Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kathedraal van Monreale

Deze oude kerk heeft fonkelende mozaïeken met puur goud en een elegant Romaans klooster en is een uitstekend voorbeeld van de Normaanse architectuur in Sicilië.

Het enorme interieur van de Kathedraal van Monreale bestaat voornamelijk uit een rijke verzameling gouden mozaïeken die Bijbelse en andere religieuze taferelen uitbeelden. Neem een rondleiding door het 12e-eeuwse Normaanse gebouw en bewonder het weelderige decor, de graven van koningen en de zuilen en snijwerken van het klooster.

De mozaïeken die de muren en het plafond versieren dateren uit de 12e en 13e eeuw. Meer dan 2200 kg aan goud werden tijdens bij de constructie ervan gebruikt. Een van de eerste kunstwerken die je aandacht trekt is de grote uitbeelding van Jezus Christus in de centrale apsis. Eronder bevindt zich een mozaïek van de Madonna met Kind op een troon.

Loop langs mozaïeken die verschillende taferelen uit het Oude Testament uitbeelden. Onder de hoogtepunten zijn de interpretaties van Noah's Ark en het verhaal van Adam en Eva. 

Hoewel de mozaïeken de grootste attracties zijn, is er in de kathedraal veel meer te zien. Breng een bezoek aan de graven van Willem I van Sicilië en zijn zoon Willem II, die de opdracht gaf voor de bouw van de kathedraal. Begeef je naar de schatkamer en bewonder een collectie van bestek, gewaden en religieuze kunst.

Terwijl je door de prachtige kloostergang loopt, pauzeer dan even om de kopstukken bovenop de zuilen te bewonderen. Ze zijn versierd met reliëfs over het Normaanse verleden van Sicilië, maar ook met figuren van monsters en dieren.

Hou een beetje tijd over tijdens je kathedraalbezoek om rond de buitengevels te lopen. Hoewel het kaler is dan de binnenkant, zijn er opmerkelijke stijlelementen uit die periode, waaronder de 12e-eeuwse bronzen deuren aan de westelijke zijde, met afbeeldingen van scènes uit het Oude en Nieuwe Testament.

De kathedraal ligt in het centrum van Monreale en is eenvoudige te bereiken met de bus vanaf Palermo. Volgens veel bezoekers is dit is de beste manier om naar de stad te komen, omdat er weinig parkeerplaatsen zijn.

De Kathedraal van Monreale is dagelijks geopend maar niet tijdens kerkdiensten. Toegang tot het hoofdgebouw is gratis. Er geldt een kleine toeslag als je de schatkamer en het klooster wilt bezoeken.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kathedraal van Monreale

Alle 2.106 accommodaties in de buurt van Kathedraal van Monreale bekijken
Palazzo Ducale Suites € 39
Palazzo Ducale Suites

Palazzo Ducale Suites

Via Duca Degli Abruzzi, 8, Monreale, PA
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Deze accommodatie in een herenhuis ligt in het centrum van Monreale, op 0,3 km van Kathedraal van Monreale en op 4,9 km van AcquaPark Monreale. Ook Catacombe dei Cappuccini en Cappella Palatina liggen binnen 10 km afstand.

  Locanda Re Ruggero € 51
  Locanda Re Ruggero

  Locanda Re Ruggero

  Via Arcivescovado, 9, Monreale
    
   2.0 van 5.0 Sterren

   Deze accommodatie in een herenhuis ligt in de historische wijk, op 0,1 km van Kathedraal van Monreale en binnen 10 km afstand van Catacombe dei Cappuccini en Cappella Palatina. Ook Palazzio dei Normanni en Kathedraal van Palermo liggen binnen 10 km afstand.

   Opera Boutique Rooms € 53
   Opera Boutique Rooms

   Opera Boutique Rooms

   Via Giuseppe Verdi 4, Monreale, Provincia di Palermo
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Deze accommodatie in een herenhuis ligt in de historische wijk, op 0,2 km van Kathedraal van Monreale en op 4,8 km van AcquaPark Monreale. Ook Catacombe dei Cappuccini en Cappella Palatina liggen binnen 10 km afstand.

    Casa A ’litria, op Slechts een Steenworp Afstand van de Kathedraal € 73
    Casa A ’litria, op Slechts een Steenworp Afstand van de Kathedraal

    Casa A ’litria, op Slechts een Steenworp Afstand van de Kathedraal

    Via Odigitria n 5, Monreale, Sicilië
      
     0.0 van 5.0 Sterren

     Dit historische appartement in Monreale ligt op 0,2 km van Kathedraal van Monreale en binnen 10 km afstand van Catacombe dei Cappuccini en Cappella Palatina. Ook Palazzio dei Normanni en Kasteel Zisa en museum voor Islamitische kunst liggen binnen 10 km afstand.

     B&B Casa Lilla € 45
     B&B Casa Lilla

     B&B Casa Lilla

     Via A. Veneziano 112, Monreale, Provincia di Palermo
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Deze bed & breakfast in Monreale ligt op 0,2 km van Kathedraal van Monreale en binnen 15 km afstand van Cappella Palatina en Kathedraal van Palermo. Ook Via Roma en Teatro Massimo liggen binnen 15 km afstand.

      Antico Limoneto Conca D'Oro
      Antico Limoneto Conca D'Oro

      Antico Limoneto Conca D'Oro

        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Deze bed & breakfast ligt in het centrum van Monreale, op 0,3 km van Kathedraal van Monreale en binnen 10 km afstand van Catacombe dei Cappuccini en Cappella Palatina. Ook Palazzio dei Normanni en Kathedraal van Palermo liggen binnen 10 km afstand.

       B&B Palazzo Cutò € 86
       B&B Palazzo Cutò

       B&B Palazzo Cutò

       Largo Cutò, 6, Monreale
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Deze bed & breakfast ligt in de historische wijk, op 0,3 km van Kathedraal van Monreale en binnen 10 km afstand van Cappella Palatina en Palazzio dei Normanni. Ook Kasteel Zisa en museum voor Islamitische kunst en Kathedraal van Palermo liggen binnen 15 km afstand.

        Een Uitzicht Over een Meesterwerk
        Een Uitzicht Over een Meesterwerk

        Een Uitzicht Over een Meesterwerk

        5 Via A. Veneziano, Monreale, Sicilië
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit historische vakantiehuis in Monreale ligt binnen 5 km afstand van Kathedraal van Monreale, AcquaPark Monreale en Cubola. Ook Catacombe dei Cappuccini en Cappella Palatina liggen binnen 10 km afstand.