Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Museum voor Schone Kunsten (Szepmuveszeti Muzeum)

Dit museum bevat antiquiteiten en kunst van enkele van de grootste Europese kunstenaars. Met name de Spaanse collectie is bijzonder.

De Hongaarse koning Frans Josef richtte in 1906 het Museum voor Schone Kunsten (Szépművészeti Múzeum) in Budapest op ter gelegenheid van de stichting van het land meer dan 1000 jaar daarvoor. Het moest een cultureel centrum worden met werken van de beste kunstenaars ter wereld… Oordeel zelf of hij daarin is geslaagd.

Bekijk voor of na je museumbezoek ook het gebouw zelf eens goed. De opvallende pilaren bij de ingang en de bogen binnen zorgen voor een indrukwekkende, maar eclectische sfeer.

Binnen in het museum is een collectie met zeer oude kunstwerken, waaronder bijna 4000 Egyptische kunstvoorwerpen, waarvan sommige door Hongaarse archeologen zijn opgegraven. Nog eens 5000 objecten uit de permanente collectie van Griekse, Etruskische, Romeinse en Grieks-Egyptische oorsprong zijn in een wisselende tentoonstelling te bezichtigen.

In het gedeelte met oude meesters vind je een wisselende tentoonstelling van 3000 schilderijen. Hieronder zijn werken van Italiaanse kunstenaars zoals Giotto, Rafael, Titiaan en Veronese. Ook het schilderij De prediking van Johannes de Doper van Pieter Bruegel de Oudere is erg populair. De Gouden Eeuw van Hollandse en Vlaamse kunst wordt vertegenwoordigd door Van Dyck, Jordaens en Frans Hals.

De Spaanse afdeling wordt beschouwd als een van de belangrijkste in Europa, met schilderijen van El Greco, Vélazquez en Goya. Er zijn ook werken van Duitse, Oostenrijkse, Franse en Britse kunstenaars en een collectie impressionistische en postimpressionistische kunst. Voor iets heel anders kun je ook naar het Vasarely-museum in Óbuda aan de andere kant van de rivier gaan. Dit museum maakt deel uit van het Museum voor Schone Kunsten en hier kun je de optische kunst van de Hongaar Victor Vasarely bekijken.

De permanente beeldententoonstelling omvat bijna 600 stukken, waaronder Leonardo’s kleine ruiterstandbeeld en de Man van Smarten van Verrocchio. Er worden in het museum bijna 10.000 tekeningen en 100.000 reproducties bewaard, die in een wisselende selectie worden tentoongesteld.  

Het Museum voor Schone Kunsten is geopend van dinsdag tot en met zondag. Voor de permanente tentoonstellingen moet entreegeld worden betaald. Voor eventuele speciale tentoonstellingen geldt een toeslag. Je kunt een Engelstalige audiogids huren voor de permanente tentoonstelling van de oude meesters en de moderne collectie.

Het museum is te bereiken per bus, trolleybus of metro bij de halte Heldenplein.


Museo de Bellas Artes Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Museo de Bellas Artes

Alle 1.602 accommodaties in de buurt van Museo de Bellas Artes bekijken
Corinthia Budapest € 159
Corinthia Budapest

Corinthia Budapest

Erzsebet krt 43-49, Budapest
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de uitgaansbuurt, binnen 10 minuten lopen van Király utca, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Heldenplein liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 8 minuten lopen.

  Continental Hotel Budapest € 82
  Continental Hotel Budapest

  Continental Hotel Budapest

  Dohany Utca 42-44, Budapest
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 10 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 15 minuten lopen. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Astoria is het 7 minuten lopen.

   Prestige Hotel Budapest € 121
   Prestige Hotel Budapest

   Prestige Hotel Budapest

   Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Danube Palace en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Parlementsgebouw liggen binnen 15 minuten lopen. Station Arany János utca ligt op 8 minuten lopen en naar Station Kossuth Lajos tér is het 8 minuten lopen.

    K+K Hotel Opera Budapest € 60
    K+K Hotel Opera Budapest

    K+K Hotel Opera Budapest

    Revay Utca 24, Budapest
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Terézváros, binnen 10 minuten lopen van Hongaars Staatsoperahuis, Sint-Stefanusbasiliek en Museum Huis van de Terreur. Ook Szechenyi-kettingbrug en Synagoge aan de Dohany Straat liggen binnen 15 minuten lopen. Station Opera ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bajcsy-Zsilinszky út is het 4 minuten lopen.

     Danubius Hotel Astoria City Center € 57
     Danubius Hotel Astoria City Center

     Danubius Hotel Astoria City Center

     Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Nationaal Museum. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Astoria ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Ferenciek tere is het 4 minuten lopen.

      ibis Budapest Heroes Square € 49
      ibis Budapest Heroes Square

      ibis Budapest Heroes Square

      Dozsa Gyorgy Ut 106, Budapest
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Terézváros, binnen 5 minuten lopen van Museo de Bellas Artes en Heldenplein. Ook Thermale baden van Széchenyi en Museum Huis van de Terreur liggen binnen 2 km afstand. Station Hősök tere ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Széchenyi fürdö is het 8 minuten lopen.

       Mirage Medic Hotel € 68
       Mirage Medic Hotel

       Mirage Medic Hotel

       Dózsa György út 88, Budapest
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de historische wijk, binnen 3 km afstand van Heldenplein, Hongaars Staatsoperahuis en Sint-Stefanusbasiliek. Ook Parlementsgebouw en Szechenyi-kettingbrug liggen binnen 5 km afstand. Station Hősök tere ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bajza utca is het 7 minuten lopen.

        Leven als een Koning in Boedapest - 260m2 Loft met Uitzicht op het Terras en een Fantastisch
        Leven als een Koning in Boedapest - 260m2 Loft met Uitzicht op het Terras en een Fantastisch

        Leven als een Koning in Boedapest - 260m2 Loft met Uitzicht op het Terras en een Fantastisch

        Dózsa György út, Budapest, Pest County
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit historische appartement ligt in Terézváros, vlak bij Museo de Bellas Artes en Heldenplein. Ook Thermale baden van Széchenyi en Museum Huis van de Terreur liggen binnen 2 km afstand. Station Hősök tere ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Széchenyi fürdö is het 8 minuten lopen.