Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Kirstenbosch National Botanical Garden

Ontdek de diversiteit van Zuid-Afrika’s uitzonderlijke flora met een wandeling door de voornaamste botanische tuinen van het land.

Kirstenbosch, al lange tijd bekend als een van 's werelds mooiste botanische tuinen, is ook uniek omdat het de eerste openbare tuin van zijn soort is die uitsluitend inheemse planten bevat. Dankzij het brede scala aan Zuid-Afrikaanse planten is Kirstenbosch een fascinerende attractie. De 36 hectare grote tuin huisvest meer dan 7000 plantensoorten uit de groene gebieden rondom de kaap, evenals uit de meer dorre regio's.

Wandel via de goed geplaveide paden door de geurentuin en kruidentuin en volg dan het Fynbos-pad. Fynbos is de naam voor de verzameling planten die uitsluitend in Zuid-Afrika te vinden zijn, en op handige borden langs het pad wordt uitgelegd wat je ziet. Andere gebieden zijn onder meer de cycastuin, waar verschillende varianten van de eeuwenoude palmachtige plant worden tentoongesteld, en de broeikas met een enorme baobab.

Neem deel aan een rondleiding om meer te weten te komen. Er zijn elke ochtend gratis begeleide wandelingen, en tegen een kleine vergoeding kun je elk uur aan een rondleiding per golfkar deelnemen.

Houd je ogen open voor de permanente tentoonstelling van Zimbabwaanse stenen beelden, en zorg dat je het populaire concert niet mist dat in de zomermaanden elke zondag wordt georganiseerd.

Als je graag wandelt, kun je de Skeleton Gorge-route volgen, die je vanuit de tuin de oostelijke helling van de Tafelberg op leidt. Of volg een van de minder inspannende routes in het 528 hectare grote gebied van beschermd land dat zich ver buiten de grenzen van de botanische tuin uitstrekt.

Wanneer het tijd is om bij te tanken, kun je in het café of restaurant vlak bij de ingang terecht voor snacks, salades en grotere maaltijden. Bij de zoetwaterbron kun je je waterflesje gratis bijvullen.

Kirstenbosch National Botanical Garden bevindt zich 13 kilometer van het centrum van Kaapstad en je kunt er gratis parkeren. Er rijden ook openbare bussen tussen Kaapstad en de tuin, die elke dag open is en in de zomer langere openingstijden heeft. Voor toegang moet je een klein bedrag betalen.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Nationale Botanische tuinen Kirstenbosch

Alle 3.315 accommodaties in de buurt van Nationale Botanische tuinen Kirstenbosch bekijken
Kirstenbosch Gardens Retreat House
Kirstenbosch Gardens Retreat House

Kirstenbosch Gardens Retreat House

20 Rhodes Dr, Kaapstad, Western Cape (province)
   
  0.0 van 5.0 Sterren

  Dit historische pension ligt in de bergen, binnen 2 km afstand van Nationaal Park Tafelberg en Nationale Botanische tuinen Kirstenbosch. Ook Cavendish Square en Arderne Gardens liggen binnen 5 km afstand.

  Kirstenbosch Gardens Retreat Flat Let
  Kirstenbosch Gardens Retreat Flat Let

  Kirstenbosch Gardens Retreat Flat Let

  20 Rhodes Dr, Kaapstad, Western Cape (province)
    
   0.0 van 5.0 Sterren

   Dit historische appartement in Kaapstad ligt binnen 2 km afstand van Nationaal Park Tafelberg en Nationale Botanische tuinen Kirstenbosch. Ook Cavendish Square en Arderne Gardens liggen binnen 5 km afstand.

   Klein Bosheuwel Guest House € 93
   Klein Bosheuwel Guest House

   Klein Bosheuwel Guest House

   51A Klaasens Road, Bishopscourt, Kaapstad, Westkaap
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit pension in Kaapstad ligt op 1 km van Nationale Botanische tuinen Kirstenbosch en binnen 15 km afstand van Universiteit van Kaapstad en Victoria and Alfred Waterfront. Ook Two Oceans Aquarium en Lions Head liggen binnen 20 km afstand.

    The Cellars-Hohenort € 149
    The Cellars-Hohenort

    The Cellars-Hohenort

    93 Brommersvlei Road, Constantia, Kaapstad, Westkaap
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Constantia, op 2,6 km van Nationale Botanische tuinen Kirstenbosch en op 4,3 km van Constantia Glen Winery. Ook Wijnmakerij Groot Constantia en Stadion Newlands liggen binnen 10 km afstand.

     The Scotty Dog Split Unit Cottage
     The Scotty Dog Split Unit Cottage

     The Scotty Dog Split Unit Cottage

     13 Montrose Terrace, Kaapstad, Western Cape (province)
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Deze romantische cottage ligt in Constantia, Kaapstad.

      Nationale Botanische tuinen Kirstenbosch (0,7 km) • Table Mountain (4,9 km) • Universiteit van Kaapstad (5 km) • Eagles Nest (2,7 km) • Nationaal Park Tafelberg (3,2 km)

      Arambrook Boutique Hotel € 187
      Arambrook Boutique Hotel

      Arambrook Boutique Hotel

      15 Kirstenbosch Dr, Kaapstad, Westkaap
        
       4.5 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel in Kaapstad ligt op 1 km van Nationale Botanische tuinen Kirstenbosch en op 4,2 km van Universiteit van Kaapstad. Ook Nationaal Park Tafelberg en Cavendish Square liggen binnen 3 km afstand.

       Kirstenbosch Forest Lodge
       Kirstenbosch Forest Lodge

       Kirstenbosch Forest Lodge

       19A Upper Thistle Avenue, Newlands, Kaapstad, Westkaap
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit pension in Kaapstad ligt op 1,3 km van Nationale Botanische tuinen Kirstenbosch en op 4,3 km van Stadion Newlands. Ook Kasteel de Goede Hoop en Greenmarket Square liggen binnen 15 km afstand.

        Vineyard Hotel € 141
        Vineyard Hotel

        Vineyard Hotel

        Colinton Road 1, off Protea Road, Newlands, Kaapstad, Westkaap
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Kaapstad bevindt zich in Claremont, binnen 15 minuten lopen van Cavendish Square, Newlands-brouwerij en Cricketstadion Newlands. Ook Nationale Botanische tuinen Kirstenbosch en Universiteit van Kaapstad liggen binnen 5 km afstand. Station Newlands ligt op 13 minuten lopen en naar Station Claremont is het 15 minuten lopen.