OostenrijkEuropa

Image for Salzburg inclusief vredige uitzichten en historisch erfgoed

Bewonder de architectuur van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk, ski in de Alpen, ontdek de dorpjes in het Bregenzerwald en geniet van de bruisende Weense kunst- en muziekcultuur.

Bezoek Oostenrijk in de winter om in de Alpen te skiën of ga 's zomers fietsen langs de Donau. Geniet van de bekoringen van het buitenleven, historische paleizen en grote steden.

Begin je bezoek in Wenen, met een tramritje in de Ringstrasse, waar de meeste musea, galerieën en pompeuze Habsburg-paleizen en regeringsgebouwen zich bevinden. Kijk of je de kunstwerken van Gustav Klimt kunt vinden, die zich op verschillende plekken in de stad bevinden. Pauzeer in een van de Weense koffiehuizen met een kop koffie en een stuk heerlijke Sachertorte. Deze plekken waren ooit ontmoetingsplekken voor Weense intellectuelen en creatieve types. Maak je bezoek compleet met een avondje luisteren naar muziek van Mozart en Strauss, uitgevoerd door het Wiener Mozart Orchester.

Volg de Donau de stad uit naar de wijngaarden en het groene landschap van de regio Wachau. Huur een fiets en volg de paden langs de rivier, stop onderweg om oude kloosters en kastelen te bezoeken en proef een rieslingwijn in een van de gastvrije wijngaarden.

Voor heerlijke kaas bij je wijn ga je naar het Bregenzerwald, waar je in alpendorpjes kunt verblijven die verstopt liggen in weelderige dennenbossen. De met bossen en bloemen bezaaide bergen zijn fantastisch om in te wandelen of te skiën. Het smeltwater van het Bregenzerwaldgebirge stroomt in de Bodensee, op de grens van Duitsland en Zwitserland. Je kunt op dit meer aan watersport doen of een boottocht maken, of er omheen fietsen om boomgaarden en abdijen te ontdekken en dorpjes bezoeken waar je verse vis kunt eten.

Van november tot en met april kun je skiën en snowboarden, genieten van knusse chalets en de hartige keuken van Tirol in de Alpen. Ontspan je vermoeide spieren in thermale buitenbaden omringd door besneeuwde toppen of ontmoet plaatselijke inwoners op een boerderijaccommodatie, waar je kunt helpen bij het verzorgen van het vee voordat je een maaltijd nuttigt met ingrediënten zó van de boerderij. Bezoek Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, om meer kastelen, musea en galerieën te ontdekken en strudel en worst te proeven.

Als je Oostenrijk bezoekt, kun je naar de internationale luchthaven van Wenen vliegen. Ontdek de charme van Oostenrijk per trein. Er rijden treinen tussen de stad, het platteland en de bergen. Met de trein kun je snel en via routes met veel natuurschoon het land doorkruisen. Oostenrijk heeft ook treinverbindingen naar de buurlanden.

Populaire steden in Oostenrijk

Schloss Schönbrunn toont een stad, een kasteel en historische architectuur
Wenen

Staat bekend om Museums, Kasteel en Kathedraal

…"

Skiresort Hintertux Gletscher toont bergen en sneeuw
Schwaz en omgeving

Staat bekend om Skiën, Spa's en Bergen

…"

Old Town bevat nachtleven, wielrennen en historisch erfgoed
Innsbruck en omgeving

Staat bekend om Historische gebouwen, Bergen en Skiën

…"

Tirol toont bergen en sneeuw
Kitzbühel en omgeving

Staat bekend om Skiën, Spa's en Golf

…"

Sankt Anton am Arlberg toont klimmen en ook een grote groep mensen
Landeck en omgeving

Staat bekend om Skiën, Spa's en Mode

…"

Redenen voor een bezoekje

Tirol toont nachtleven, een klein stadje of dorpje en sneeuw
Imst en omgeving

Staat bekend om Skiën, Spa's en Luxe

…"

Redenen voor een bezoekje

Populaire bezienswaardigheden in Oostenrijk

Schloss Schönbrunn
Image for Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn

Bezoek de oudste dierentuin ter wereld, vind een weg door een 18e-eeuwse doolhof of tour het weelderige zomerkasteel van de voormalige vorstenfamilie van Oostenrijk.

Wiener Prater
Image for Wiener Prater

Wiener Prater

Maak een ritje in het beroemde reuzenrad of in een achtbaan in één van de langstlopende pretparken ter wereld of geniet gewoon van een wandeling in het omliggende park. 

Keizerlijk paleis Hofburg
Image for Keizerlijk paleis Hofburg

Keizerlijk paleis Hofburg

Wandel door prachtige musea en weelderige kamers, of bezoek het theater of een ruitersportshow in dit historische landgoed van de machtige Habsburgse dynastie.

Belvedere
Image for Belvedere

Belvedere

Bekijk de meesterwerken van Klimt, Monet en Van Gogh en geniet van een uitzonderlijk uitzicht over de stad in dit voormalige keizerlijke complex met tuinen, stallen en twee barokke paleizen. 

Festung Hohensalzburg
Image for Festung Hohensalzburg

Festung Hohensalzburg

Stap in de kabelbaan naar deze vesting op een bergtop, een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa.

Slot Mirabell
Image for Slot Mirabell

Slot Mirabell

Dit prachtige paleis werd oorspronkelijk gebouwd als grootse liefdesuiting en is een van de mooiste trouwlocaties ter wereld.