Chueca

Madrid
Chueca toont cafésfeer en een stad en ook een grote groep mensen
Dit avant-gardistische deel van Madrid staat bekend als de homowijk vanwege het grote aantal LGBT-winkels en -bars, een Gay Pride en een ruimdenkende bevolking.

Chueca is een stijlvolle buurt in het centrum van Madrid, even ten noorden van de oude stad. De buurt staat bekend als de homowijk van de stad vanwege alle LGBT-uitspanningen (Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender). De buurt heeft veel homovriendelijke winkels en bars en een jaarlijkse Gay Pride-optocht. Chueca staat voor de progressieve en stijlvolle kant van Madrid die zich onderscheidt van de rustieke sfeer in de aangrenzende oude stad. Breng tijdens je verblijf in Madrid een bezoek aan dit lichtend voorbeeld van tolerantie en ruimdenkendheid.

Vlak bij het metrostation kun je ontspannen op het Plaza de Chueca, een plein omgeven door hoge gebouwen. Het is een grote, open ruimte die kenmerkend is voor de algehele sfeer in Chueca. Lees een boek in een café of ga 's avonds wat drinken in een van de bars. De straten Fuencarral en Hortaleza zijn een en al levendigheid en licht, van 's avonds laat tot 's ochtends vroeg.

Bewonder de alternatieve kleding in de winkels en op straat. Het gebied is een modecentrum, je vindt er alles van exclusieve designers tot bohemienachtige schatten. Ga wat eten in een van de internationale restaurants langs de straten en op het belangrijkste plein.

Doe mee met het Gay Pride-festival dat ieder jaar in juni of juli gehouden wordt. De straten zijn dan gevuld met extravagante kleding, vlaggen en dans, en de muren weerkaatsen het gezang. Het festival ademt de diverse en bevrijdende sfeer van Chueca.

Chueca is genoemd naar de 19e-eeuwse componist Federico Chueca. Hij schreef in het genre zarzuela, een soort operette. Bezoek een van de souvenirwinkels om de muziek te horen en om een cd te kopen om de herinneringen in leven te houden na je verblijf.

De buurt Chueca ligt in het centrum van Madrid, in de buurt van bezienswaardigheden als San Jerónimo el Real en het Museo Nacional del Prado. De buurt ligt net ten oosten van de wijk Malasaña, die vol is met restaurants, bars en clubs. Neem de metro naar station Chueca om de buurt te verkennen. Er zijn ook een aantal bussen die de buurt aandoen.


Populaire plekken om te bezoeken