian museum

Alle 5.773 accommodaties in de buurt van Gulbenkian museum bekijken
Corinthia Lisbon € 106
Corinthia Lisbon

Corinthia Lisbon

Avenida Columbano Bordalo Pinheiro, 105, Lissabon
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Lissabon ligt in het zakendistrict, binnen 15 minuten lopen van Jardim Zoológico de Lisboa en Gulbenkian museum. Ook Winkelcentrum El Corte Inglés en Rossio Square liggen binnen 5 km afstand. Station Lissabon Sete Rios ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Jardim Zoológico is het 6 minuten lopen.

  Novotel Lisboa € 54
  Novotel Lisboa

  Novotel Lisboa

  Avenida José Malhoa 1, Lote 1-A, Lissabon
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 10 minuten lopen van Entrecampos en Gulbenkian museum. Ook Jardim Zoológico de Lisboa en Winkelcentrum Amoreiras liggen binnen 2 km afstand. Station Praça de Espanha ligt op 7 minuten lopen en naar Station São Sebastião is het 9 minuten lopen.

   EXE Saldanha € 40
   EXE Saldanha

   EXE Saldanha

   Avenida Defensores de Chaves 5-9, Lissabon, Lisbon
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 2 km afstand van Atrium Saldanha, Praça Marquês de Pombal en Gulbenkian museum. Ook Rossio Square en Plein van Martim Moniz liggen binnen 3 km afstand. Station Saldanha ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Picoas is het 6 minuten lopen.

    Hotel Real Palacio € 78
    Hotel Real Palacio

    Hotel Real Palacio

    Rua Tomas Ribeiro 115, Lissabon
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 3 km afstand van Gulbenkian museum, Rossio Square en Jardim Zoológico de Lisboa. Ook Praça do Comércio en Kasteel van Sao Jorge liggen binnen 5 km afstand. Station São Sebastião en Station Parque liggen op 5 minuten lopen.

     VIP Executive Picoas Hotel € 63
     VIP Executive Picoas Hotel

     VIP Executive Picoas Hotel

     Rua Filipe Folque, 12, Lissabon
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 15 minuten lopen van Centrum voor Moderne Kunst, Praça Marquês de Pombal en Gulbenkian museum. Ook Rossio Square en Jardim Zoológico de Lisboa liggen binnen 3 km afstand. Station Parque en Station Picoas liggen op 5 minuten lopen.

      Holiday Inn Lisbon Continental € 75
      Holiday Inn Lisbon Continental

      Holiday Inn Lisbon Continental

      Rua Laura Alves 9, Lissabon
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 10 minuten lopen van Entrecampos en Gulbenkian museum. Ook Jardim Zoológico de Lisboa en Universiteit van Lissabon liggen binnen 3 km afstand. Station Campo Pequeno ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Lissabon Entrecampos is het 6 minuten lopen.

       Hotel Alif Avenidas € 50
       Hotel Alif Avenidas

       Hotel Alif Avenidas

       Avenida Duque D'Avila, 189, Lissabon
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 10 minuten lopen van Centrum voor Moderne Kunst en Gulbenkian museum. Ook Jardim Zoológico de Lisboa en Rossio Square liggen binnen 3 km afstand. Station São Sebastião en Station São Sebastião liggen op 5 minuten lopen.

        ibis Lisboa José Malhoa € 49
        ibis Lisboa José Malhoa

        ibis Lisboa José Malhoa

        Avenida Jose Malhoa 10, Lissabon
          
         2.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 15 minuten lopen van Entrecampos, Jardim Zoológico de Lisboa en Gulbenkian museum. Ook Winkelcentrum Amoreiras en Praça Marquês de Pombal liggen binnen 3 km afstand. Station Praça de Espanha ligt op 6 minuten lopen en naar Station São Sebastião is het 9 minuten lopen.