Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Museum voor Schone Kunsten (Szepmuveszeti Muzeum)

Dit museum bevat antiquiteiten en kunst van enkele van de grootste Europese kunstenaars. Met name de Spaanse collectie is bijzonder.

De Hongaarse koning Frans Josef richtte in 1906 het Museum voor Schone Kunsten (Szépművészeti Múzeum) in Budapest op ter gelegenheid van de stichting van het land meer dan 1000 jaar daarvoor. Het moest een cultureel centrum worden met werken van de beste kunstenaars ter wereld… Oordeel zelf of hij daarin is geslaagd.

Bekijk voor of na je museumbezoek ook het gebouw zelf eens goed. De opvallende pilaren bij de ingang en de bogen binnen zorgen voor een indrukwekkende, maar eclectische sfeer.

Binnen in het museum is een collectie met zeer oude kunstwerken, waaronder bijna 4000 Egyptische kunstvoorwerpen, waarvan sommige door Hongaarse archeologen zijn opgegraven. Nog eens 5000 objecten uit de permanente collectie van Griekse, Etruskische, Romeinse en Grieks-Egyptische oorsprong zijn in een wisselende tentoonstelling te bezichtigen.

In het gedeelte met oude meesters vind je een wisselende tentoonstelling van 3000 schilderijen. Hieronder zijn werken van Italiaanse kunstenaars zoals Giotto, Rafael, Titiaan en Veronese. Ook het schilderij De prediking van Johannes de Doper van Pieter Bruegel de Oudere is erg populair. De Gouden Eeuw van Hollandse en Vlaamse kunst wordt vertegenwoordigd door Van Dyck, Jordaens en Frans Hals.

De Spaanse afdeling wordt beschouwd als een van de belangrijkste in Europa, met schilderijen van El Greco, Vélazquez en Goya. Er zijn ook werken van Duitse, Oostenrijkse, Franse en Britse kunstenaars en een collectie impressionistische en postimpressionistische kunst. Voor iets heel anders kun je ook naar het Vasarely-museum in Óbuda aan de andere kant van de rivier gaan. Dit museum maakt deel uit van het Museum voor Schone Kunsten en hier kun je de optische kunst van de Hongaar Victor Vasarely bekijken.

De permanente beeldententoonstelling omvat bijna 600 stukken, waaronder Leonardo’s kleine ruiterstandbeeld en de Man van Smarten van Verrocchio. Er worden in het museum bijna 10.000 tekeningen en 100.000 reproducties bewaard, die in een wisselende selectie worden tentoongesteld.  

Het Museum voor Schone Kunsten is geopend van dinsdag tot en met zondag. Voor de permanente tentoonstellingen moet entreegeld worden betaald. Voor eventuele speciale tentoonstellingen geldt een toeslag. Je kunt een Engelstalige audiogids huren voor de permanente tentoonstelling van de oude meesters en de moderne collectie.

Het museum is te bereiken per bus, trolleybus of metro bij de halte Heldenplein.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Museo de Bellas Artes

Alle 1.127 accommodaties in de buurt van Museo de Bellas Artes bekijken
Corinthia Hotel Budapest € 146
Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Erzsebet krt 43-49, Budapest
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt vlak bij de promenade, binnen 10 minuten lopen van Király utca, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 9 minuten lopen.

  Danubius Hotel Astoria City Center € 72
  Danubius Hotel Astoria City Center

  Danubius Hotel Astoria City Center

  Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Nationaal Museum. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Astoria ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Ferenciek tere is het 4 minuten lopen.

   Continental Hotel Budapest € 115
   Continental Hotel Budapest

   Continental Hotel Budapest

   Dohany Utca 42-44, Budapest
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 10 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Nationaal Museum en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Astoria is het 7 minuten lopen.

    K+K Hotel Opera Budapest € 69
    K+K Hotel Opera Budapest

    K+K Hotel Opera Budapest

    Revay Utca 24, Budapest
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Terézváros, binnen 10 minuten lopen van Hongaars Staatsoperahuis, Sint-Stefanusbasiliek en Museum Huis van de Terreur. Ook Szechenyi-kettingbrug en Synagoge aan de Dohany Straat liggen binnen 15 minuten lopen. Station Opera ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bajcsy-Zsilinszky út is het 5 minuten lopen.

     Kempinski Hotel Corvinus Budapest € 161
     Kempinski Hotel Corvinus Budapest

     Kempinski Hotel Corvinus Budapest

     Erzsébet Tér 7-8, Budapest
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in het zakendistrict, binnen 10 minuten lopen van Vorosmarty-plein, Sint-Stefanusbasiliek en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Szechenyi-kettingbrug en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Deák Ferenc tér en Station Vörösmarty tér liggen op 5 minuten lopen.

      Novum Hotel Golden Park Budapest € 47
      Novum Hotel Golden Park Budapest

      Novum Hotel Golden Park Budapest

      Baross tér 10, Budapest
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Józsefváros, binnen 10 minuten lopen van Erkel-theater en Arena Plaza Shopping Mall. Ook Museum Huis van de Terreur en Synagoge aan de Dohany Straat liggen binnen 2 km afstand. Station Keleti ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Oost is het 2 minuten lopen.

       New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection € 155
       New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection

       New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection

       Erzsebet Korut 9-11, Budapest
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 15 minuten lopen van Blaha Lujza Square, Synagoge aan de Dohany Straat en Museum Huis van de Terreur. Ook Hongaars Staatsoperahuis en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Rákóczi tér is het 9 minuten lopen.

        Prestige Hotel Budapest € 143
        Prestige Hotel Budapest

        Prestige Hotel Budapest

        Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Danube Palace en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Parlementsgebouw liggen binnen 15 minuten lopen. Station Arany János utca ligt op 8 minuten lopen en naar Station Kossuth Lajos tér is het 9 minuten lopen.