Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Madurodam

In dit park met schaalmodellen kun je in een paar uur alle belangrijke plaatsen in Nederland zien en baanbrekende Nederlandse ontwerpen bewonderen.

Bezoek het miniatuurpark Madurodam en regel het vliegverkeer op Schiphol, bedien de miniatuurkranen in de Rotterdamse haven of wandel door miniversies van de mooiste steden van Nederland. Intussen doe je kennis op over de prestaties die de ondernemende Nederlanders hebben geleverd.

Madurodam werd geopend in 1952 en toont met trots miniatuurversies van Nederlandse uitvindingen en ontwerpen. Het enorme park bestaat uit honderden modellen op een schaal van 1:25. Daarnaast zijn er interactieve objecten en educatieve films die boeiend zijn voor het hele gezin.

Begeef je naar de het eerste van de drie gebieden: WaterRijk behandelt het thema van water als vriend en vijand. Bezoek de Deltawerken, zie Hansje Brinker en bekijk de V.O.C.-tentoonstelling om te ontdekken hoe de laaggelegen natie de zeeën heeft veroverd en land van de zee heeft teruggewonnen. V.O.C. staat voor Vereenigde Oost-Indische Compagnie.

Ga verder naar StedenRijk om de mooiste architectuur van het land te ontdekken. Wandel door de replicastraten van Amsterdam, Den Haag en andere Nederlandse steden en zie de minuscule aangeklede popjes die op klompen naar de kaasmarkt gaan, langs de grachten en over klinkerstraatjes fietsen, in molens werken of voor een paleis staan.

Ontdek een wereld van Nederlandse inspiratie in het laatste gebied, VindingRijk. Dit gedeelte is gericht op grote Nederlandse successen. Ontdek hoe dit piepkleine land op wereldwijde schaal zijn stempel heeft gedrukt op bouwstijlen, waterbeheer, sport en vormgeving.  

Voordat ze gaan bijtanken in het restaurant 'Taste of Holland', kunnen kinderen hun energie kwijt de speeltuin 'Waddenzee'. Probeer Nederlandse specialiteiten als poffertjes en stroopwafels.

Het miniatuurpark Madurodam is dagelijks geopend en heeft in de zomer langere openingstijden. Kinderen hoeven minder te betalen dan volwassenen en je kunt online kortingskaarten kopen. Het park ligt tussen het strand van Scheveningen het centrum van Den Haag. Overweeg om met de tram of stadsbus naar het park te gaan, omdat de dagprijs voor parkeren ter plekke je bezoek aanzienlijk duurder zal maken.


Madurodam Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Madurodam

Beste hotelaanbiedingen in Madurodam

Alle 474 accommodaties in de buurt van Madurodam bekijken
Novotel Den Haag World Forum € 99
Novotel Den Haag World Forum

Novotel Den Haag World Forum

Johan De Wittlaan 42-44, Den Haag
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Scheveningen, binnen 2 km afstand van World Forum Convention Centre, Madurodam en Vredespaleis. Ook Strand van Scheveningen en Scheveningse Pier liggen binnen 3 km afstand.

  Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague Scheveningen € 143
  Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague Scheveningen

  Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague Scheveningen

  Gevers Deynootplein 30, Scheveningen, Den Haag
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Scheveningen ligt aan het strand, aan de promenade en vlak bij Holland Casino Scheveningen, Strand van Scheveningen en Sea Life Scheveningen. Ook Scheveningse Pier en Madurodam liggen binnen 3 km afstand.

   The Hague Marriott Hotel € 110
   The Hague Marriott Hotel

   The Hague Marriott Hotel

   Johan De Wittlaan 30, Den Haag
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Scheveningen, vlak bij Omniversum, Gemeentemuseum en Museon. Ook World Forum Convention Centre en Vredespaleis liggen binnen 2 km afstand.

    Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade € 98
    Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade

    Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade

    Van Stolkweg 1, Den Haag
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Scheveningen, binnen 15 minuten lopen van World Forum Convention Centre en Madurodam. Ook Strand van Scheveningen en Scheveningse Pier liggen binnen 3 km afstand.

     Carlton Beach € 132
     Carlton Beach

     Carlton Beach

     Gevers Deynootweg 201, Scheveningen, Den Haag
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Scheveningen ligt aan het strand, bij een winkelcentrum en binnen 5 minuten lopen van Strand van Scheveningen en Scheveningse Pier. Ook Sea Life Scheveningen en Madurodam liggen binnen 3 km afstand.

      Hotel Mimosa € 69
      Hotel Mimosa

      Hotel Mimosa

      Renbaanstraat 18-24, Scheveningen, Den Haag
        
       2.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Scheveningen, binnen 10 minuten lopen van Strand van Scheveningen en Scheveningse Pier. Ook Madurodam en Vredespaleis liggen binnen 5 km afstand.

       Bed & Breakfast Studio's The Hague € 85
       Bed & Breakfast Studio's The Hague

       Bed & Breakfast Studio's The Hague

       Nieuwe Parklaan 70, Den Haag
         
        2.5 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Scheveningen, binnen 15 minuten lopen van Atlantikwall-Museum en Madurodam. Ook Scheveningse Pier en Strand van Scheveningen liggen binnen 2 km afstand.

        easyHotel The Hague Scheveningen Beach € 78
        easyHotel The Hague Scheveningen Beach

        easyHotel The Hague Scheveningen Beach

        Gevers Deynootweg 130, Den Haag
          
         2.5 van 5.0 Sterren

         Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Scheveningen, binnen 5 minuten lopen van Sea Life Scheveningen en Strand van Scheveningen. Ook Scheveningse Pier en Madurodam liggen binnen 3 km afstand.