Can Pastilla

Palma de Mallorca
Palma Aquarium toont zeedieren en interieur
Stap je vliegtuig uit en bereik het strand al na enkele minuten! Het kan in dit kleine dorpje op Mallorca, niet ver van het drukke Palma.

Can Pastilla is al decennialang een populaire vakantiebestemming. Bezoek het strand van 4.5 kilometer lang, dat begint bij Platja de Can Pastilla. Ga windsurfen aan de westelijke kant of bezoek Club Marítimo San Antonio de la Playa Marina om te zien hoe honderden boten dicht bij elkaar liggen aangemeerd of richting zee varen. Steek een strook land over om Cala Estancia te bereiken, een beschermde inham met kalm water en een lange strook ondiep water dat geleidelijk de oceaan in reikt.

Loop richting het zuidoosten langs Badia de Palma en kijk naar de hoge resorthotels aan het water. Bereik Les Meravelles of El Arenal voor een hapje eten rond het middaguur. Of huur een fiets en maak een tochtje over de boulevard. Fietsen is erg populair in de omgeving.

Breng een leuke middag door in het Palma Aquarium. Neem een rondleiding van deze ruimte van 12.000 vierkante meter groot om enkele van de 8.000 dieren te zien in de enorme zoutwaterreservoirs Leer over haaien, kwallen en andere onderwaterdieren. Het kan allemaal tijdens het bestuderen van de ruim 700 diersoorten die hier wonen. Duik een uurtje met machtige zeedieren in het grote haaienreservoir of laat je kinderen een nachtje kamperen voor de haaientank Big Blue. Het Aquarium heeft ook zeker wat weg van een park, met een Mediterraanse tuin, jungle en piratenschip, speelterreinen, restaurants en een souvenirwinkel.

Ook in de omgeving valt er genoeg te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de Parròquia de Sant Antoni de la Platja. Of neem je kinderen mee naar een speelterrein in een van de parken van Can Pastilla. Je vindt hier altijd schaduw, wandelpaden en planten die elk seizoen weer anders zijn.

Als je ook leuk wilt shoppen of lekker uitgebreid uit eten wilt, kun je het nabije Palma bezoeken. Huur een auto om ook het binnenland van Mallorca te verkennen. Bezoek eeuwenoude dorpjes, olijfgaarden, en geniet van goed eten en uitstekende wijn.

Luchthaven Palma de Mallorca, het grootste vliegveld op Mallorca, ligt slechts enkele minuten ten noorden van Can Pastilla, waardoor je het heel eenvoudig kunt bezoeken. Neem een taxi of de bus naar de plaats, waar je op gemak tussen je accommodatie en het strand kunt lopen of fietsen. Kijk naar hoe vliegtuigen landen en opstijgen bij het vliegveld en maak er een spelletje van met het hele gezin: uit welke landen komen de toeristen?


Populaire plekken om te bezoeken