Maspalomas-duinen

Maspalomas-duinen toont woestijnen
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
In dit prachtige duingebied van goudgeel zand vind je door de wind gevormde heuvels en waterpoelen waar vissen en vogels leven.

Je kunt de enorme Dunas de Maspalomas te voet verkennen, maar voor het ware woestijngevoel kun je je ook op een kameel laten rondleiden. Even genoeg zand gezien? Dan ga je naar La Charca, waar een kleine lagune een thuis biedt aan een bonte verzameling vogels.

De Dunas de Maspalomas beslaan een gebied van 400 hectare achter de langgerekte stranden van Maspalomas en Playa del Inglés. Hoe de duinen precies zijn ontstaan, is niet duidelijk. Wetenschappers denken dat deze hoge heuvels misschien het resultaat zijn van een enorme tsunami honderden jaren geleden.

Tijdens een wandeling door de Dunas de Maspalomas vind je her en der in het verder lege land verschillende inheemse struiken. In 1994 is dit gebied uitgeroepen tot nationaal park. Het is voorzien van een bewegwijzerd netwerk van kriskras door het zand kronkelende paadjes. Maar je kunt de duinen ook op een heel andere manier ontdekken. In de stad kunnen ze je meer vertellen over de kameelsafari's die hier worden aangeboden. Vanaf de rug van een kameel luister je naar de gids, die je alles vertelt over de natuurgeschiedenis van dit gebied.

Of je nu zelf loopt of een kameel het zware werk laat doen, de westkant van de duinen mag je sowieso niet missen. Hier vind je een poel vol helder, glinsterend water omringd door weelderige palmbomen. Deze oase, La Charca genaamd, vormt een bizar contrast met het desolate duinlandschap vlakbij. Hier kun je allerlei kleurrijke vogels bewonderen, zoals drieteenstrandlopers en hoppen, die hier komen uitrusten tijdens de trek tussen Europa en Afrika. Ga lekker in de schaduw van de hoge bomen zitten en kijk naar de scholen felgekleurde vissen in het ondiepe water.

Schrik niet als je blote zonaanbidders tegenkomt in dit gebied is naaktrecreatie toegestaan.

De Dunas de Maspalomas liggen op loopafstand van de resorts in Maspalomas en Playa del Inglés. Het zand wordt overdag heel heet dus zorg voor goede sandalen of wandelschoenen, en vergeet ook niet voldoende water mee te nemen. Een bezoek aan de duinen is gratis, maar de kameelsafari's niet.

Plan een reis om Maspalomas-duinen te zien

Seaside Palm Beach
Bohemia Suites & Spa - Adults only
Lopesan Villa del Conde Resort & Thalasso
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Privé- & gepersonaliseerde tours

Alle 3 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab

Populaire plekken om te bezoeken