Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Muzeum Powstania Warszawskiego (Museum over de Opstand van Warschau)

Leer over de oorlogsdagen die cruciale gevolgen hadden voor Warschau in een groot museum dat in het teken staat van de mislukte poging van het Armia Krajowa, het thuisleger, om de stad te verlossen van zijn Duitse bezetters.

De grote schaal waarop de verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsvond en zeer hoge aantal slachtoffers van Warschau is maar moeilijk te beseffen, maar Muzeum Powstania Warszawskiego helpt het in kaart te brengen. Kies voor een kijkje in een van de meest bezochte musea van Polen, met meeslepende tentoonstellingen over de tragische gebeurtenissen van de opstand, van zijn begin tot de uiteindelijke nederlaag.

Krijg een idee van hoe het leven eruitzag voor de bewoners van Warschau tijdens de bezetting door de nazi's. Daarnaast leer je over de ongelofelijk kleine kans waar het thuisleger (het Armia Krajowa) mee te maken had tijdens hun opstand, waarbij ze 63 dagen lang voor hun stad vochten. Toen de Polen zich uiteindelijk overgaven, namen de Duitsers wraak door de rest van Warschau te verwoesten en al zijn overgebleven bewoners te deporteren. Velen zouden nooit terugkeren. 

Kijk hoe gedetailleerd de gebeurtenissen van de opstand zijn weergegeven. Het museum staat op de plek van een oude elektriciteitscentrale en bevat talloze interactieve tentoonstellingen. Kijk naar een replica van een radiostation en van een geallieerd vliegtuig. Kruip door nagebouwde stadsriolen die tijdens het conflict werden gebruikt voor vervoer en evacuaties. Ook vind je er foto's en andere voorwerpen uit deze tijd.

Het museum toont de indrukwekkende 3D-film Miasto ruin van 5 minuten lang. De makers gebruikten oude foto's en nieuwe filmtechnologie om een schokkende luchtfilm te creëren die de ruïnes van Warschau van bovenaf laat zien, een ooit bruisende stad die geheel met de grond gelijk werd gemaakt. Laat de hoofdtentoonstellingen achter je en denk na over wat je gezien hebt in de herdenkingshal en het Vrijheidspark. Het zijn twee vredige plekken waar je rustig alles even kunt laten bezinken.

Behalve op dinsdag kun je het Muzeum Powstania Warszawskiego dagelijks bezoeken. Neem hiervoor de tram naar halte Rondo Daszyńskiego. Als je de drukte wilt vermijden, kun je het beste vroeg op de dag gaan. Houd er rekening mee dat mogelijk niet alle tentoonstellingen voor jonge kinderen geschikt zijn. Huur een audiogids voor een uitgebreider bezoek. Zorg ervoor dat je een paar uur de tijd hebt om alle tentoonstellingen te zien; je zult ze nooit meer vergeten.


Museum Opstand van Warschau Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Museum Opstand van Warschau

Alle 2.186 accommodaties in de buurt van Museum Opstand van Warschau bekijken
Residence St. Andrew's Palace € 56
Residence St. Andrew's Palace

Residence St. Andrew's Palace

ul. Chmielna 30, Warschau, Masovia
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Warschau ligt in de uitgaansbuurt, binnen 2 km afstand van Technologiemuseum, Pałac Kultury i Nauki (Paleis van Cultuur en Wetenschap) en Universiteit van Warschau. Ook Wetenschappelijk Centrum Copernicus en Koninklijk Kasteel liggen binnen 3 km afstand. Station Centrum ligt op 5 minuten lopen en naar Centraal Station Warschau is het 11 minuten lopen.

  Platinum Residence € 42
  Platinum Residence

  Platinum Residence

  ul. Grzybowska 61B, Antresola, Warschau, Masovia
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe appartement ligt in Wola, binnen 2 km afstand van Warsaw Trade Tower, Museum Opstand van Warschau en Pałac Kultury i Nauki (Paleis van Cultuur en Wetenschap). Ook Universiteit van Warschau en Koninklijk Kasteel liggen binnen 3 km afstand. Station Warschau Ochota ligt op 15 minuten lopen en naar Station Warschau Śródmieście is het 21 minuten lopen.

   Hampton by Hilton Warsaw City Centre € 48
   Hampton by Hilton Warsaw City Centre

   Hampton by Hilton Warsaw City Centre

   Ul. Wspólna 72, Warschau, Masovia
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Sródmiescie, binnen 15 minuten lopen van Gouden Terrassen en Pałac Kultury i Nauki (Paleis van Cultuur en Wetenschap). Ook Museum Opstand van Warschau en Universiteit van Warschau liggen binnen 3 km afstand. Station Warschau Śródmieście ligt op 6 minuten lopen en naar Centraal Station Warschau is het 7 minuten lopen.

    GO Apartments € 44
    GO Apartments

    GO Apartments

    Kolejowa 45a, Warschau, Masovia
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit aparthotel ligt in Wola, binnen 2 km afstand van EXPO XXI en Museum Opstand van Warschau. Ook Pałac Kultury i Nauki (Paleis van Cultuur en Wetenschap) en Universiteit van Warschau liggen binnen 5 km afstand. Station Warschau Ochota ligt op 9 minuten lopen en naar Station Warschau Zachodnia is het 17 minuten lopen.

     Oxygen Residence € 36
     Oxygen Residence

     Oxygen Residence

     ul. Wronia 45, Warschau, Masovia
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit aparthotel ligt in Wola, binnen 10 minuten lopen van Warsaw Trade Tower en Museum Opstand van Warschau. Ook Pałac Kultury i Nauki (Paleis van Cultuur en Wetenschap) en Universiteit van Warschau liggen binnen 3 km afstand. Station Warschau Ochota ligt op 15 minuten lopen en naar Station Warschau Śródmieście is het 23 minuten lopen.

      Radisson Collection Hotel, Warsaw € 72
      Radisson Collection Hotel, Warsaw

      Radisson Collection Hotel, Warsaw

      Grzybowska 24, Warschau, Masovia
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Sródmiescie, binnen 15 minuten lopen van Grzybowski-plein en Pałac Kultury i Nauki (Paleis van Cultuur en Wetenschap). Ook Museum Opstand van Warschau en Universiteit van Warschau liggen binnen 2 km afstand. Centraal Station Warschau ligt op 14 minuten lopen en naar Station Centrum is het 17 minuten lopen.

       Hilton Warsaw Hotel & Convention Centre € 65
       Hilton Warsaw Hotel & Convention Centre

       Hilton Warsaw Hotel & Convention Centre

       Grzybowska 63, Warschau, Masovia
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Wola, binnen 2 km afstand van Museum Opstand van Warschau, Saxische tuin en Pałac Kultury i Nauki (Paleis van Cultuur en Wetenschap). Ook Grób Nieznanego Żołnierza (Graf van de Onbekende Soldaat) en POLIN-museum van de Geschiedenis van Poolse Joden liggen binnen 3 km afstand. Station Warschau Ochota ligt op 14 minuten lopen en naar Station Warschau Śródmieście is het 22 minuten lopen.

        Appartement Przyokopowa 35/27 Wifi, Smart TV, Balkon, Airconditioning
        Appartement Przyokopowa 35/27 Wifi, Smart TV, Balkon, Airconditioning

        Appartement Przyokopowa 35/27 Wifi, Smart TV, Balkon, Airconditioning

        Street Przyokopowa, 35, Warschau, Woiwodschap Mazovië
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Wola, binnen 2 km afstand van Warsaw Trade Tower en Museum Opstand van Warschau. Ook Pałac Kultury i Nauki (Paleis van Cultuur en Wetenschap) en Universiteit van Warschau liggen binnen 3 km afstand. Station Warschau Ochota ligt op 15 minuten lopen en naar Station Warschau Zachodnia is het 24 minuten lopen.