Panama

Reisgids
Panama bevat landschappen, tropische uitzichten en eilanden
Op het kruispunt van Centraal- en Zuid-Amerika vind je koloniale architectuur, fascinerende fauna, adembenemende landschappen en natuurlijk het wereldberoemde kanaal.

Het thuisland van het internationaal vermaarde Panamakanaal is een bestemming met ongekend natuurschoon. Verken de bosrijke bergen, geniet van de rust van paradijselijke tropische eilanden en bekijk wilde dieren in dit smalle land tussen de Grote Oceaan en de Caraïbische Zee. Panama verbindt Centraal-Amerika met Zuid-Amerika en is in de 16e eeuw door de Spanjaarden gekoloniseerd. Vandaag de dag kent Panama een zeer divers cultureel landschap.

De hoofdstad van Panama, Panama-Stad, ligt in het centrum van het land. In deze intrigerende stad vind je rustige koloniale districten met markten, een druk financieel centrum en een bruisend nachtleven. Panama-Stad is een perfecte uitvalsbasis van waaruit je de bezienswaardigheden van het land kunt ontdekken. Ga mee met een cruise door het Panamakanaal, een ongelofelijk staaltje ingenieurskunst dat zich over een lengte van 77 kilometer uitstrekt van Panama-Stad tot Colón.

Panama-Stad wordt omringd door een divers landschap met regenwoud, vulkanen, bergen en wildreservaten. Langs de wandelpaden in het Parque Nacional Soberanía kun je tropische vogels en apen zien. Ontdek alles over de inheemse flora en fauna in het Gamboa Rainforest Resort. Maak een rit te paard naar de top van de Volcán Barú in de pittoreske provincie Chiriquí. Bezoek de Emberá- en Wounaangemeenschappen in het Parque Nacional Darién, waar je stranden, oerwoud en mangrovemoerassen vindt.

Aan de Caraïbische kust tref je een cultuur aan die zichtbaar is beïnvloed door Barbados en Jamaica. Laat de spanning van je af glijden aan de witte zandstranden en ga heerlijk snorkelen bij de idyllische eilanden van Bocas del Toro. Verken de koloniale ruïnes van Portobelo, de toegang tot Isla Grande. Maak een boottocht naar de San Blas-eilanden, waar het Kuna-volk woont.

Het strandleven van Panama strekt zich uit tot aan de kust van de Grote Oceaan. Ontdek de resorts in Playa Coronado, doe mee met het carnaval in Las Tablas of surf op de golven in Pedasi. Bezoek afgelegen eilanden als Isla Contadora en Isla de Taboga. Zwem tussen het kleurrijke zeeleven in het kristalheldere water rond Isla de Coiba.

Door economische groei en een munteenheid die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar is Panama een van de duurdere bestemmingen in Centraal-Amerika. Geniet van de constante warme temperatuur, geschiedenis en prachtige landschappen in Panama.

Populaire steden in Panama

Panama City
Panama City
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Business
Leer Panama City goed kennen en geniet van de casino's, de cafés en meer!

Redenen voor een bezoekje

  • Cinta Costera
  • Miraflores Locks
  • Brug van Amerika
Río Hato
Río Hato
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Gezinsvriendelijk en Zee
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de stranden, de kunst en de zonsopgangen in het romantische Río Hato.

Redenen voor een bezoekje

  • Playa Farallón
Colon
Colon
Staat bekend om Meren, Winkelen en Rustgevend
Het relaxte Colon ligt op je te wachten. Ontdek hier de meeruitzichten, de wilde dieren en meer!

Redenen voor een bezoekje

  • Fort San Lorenzo
El Valle de Anton
El Valle de Anton
Staat bekend om Rustgevend, Wandelen en Natuur
Bezoek het romantische El Valle de Anton! Geniet hier optimaal van de dierentuin, de wandelroutes en de stranden.
Bocas del Toro
Bocas del Toro
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Eilanden en Snorkelen
Het relaxte Bocas del Toro wacht op je. Geniet hier van de stranden, de eilanduitzichten, de livemuziek en meer!
Amador
Amador
Staat bekend om Dineren, Vriendelijke mensen en (Motor)bootverhuur
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de vaarmogelijkheden en de lokale keuken in Amador.

Panama

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Kies twee of meer items en bespaar op je reis: