Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Lilla Torg

Kom naar dit zestiende-eeuwse plein in de oude stad om te genieten van het bruisende nachtleven van Malmö en gratis concerten te bekijken.

Op Lilla Torg kun je opgaan in de lokale bevolking in een bar of restaurant, genieten van design- en architectuurtentoonstellingen en luisteren naar livemuziek. Het plein wordt gekenmerkt door kasseien en vakwerkhuizen. Het is een belangrijk ontmoetingspunt en het vormt het hart van het nachtleven in de stad.

Aan het eind van de zestiende eeuw werden de handelsactiviteiten van Malmö te groot voor het plein Stortorget; zodoende werd het Lilla Torg (het Kleine Plein) aangelegd. Bewonder de kleurrijke huizen uit de zeventiende tot en met negentiende eeuw, waarvan vele nu een café of restaurant herbergen. Deze beschikken nu allemaal over een eigen terras en zijn tijdens de lange zomerdagen erg populair. Drink een koud biertje in een van de vele kroegen. Of geniet als het wat kouder is van een kop warme chocolademelk of een glas glögg, een Zweedse glühwein die met Kerstmis wordt geserveerd. De meeste uitgaansgelegenheden zijn voorzien van terrasverwarming en dekens en zijn geopend tot 1 uur 's nachts. Als je geen dorst hebt, kun je ook vanaf een bankje op het plein naar de mensen kijken.

Ga naar het rode huis in de zuidoosthoek van het plein om een van de best bewaarde vakwerkhuizen van Malmö te zien. Nu is hier het Form/Design Center gevestigd. Je kunt het centrum met tentoonstellingen over Scandinavisch design en architectuur gratis bezichtigen. Kijk op de officiële website van het centrum voor informatie over workshops, zoals een borduurworkshop.

Op de binnenplaats van het designcentrum ligt de Hedmanska Gården, een locatie die ook wordt benut tijdens het Malmöfestivalen en Sommarscen, het twee maanden durende openluchtfestival voor podiumkunsten. Luister naar concerten, bekijk theaterproducties en volg lezingen. Een volledig overzicht van de verschillende evenementen vind je op de officiële websites van de festivals.

Het plein wordt 's nachts verlicht door de Reuzenlamp. Deze 5,8 meter hoge lamp reist gedurende het jaar naar de verschillende pleinen van Malmö, maar tijdens de vakantie staat deze op het Lilla Torg. Ga eronder zitten en luister naar wat de lamp in het Zweeds tegen je vertelt.

Het Lilla Torg is gelegen in de oude stad van Malmö. Het ligt vlak bij de meeste grote bezienswaardigheden van de stad. Het Kungsparken en het Slottsparken liggen op een kleine 15 minuten lopen vanaf het plein. Betaald parkeren is mogelijk in de buurt van het Stortorget.


Lilla Torg Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Lilla Torg

Alle 107 accommodaties in de buurt van Lilla Torg bekijken
Mayfair Hotel Tunneln € 74
Mayfair Hotel Tunneln

Mayfair Hotel Tunneln

Adelgatan 4, Malmö
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum, vlak bij St Petri Kyrka en Stadhuis van Malmo (Radhuset). Ook Lilla Torg en Malmöhus (kasteel van Malmö) liggen binnen 15 minuten lopen. Station Malmö ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Malmö-Triangeln is het 19 minuten lopen.

  Clarion Hotel Malmö Live € 103
  Clarion Hotel Malmö Live

  Clarion Hotel Malmö Live

  Dag Hammarskjolds torg 2, Malmö
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum, binnen 10 minuten lopen van Malmö Concert and Congress Hall, Malmöhus (kasteel van Malmö) en Lilla Torg. Ook Stadhuis van Malmo (Radhuset) en St Petri Kyrka liggen binnen 15 minuten lopen. Station Malmö ligt op 8 minuten lopen en naar Station Malmö-Triangeln is het 21 minuten lopen.

   Hotel Garden € 61
   Hotel Garden

   Hotel Garden

   Baltzarsgatan 20, Malmö
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum, binnen 10 minuten lopen van St Petri Kyrka, Lilla Torg en Stadhuis van Malmo (Radhuset). Ook Malmöhus (kasteel van Malmö) en HSB Turning Torso liggen binnen 3 km afstand. Station Malmö ligt op 9 minuten lopen en naar Station Malmö-Triangeln is het 16 minuten lopen.

    Comfort Hotel Malmö € 66
    Comfort Hotel Malmö

    Comfort Hotel Malmö

    Carlsgatan 10, Malmö
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum, binnen 10 minuten lopen van Malmö Börshus, St Petri Kyrka en Stadhuis van Malmo (Radhuset). Ook Lilla Torg en Malmöhus (kasteel van Malmö) liggen binnen 2 km afstand. Station Malmö ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Malmö-Triangeln is het 24 minuten lopen.

     Scandic Malmö City € 70
     Scandic Malmö City

     Scandic Malmö City

     Kaptensgatan 1, Malmö
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum, binnen 10 minuten lopen van Gustav Adolf-plein, St Petri Kyrka en Lilla Torg. Ook Stadhuis van Malmo (Radhuset) en Malmöhus (kasteel van Malmö) liggen binnen 2 km afstand. Station Malmö-Triangeln ligt op 12 minuten lopen en naar Station Malmö is het 12 minuten lopen.

      Moment Hotels € 58
      Moment Hotels

      Moment Hotels

      Norra Vallgatan 54, Malmö
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum, binnen 5 minuten lopen van St Petri Kyrka, Stadhuis van Malmo (Radhuset) en Lilla Torg. Ook Malmöhus (kasteel van Malmö) en HSB Turning Torso liggen binnen 3 km afstand. Station Malmö ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Malmö-Triangeln is het 20 minuten lopen.

       Park Inn by Radisson Malmö Hotel € 68
       Park Inn by Radisson Malmö Hotel

       Park Inn by Radisson Malmö Hotel

       Sjömansgatan 2, Malmö
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum, binnen 15 minuten lopen van HSB Turning Torso en Malmöhus (kasteel van Malmö). Ook Lilla Torg en Stadhuis van Malmo (Radhuset) liggen binnen 2 km afstand. Station Malmö ligt op 19 minuten lopen.

        Radisson Blu Hotel, Malmö € 75
        Radisson Blu Hotel, Malmö

        Radisson Blu Hotel, Malmö

        Oestergatan 10, Malmö
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Centrum, binnen 5 minuten lopen van Thottska Huset en St Petri Kyrka. Ook Stadhuis van Malmo (Radhuset) en Lilla Torg liggen binnen 10 minuten lopen. Station Malmö ligt op 9 minuten lopen en naar Station Malmö-Triangeln is het 23 minuten lopen.