Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Clifton Suspension Bridge

Deze opvallende en praktische hangbrug is al jaren het symbool van de stad Bristol.

De Clifton Suspension Bridge overspant het kloofdal van de Avon en verbindt Clifton, een winkelwijk in Bristol, met Leigh Woods in het graafschap Somerset. De in 1864 geopende brug is het geesteskind van de bekende Britse ingenieur Isambard Kingdom Brunel. De brug is een van de bekendste bezienswaardigheden van het gebied en is altijd een bezoek waard, ook als je er niet overheen hoeft.

Brunel was nog maar 24 toen hij de opdracht won om de Clifton Suspension Bridge te bouwen. Hoewel de bouw al in 1831 begon, werd het project 12 jaar later stilgelegd vanwege problemen met de financiering en politieke kwesties. Pas na de dood van Brunel in 1859 werd besloten de brug te voltooien, als eerbetoon aan hem.

De Clifton Suspension Bridge wordt door 81 smeedijzeren stangen omhoog gehouden. De torens aan weerszijden zijn opgetrokken uit het plaatselijk gewonnen kalkzandsteen. De brug is 412 meter lang en hangt 75 meter boven de Avon. De brug kan maar een beperkt gewicht tegelijk aan en wordt tijdens grote jaarlijkse evenementen gesloten. Toch wordt de brug dagelijks door meer dan 8000 voertuigen gebruikt.

De brug heeft zijn eigen bezoekerscentrum, aan de kant van Leigh Woods. Er is een expositie en er is een film te zien over de bouw van de brug. Bovendien is er een cadeauwinkel ondergebracht. Gratis rondleidingen vinden plaats op bepaalde middagen in het weekend en tijdens officiële feestdagen. Reserveren is niet nodig. Het bezoekerscentrum is dagelijks geopend, behalve van 24 tot en met 26 december.

De brug is redelijk gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken. Er rijden regelmatig bussen naartoe vanaf centraal station Bristol Temple Meads. De brug is aan beide zijden voorzien van fietspaden. Met de auto ben je vanuit het centrum in ongeveer 15 minuten bij de brug. Je kunt gratis de brug over lopen of fietsen, maar voor auto's moet tolgeld worden betaald. Aan de zijde van Leigh Woods kun je het gemakkelijkst parkeren.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Hangbrug van Clifton

Alle 929 accommodaties in de buurt van Hangbrug van Clifton bekijken
Mercure Bristol Grand Hotel € 83
Mercure Bristol Grand Hotel

Mercure Bristol Grand Hotel

Broad Street, Bristol, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van St Nicholas Market, Bristol Hippodrome Theatre en Cabot Circus Shopping Centre. Ook Universiteit van Bristol en Hangbrug van Clifton liggen binnen 3 km afstand. Bristol Temple Meads Station ligt op 16 minuten lopen en naar Bristol Clifton Down Station is het 21 minuten lopen.

  Avon Gorge by Hotel du Vin € 111
  Avon Gorge by Hotel du Vin

  Avon Gorge by Hotel du Vin

  Sion Hill, Clifton, Bristol, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Clifton, binnen 2 km afstand van Clifton Downs en observatiepost, Hangbrug van Clifton en Universiteit van Bristol. Ook Dierentuin van Bristol en Ashton Gate Stadium liggen binnen 3 km afstand. Bristol Clifton Down Station ligt op 23 minuten lopen.

   Bristol Marriott Royal Hotel
   Bristol Marriott Royal Hotel

   Bristol Marriott Royal Hotel

   College Green, Bristol, Engeland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Harbourside, binnen 15 minuten lopen van St Nicholas Market en Universiteit van Bristol. Ook Cabot Circus Shopping Centre en Hangbrug van Clifton liggen binnen 3 km afstand. Bristol Temple Meads Station ligt op 19 minuten lopen en naar Bristol Clifton Down Station is het 21 minuten lopen.

    Bright One Bedroom Clifton City Pad
    Bright One Bedroom Clifton City Pad

    Bright One Bedroom Clifton City Pad

    Clifton Down House, Suspension Bridge Ro, ad, Bristol, Engeland
      
     0.0 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in Clifton, binnen 15 minuten lopen van Hangbrug van Clifton en Dierentuin van Bristol. Ook Universiteit van Bristol en Ashton Gate Stadium liggen binnen 3 km afstand. Bristol Clifton Down Station ligt op 22 minuten lopen.

     Bright 2 Bedroom Apartment in Central Bristol
     Bright 2 Bedroom Apartment in Central Bristol

     Bright 2 Bedroom Apartment in Central Bristol

     Westfield Place, Bristol, Engeland
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit appartement ligt in Clifton, binnen 2 km afstand van Clifton Downs en observatiepost, Hangbrug van Clifton en Universiteit van Bristol. Ook Dierentuin van Bristol en Bristol Hippodrome Theatre liggen binnen 3 km afstand. Bristol Clifton Down Station ligt op 21 minuten lopen.

      Townhouse in Clifton Village
      Townhouse in Clifton Village

      Townhouse in Clifton Village

      Princess Victoria Street, Bristol, Engeland
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Deze cottage ligt in Clifton, binnen 2 km afstand van Clifton Downs en observatiepost, Hangbrug van Clifton en Universiteit van Bristol. Ook Dierentuin van Bristol en Bristol Hippodrome Theatre liggen binnen 3 km afstand. Bristol Clifton Down Station ligt op 22 minuten lopen.

       5 Bedroom House Near Clifton
       5 Bedroom House Near Clifton

       5 Bedroom House Near Clifton

       Hotwell Road, Bristol, Engeland
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Deze cottage ligt in Clifton, binnen 2 km afstand van Clifton Downs en observatiepost, Hangbrug van Clifton en Dierentuin van Bristol. Ook Universiteit van Bristol en Ashton Gate Stadium liggen binnen 3 km afstand. Bristol Clifton Down Station ligt op 29 minuten lopen.

        Rodney Hotel € 62
        Rodney Hotel

        Rodney Hotel

        4 Rodney Place, Clifton, Bristol, Engeland
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Clifton, binnen 10 minuten lopen van Clifton Downs en observatiepost en Hangbrug van Clifton. Ook Universiteit van Bristol en Dierentuin van Bristol liggen binnen 2 km afstand. Bristol Clifton Down Station ligt op 18 minuten lopen en naar Bristol Redland Station is het 29 minuten lopen.