Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Malmöhus Slott

Dit vijftiende-eeuwse slot was ooit een Deense vesting en herbergt tegenwoordig musea die zijn gewijd aan natuur- en cultuurgeschiedenis. 

Malmöhus Slott is het oudste overgebleven renaissancekasteel in Zweden. Ontdek alles over het culturele verleden van Malmö en bezoek het aquarium en de traditionele vismarkt.

Het kasteel werd in 1436 gebouwd in opdracht van koning Erik van Pommeren. In de jaren dertig van de zestiende eeuw werd het opnieuw opgebouwd door koning Christiaan III van Denemarken. Hoewel er weinig over is van het oorspronkelijke kasteel, zullen liefhebbers van geschiedenis de historische waarde ervan inzien. Oorspronkelijk was het slot bedoeld om de westzijde van de stad te beschermen en de handel in de Sont te beheersen. Aan het eind van de zestiende eeuw werd James Hepburn in het slot gevangengezet door de Denen. Hij was de derde echtgenoot van Maria I van Schotland. In de negentiende eeuw werden op de binnenplaats van het kasteel mensen onthoofd.

Voor een klein bedrag kun je een audiorondleiding huren over de geschiedenis van het kasteel. Deze rondleiding duurt ongeveer twee uur, inclusief een tentoonstelling over de oorlogen tussen Zweden en Denemarken in de zeventiende eeuw. In de zomermaanden wordt op zaterdag- en zondagmiddag een gratis rondleiding gegeven.

Ga naar het Stadsmuseum om meer te weten te komen over de cultuurgeschiedenis van Malmö. Bezoek de Ridderzaal om voorwerpen uit de late middeleeuwen en de renaissance te zien, waaronder attributen van het gilde van de heilige Knoet. Kinderen vermaken zich uitstekend in het Natuurhistorisch Museum, waar ze opgezette dieren kunnen bekijken. De collectie omvat 12.000 vogels, een giraffe en vossen. Er is ook een klein aquarium met koraalrif en exotische vissen.

Buiten mag je de Fiskehoddorna niet missen. Deze verzameling vissershuisjes werd in de negentiende eeuw gebouwd. Lokale vissers verkopen hier vis van dinsdag tot en met zaterdag.

Het kasteel ligt aan de noordzijde van het Kungsparken en het Slottsparken, een klein stukje lopen vanaf het stadscentrum van Malmö. Aan de voorkant van het kasteel kun je betaald parkeren. In de zomer rijdt er een tram van en naar de Malmö Stadsbibliotek in het Slottsparken. Kijk op de officiële website van de tram voor de vertrektijden en tarieven.

Malmöhus Slott is elke dag geopend, behalve op bepaalde nationale feestdagen. In het gedeelte over musea op de officiële website van de stad Malmö vind je een uitgebreid overzicht van de openingstijden. Bij de ticketprijs voor het kasteel zit de toegang tot de musea inbegrepen. De toegang is gratis voor bezoekers onder de 19 jaar.


Malmöhus Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Malmöhus

Alle 119 accommodaties in de buurt van Malmöhus bekijken
Clarion Hotel Malmö Live € 98
Clarion Hotel Malmö Live

Clarion Hotel Malmö Live

Dag Hammarskjolds torg 2, Malmö
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum, binnen 10 minuten lopen van Malmö Concert and Congress Hall, Casino Cosmopol Malmö en Museum van Malmö. Ook Malmö Börshus en Malmöhus (kasteel van Malmö) liggen binnen 10 minuten lopen. Station Malmö ligt op 8 minuten lopen en naar Station Malmö-Triangeln is het 21 minuten lopen.

  Comfort Hotel Malmö € 71
  Comfort Hotel Malmö

  Comfort Hotel Malmö

  Carlsgatan 10, Malmö
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum, binnen 10 minuten lopen van Malmö Börshus, Kogg Museum en St Petri Kyrka. Ook Stadhuis van Malmo (Radhuset) en Stortorget liggen binnen 10 minuten lopen. Station Malmö ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Malmö-Triangeln is het 24 minuten lopen.

   Clarion Collection Hotel Temperance € 89
   Clarion Collection Hotel Temperance

   Clarion Collection Hotel Temperance

   Engelbrektsgatan 16, Malmö
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit romantische hotel ligt in Centrum, vlak bij Form/Design Center en Lilla Torg. Ook Gustav Adolf-plein en Stortorget liggen binnen 5 minuten lopen. Station Malmö ligt op 8 minuten lopen en naar Station Malmö-Triangeln is het 13 minuten lopen.

    First Hotel Jörgen Kock € 74
    First Hotel Jörgen Kock

    First Hotel Jörgen Kock

    Jörgen Kocksgatan 3, Malmö
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum, binnen 10 minuten lopen van Kogg Museum, Malmö Börshus en Stadhuis van Malmo (Radhuset). Ook Stortorget en St Petri Kyrka liggen binnen 10 minuten lopen. Station Malmö ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Malmö-Triangeln is het 25 minuten lopen.

     Hotell Astoria € 54
     Hotell Astoria

     Hotell Astoria

     Grabroedersgatan 7, Malmö
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum, vlak bij Lilla Torg, Stortorget en Stadhuis van Malmo (Radhuset). Ook Form/Design Center en Malmö Börshus liggen binnen 5 minuten lopen. Station Malmö ligt op 5 minuten lopen en naar Station Malmö-Triangeln is het 17 minuten lopen.

      Quality Hotel the Mill € 80
      Quality Hotel the Mill

      Quality Hotel the Mill

      Amiralsgatan 19, Malmö, Skåne
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum, binnen 10 minuten lopen van Gustav Adolf-plein, Winkelcentrum Triangeln en Malmö - Moderna Museet. Ook Folkets Park en St Petri Kyrka liggen binnen 15 minuten lopen. Station Malmö-Triangeln ligt op 12 minuten lopen en naar Station Malmö is het 16 minuten lopen.

       Park Inn by Radisson Malmö Hotel € 65
       Park Inn by Radisson Malmö Hotel

       Park Inn by Radisson Malmö Hotel

       Sjömansgatan 2, Malmö
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum, binnen 15 minuten lopen van HSB Turning Torso, Technologie- en Maritiem Museum en Kommendanthuset. Ook Malmöhus (kasteel van Malmö) en Museum van Malmö liggen binnen 15 minuten lopen. Station Malmö ligt op 19 minuten lopen.

        Moment Hotels € 65
        Moment Hotels

        Moment Hotels

        Norra Vallgatan 54, Malmö
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum, vlak bij St Petri Kyrka en Malmö Börshus. Ook Stadhuis van Malmo (Radhuset) en Stortorget liggen binnen 5 minuten lopen. Station Malmö ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Malmö-Triangeln is het 20 minuten lopen.