Oaxaca

Mexico
Playa Carrizalillo bevat een zandstrand, algemene kustgezichten en tropische uitzichten

Ontdek de blijvende tradities en eeuwenoude wonderen van inheemse culturen en verken de charmante koloniale steden in deze rijke culturele staat.

De zuidwestelijke Mexicaanse staat Oaxaca is een eeuwenoude regio die bekend staat om zijn verscheidenheid aan inheemse culturen en zijn prachtige stranden aan de Stille Oceaan. De ruwe en dicht beboste Valles Centrales vormen een belangrijk centrum voor de inheemse culturen, met de Zapoteken en de Mixteken als de meest opvallende. Verken de erg culturele steden, geniet van de regionale keuken en leer meer over de opmerkelijke biodiversiteit van de fauna en flora van de staat in zijn natuurreservaten.

De gelijknamige hoofdstad van Oaxaca is een goede plek om je avontuur te beginnen. Het oude stadsgedeelte van de bruisende stad Oaxaca is versierd met sierlijke koloniale architectuur, prachtige religieuze monumenten en lommerrijke pleinen. Ontdek de rijke variëteit aan culturen van deze regio in het Museo de las Culturas de Oaxaca of in het Museo de Arte Prehispánico de México Rufino Tamayo.

Dompel je onder in de uitzichten, reuken en smaken bij de Mercado Benito Juárez van Oaxaca. Proef enkele regionale culinaire specialiteiten, zoals bittere chocolade en krokant geroosterde sprinkhanen. Op de markt kun je ook heel wat souvenirs en handwerken vinden.

Ga op daguitstap naar de verbazingwekkende archeologische sites van de staat. Bezoek Monte Albán , UNESCO-Werelderfgoed, om de overblijfselen van een oude stad van de Zapoteken te bekijken en te genieten van een onvergetelijk panoramisch uitzicht over de Valles Centrales van Oaxaca. Net als in de nabijgelegen archeologische site Mitla vind je hier piramiden, tempels, altaren, mozaïeken en stenen beelden. Sluit aan bij een rondleiding om meer inzicht in de geschiedenis en het culturele belang van deze sites te krijgen.

Ga naar de stranden in de buurt van Santa Cruz Huatulco, zoals Playa Chahue. Surf of zwem in de golven van Puerto Escondido, Playa Zipolite of Mazunte. Het zuivere water van Playa Puerto Angelito is perfect om te snorkelen. Ontdek zeldzame reptielen in het Parque Nacional Huatulco of bekijk een aantal watervogels tussen de lagunes en mangroven van Parque Nacional Lagunas de Chacahua.

Oaxaca is eenvoudig te bereiken met het vliegtuig. Vlieg naar de internationale luchthaven Xoxocotlán. Van daaruit kun je gebruikmaken van het uitgebreide netwerk aan lokale bussen en bussen die rijden tussen de staten. Het centrum van Oaxaca kun je gerust te voet verkennen. Voor verdere afstanden zijn taxi’s een handige optie. Volg een rondleiding met gids door de Valles Centrales om de vele verschillende culturele plekken te ervaren.

Populaire steden in Oaxaca

Puerto Escondido bevat ruige kustlijn, een zandstrand en tropische uitzichten
Puerto Escondido
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Zwemmen en Surfen
Puerto Escondido ligt op je te wachten. Geniet hier van de stranden, de vismogelijkheden, de zonsondergangen en meer!

Redenen voor een bezoekje

  • Playa Zicatela
  • Playa Carrizalillo
  • Playa Puerto Angelito
Oaxaca toont bloemen, een fontein en een tuin
Oaxaca
Staat bekend om Kathedralen, Kerken en Culturele activiteiten
Lekkere regionale gerechten, een diverse geschiedenis en een betoverende natuurlijke pracht vormen een prachtige mix in deze Zuid-Mexicaanse stad.

Redenen voor een bezoekje

  • Plaza Santo Domingo
  • Plaza Zócalo
Santa María Tonameca
Santa María Tonameca
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Rustgevend en Yoga
Zet het relaxte Santa María Tonameca op je lijstje! Ontdek de stranden, de kanomogelijkheden, de cultuur en meer.

Redenen voor een bezoekje

  • Playa Mazunte
  • Punta Cometa
Playa Chahué inclusief een strand en tropische uitzichten
Santa María Huatulco
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Rustgevend en Romantisch
Ga scubaduiken boven koraalriffen, zonnen op één van de vele stranden of de kleine Mexicaanse pueblos verkennen in het reizigersparadijs Huatulco.

Redenen voor een bezoekje

  • Marina Chahué
San Pedro Pochutla
San Pedro Pochutla
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Yoga en Spa's
Kies voor het relaxte San Pedro Pochutla en geniet van de stranden, de spa's en de vaarmogelijkheden.
San Juan Bautista Tuxtepec
San Juan Bautista Tuxtepec
Staat bekend om Culturele activiteiten, Natuurparken en Winkelen
San Juan Bautista Tuxtepec ligt op je te wachten. Geniet hier van de cultuur, de parken, het historische erfgoed en meer!