Museum Opstand van Warschau

Reisgids
Museum Opstand van Warschau inclusief interieur

Leer over de oorlogsdagen die cruciale gevolgen hadden voor Warschau in een groot museum dat in het teken staat van de mislukte poging van het Armia Krajowa, het thuisleger, om de stad te verlossen van zijn Duitse bezetters.

De grote schaal waarop de verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsvond en zeer hoge aantal slachtoffers van Warschau is maar moeilijk te beseffen, maar Muzeum Powstania Warszawskiego helpt het in kaart te brengen. Kies voor een kijkje in een van de meest bezochte musea van Polen, met meeslepende tentoonstellingen over de tragische gebeurtenissen van de opstand, van zijn begin tot de uiteindelijke nederlaag.

Krijg een idee van hoe het leven eruitzag voor de bewoners van Warschau tijdens de bezetting door de nazi's. Daarnaast leer je over de ongelofelijk kleine kans waar het thuisleger (het Armia Krajowa) mee te maken had tijdens hun opstand, waarbij ze 63 dagen lang voor hun stad vochten. Toen de Polen zich uiteindelijk overgaven, namen de Duitsers wraak door de rest van Warschau te verwoesten en al zijn overgebleven bewoners te deporteren. Velen zouden nooit terugkeren.

Kijk hoe gedetailleerd de gebeurtenissen van de opstand zijn weergegeven. Het museum staat op de plek van een oude elektriciteitscentrale en bevat talloze interactieve tentoonstellingen. Kijk naar een replica van een radiostation en van een geallieerd vliegtuig. Kruip door nagebouwde stadsriolen die tijdens het conflict werden gebruikt voor vervoer en evacuaties. Ook vind je er foto's en andere voorwerpen uit deze tijd.

Het museum toont de indrukwekkende 3D-film Miasto ruin van 5 minuten lang. De makers gebruikten oude foto's en nieuwe filmtechnologie om een schokkende luchtfilm te creëren die de ruïnes van Warschau van bovenaf laat zien, een ooit bruisende stad die geheel met de grond gelijk werd gemaakt. Laat de hoofdtentoonstellingen achter je en denk na over wat je gezien hebt in de herdenkingshal en het Vrijheidspark. Het zijn twee vredige plekken waar je rustig alles even kunt laten bezinken.

Behalve op dinsdag kun je het Muzeum Powstania Warszawskiego dagelijks bezoeken. Neem hiervoor de tram naar halte Rondo Daszyńskiego. Als je de drukte wilt vermijden, kun je het beste vroeg op de dag gaan. Houd er rekening mee dat mogelijk niet alle tentoonstellingen voor jonge kinderen geschikt zijn. Huur een audiogids voor een uitgebreider bezoek. Zorg ervoor dat je een paar uur de tijd hebt om alle tentoonstellingen te zien; je zult ze nooit meer vergeten.

Topactiviteiten die je kunt doen in Museum Opstand van Warschau

Populaire plekken om te bezoeken in Museum Opstand van Warschau

Museum Opstand van Warschau

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Kies twee of meer items en bespaar op je reis: