Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Klooster van Kopan

Op 25 april 2015 werd Nepal getroffen door een verwoestende aardbeving. Tot nader order raden we je dringend aan om informatie in te winnen voordat je naar Nepal reist.

In dit Tibetaanse Boeddhistenklooster kun je meditatieruimten bezoeken, rituele wandelingen maken rond stoepa's, je ontspannen in weelderige tuinen en genieten van de prachtige uitzichten op de Kathmandu-vallei.

Een bezoek aan het Klooster van Kopan is een kans om te mediteren, naar de leerstellingen van Tibetaanse monniken te luisteren en om meer te weten te komen over het Boeddhistische geloof. Woon een ochtendgebed bij, dat puja wordt genoemd, neem deel aan cursussen en retraites, bekijk schitterende stoepa's en bezoek heiligdommen en tempels.

Het klooster bestrijkt een spectaculaire locatie in de heuvels aan de voet van de Himalaya en werd rond 1970 gesticht door wijlen Lama Yeshe. De missie van het klooster is om eeuwenoude Boeddhistische tradities en leerstellingen in stand te houden en te verspreiden. Er zijn hier meer dan 300 monniken, hogepriesters, leraren en werknemers.

Wandel rond het complex om de charme ervan en de schoonheid van natuur en architectuur te bewonderen. Als je de hoofdtempel bezoekt, bekijk dan ook de schilderijen van de vier Dharma-koningen van Tibet. Ook een bezoekje waard is het 6 meter hoge standbeeld van Lama Tsong Khapard, een meester die de Gelug, de school voor Tibetaans Boeddhisme, heeft gesticht. Draai de gebedsmolens rond terwijl je om de acht stoepa's van verlichting heen loopt.

Bewonder de Tibetaanse architectuur van de meditatieruimten van het klooster, waar dagelijks leersessies worden gehouden. In het Lama Tsong Khapa Gompa kun je naar het ochtendgebed, 'puja', luisteren en een bezoek brengen aan het Tantrisch College, waar de monniken studeren. Op de bovenste verdieping is een heiligdom dat de overblijfselen bevat van een belangrijke meester. Draai de grote gebedsmolen van het klooster rond en ga vervolgens het huis van de gebedsmolen binnen om de schilderingen te bekijken.

Woon ook een dagelijkse Dharma-lezing bij waarin onderwerpen over Boeddhisme aan de orde komen. Zittend in de schilderachtige tuinen kun je je ontspannen, je gedachten de vrije loop laten gaan en mediteren. Staar over de adembenemende Kathmandu-vallei en kijk of je in de verte de spectaculaire stoepa Boudhanath ziet.

Het Klooster van Kopan ligt op ongeveer 20 minuten rijden vanaf het stadscentrum van Kathmandu. De handigste manier om er te komen is met de taxi. Er rijden bussen tussen het Ratna-plein en het dorp Kapan, waarvandaan het 10 minuten lopen is.

Het klooster is dagelijks geopend, maar van half november tot half december is het gesloten. Het klooster is een gebedshuis dat als zodanig in gebruik is. Denk er dus aan dat je gepaste kleding draagt. Naast een bezoek van een dag kun je ook een meerdaagse cursus volgen, waaronder een 7-daagse cursus waarin je kennis maakt met het Boeddhisme. Mogelijkheden voor retraites zijn er ook, hoewel deze bestemd zijn voor mensen die het Boeddhisme praktiseren.  Bezoek de officiële website van het klooster voor meer informatie over de verschillende manieren om het kloostercomplex en de kloostergemeenschap te ervaren.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Klooster van Kopan

Alle 1.044 accommodaties in de buurt van Klooster van Kopan bekijken
Hyatt Regency Kathmandu € 132
Hyatt Regency Kathmandu

Hyatt Regency Kathmandu

Taragaon Boudha, Gpo Box 9609, Kathmandu
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke resort in Kathmandu ligt vlak bij de luchthaven, binnen 2 km afstand van Charumati-stoepa en Boudhanath. Ook Pashupatinath-tempel en Tuin van Dromen liggen binnen 5 km afstand.

  Green Mandala Inn € 14
  Green Mandala Inn

  Green Mandala Inn

  Kapan Jajdol Marg, Near Amitaba Foundation Monastery, Kathmandu, Central Development Region
    
   2.5 van 5.0 Sterren

   Deze bed & breakfast in Kathmandu ligt op 0,6 km van Klooster van Kopan en op 3,2 km van Boudhanath. Ook Charumati-stoepa en Guhyeshwari-tempel liggen binnen 5 km afstand.

   Aarya Chaitya Inn € 23
   Aarya Chaitya Inn

   Aarya Chaitya Inn

   Boudhha, Kathmandu, Central Development Region
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Boudhha, binnen 2 km afstand van Guhyeshwari-tempel en Boudhanath. Pashupatinath-tempel ligt op 2,4 km.

    Asian Heritage Inn & Bistro € 23
    Asian Heritage Inn & Bistro

    Asian Heritage Inn & Bistro

    Kapan Akasedhara, Bhudhanilakantha-10, Kathmandu, Central Development Region
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Kathmandu ligt op 1,7 km van Klooster van Kopan en binnen 5 km afstand van Boudhanath en Pashupatinath-tempel. Ook Charumati-stoepa en Guhyeshwari-tempel liggen binnen 5 km afstand.

     Hotel Shambala € 63
     Hotel Shambala

     Hotel Shambala

     Bansbari Road, Near Narayan Gopal Chowk, Maharjung, Bansbari, Kathmandu
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel in Kathmandu ligt binnen 5 km afstand van Charumati-stoepa, Pashupatinath-tempel en Boudhanath. Tuin van Dromen ligt op 4,1 km.

      Shambaling Boutique Hotel € 62
      Shambaling Boutique Hotel

      Shambaling Boutique Hotel

      Ramhiti, Teenchuli Marg, Boudha, Kathmandu
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Boudhha, op 0,7 km van Boudhanath en op 3,1 km van Pashupatinath-tempel. Ook Klooster van Kopan en Guhyeshwari-tempel liggen binnen 3 km afstand.

       Akama Hotel Pvt. Ltd € 61
       Akama Hotel Pvt. Ltd

       Akama Hotel Pvt. Ltd

       Dhumbarai Rd, Kathmandu, Central Development Region
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel in Kathmandu ligt binnen 5 km afstand van Charumati-stoepa, Pashupatinath-tempel en Boudhanath. Ook Durbar Marg en Tuin van Dromen liggen binnen 5 km afstand.

        Lavee Residence € 45
        Lavee Residence

        Lavee Residence

        Ramhiti, Boudha, Kathmandu
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Deze villa ligt in Boudhha, binnen 3 km afstand van Boudhanath, Klooster van Kopan en Pashupatinath-tempel. Ook Durbar Marg en Tuin van Dromen liggen binnen 10 km afstand.