Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

FDNY Memorial Wall

Bij dit zwaarmoedige monument kun je je eer betonen aan de brandweerlieden die zijn omgekomen toen ze na de aanslagen van 9/11 en bij andere rampen het leven van anderen probeerden te redden.

De FDNY Memorial Wall is een eerbetoon aan de brandweer van New York City en opgericht ter nagedachtenis aan omgekomen brandweerlieden. Deze brandweerkazerne speelde een belangrijke rol tijdens de reddingsoperaties op 9/11. In deze voormalige kazerne kom je meer te weten over de mannen en vrouwen die het helpen van anderen met hun leven moesten bekopen.

Het monument staat tegenover FDNY Ten House, tegenover het 9/11 Memorial. De zogenaamde 'engine company', een onderdeel van de Amerikaanse brandweer, werd opgericht in 1865 en de kazerne werd in 1979 gebouwd. Van deze kazerne zijn op 9/11 vijf brandweerlieden in opleiding omgekomen.

Terwijl je het gebouw nadert, zie je op de gevel een opvallend, bronzen bas-reliëf. Het kunstwerk is zeventien meter lang en twee meter hoog en is een verbeelding van de tragische gebeurtenissen op 9/11 en de verwoesting van het World Trade Center.

Trek even wat tijd uit om de verbeelding van de vlammen en de uitgeputte reddingsteams in je op te nemen. Onder het bas-reliëf staan de namen van de 343 brandweerlieden die op de bewuste dag in september 2001 zijn omgekomen en daarbij staat de tekst: 'Dedicated to those who fell and those who carry on. May we never forget'. Een gedenkplaat naast het monument is een bedankje voor Holland and Knight, een advocatenkantoor dat bijzonder gul heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het monument. Een van de werknemers van het kantoor was lid van de vrijwillige brandweer en is die dag omgekomen.

Na een bezoek aan FDNY Ten House, kun je wat tijd uittrekken om de tentoonstellingen van het 9/11 Memorial op de voormalige plaats van het World Trade Center te bezoeken. Bekijk films waarin wordt verteld wat er die fatale dag in 2001 gebeurde toen Amerika werd aangevallen en kom meer te weten over de wereldwijde impact die de gebeurtenissen hebben gehad. Woon voordrachten bij van getuigen die hun persoonlijke verhalen en herinneringen vertellen.

De FDNY Memorial Wall ligt in het centrum van Manhattan en is te bereiken met de metro van New York. Als je tijdens je bezoek echt alles te weten wilt komen, kun je een mobiele app downloaden en een audiotoer volgen. Je kunt het monument gratis bezoeken.


Gids voor Herdenkingsmuur brandweer New York


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.141 accommodaties in de buurt van Herdenkingsmuur brandweer New York bekijken
World Center Hotel € 102
World Center Hotel

World Center Hotel

144 Washington St, New York
   
  4,3
  / 5, op basis van 2.157 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Manhattan, binnen 10 minuten lopen van National September 11 Memorial, One World Trade Center en Beurs van New York. Ook Federale, centrale bank van New York en Battery Park liggen binnen 15 minuten lopen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 5 minuten lopen.

  Club Quarters Hotel, Wall Street € 91
  Club Quarters Hotel, Wall Street

  Club Quarters Hotel, Wall Street

  52 William St, New York
    
   4,2
   / 5, op basis van 4.276 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Manhattan, vlak bij Wall Street en Federale, centrale bank van New York. Ook Beurs van New York en National September 11 Memorial liggen binnen 10 minuten lopen. Wall St. Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Broad St. Station is het 3 minuten lopen.

   Holiday Inn Manhattan-Financial District € 69
   Holiday Inn Manhattan-Financial District

   Holiday Inn Manhattan-Financial District

   99 Washington St, New York
     
    4,1
    / 5, op basis van 2.745 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Manhattan, binnen 10 minuten lopen van Trinity Church, Beurs van New York en National September 11 Memorial. Ook One World Trade Center en Federale, centrale bank van New York liggen binnen 10 minuten lopen. Rector St. Station (Greenwich St.) ligt op maar 2 minuten lopen en naar Rector St. Station is het 2 minuten lopen.

    Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center € 94
    Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center

    Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center

    133 Greenwich Street, New York
      
     4,4
     / 5, op basis van 931 beoordelingen
     3.5 van 5.0

     Dit hotel ligt in Manhattan, vlak bij Trinity Church en National September 11 Memorial. Ook Beurs van New York en Federale, centrale bank van New York liggen binnen 10 minuten lopen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 5 minuten lopen.

     Club Quarters Hotel, World Trade Center € 102
     Club Quarters Hotel, World Trade Center

     Club Quarters Hotel, World Trade Center

     140 Washington St, New York
       
      4,4
      / 5, op basis van 2.244 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Manhattan, binnen 10 minuten lopen van National September 11 Memorial, One World Trade Center en Beurs van New York. Ook Federale, centrale bank van New York en Battery Park liggen binnen 15 minuten lopen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 5 minuten lopen.

      Fairfield Inn & Suites by Marriott/World Trade Center Area € 82
      Fairfield Inn & Suites by Marriott/World Trade Center Area

      Fairfield Inn & Suites by Marriott/World Trade Center Area

      100 Greenwich St, New York
        
       4,4
       / 5, op basis van 286 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Manhattan, binnen 5 minuten lopen van Trinity Church, Beurs van New York en National September 11 Memorial. Ook One World Trade Center en Federale, centrale bank van New York liggen binnen 10 minuten lopen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 2 minuten lopen.

       The Wagner Hotel € 143
       The Wagner Hotel

       The Wagner Hotel

       2 West Street, New York
         
        4,5
        / 5, op basis van 123 beoordelingen
        5.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel in New York ligt in het zakendistrict, binnen 10 minuten lopen van Battery Park en Beurs van New York. Ook One World Trade Center en National September 11 Memorial liggen binnen 15 minuten lopen. Bowling Green Station ligt op 5 minuten lopen en naar Whitehall St. Station is het 6 minuten lopen.

        Millennium Hilton New York Downtown € 112
        Millennium Hilton New York Downtown

        Millennium Hilton New York Downtown

        55 Church Street, New York
          
         4,3
         / 5, op basis van 3.630 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit wolkenkrabberhotel ligt tegenover de heropbouwlocatie van het voormalige World Trade Center. St. Paul's Chapel ligt aan de overkant, het World Financial Center ligt 1 blok verwijderd en TriBeCa ligt 4 blokken verderop.