Pollensa

Reisgids
Pollensa
In een schitterend landschap in het noorden van Mallorca ligt Pollença, een plaats met een mediterrane flair en historische monumenten.

Het Plaza Major de Pollença is al sinds jaar en dag een plaats waar lokale inwoners graag samenkomen. Het wordt omringd door laagbouw met stenen gevels aan de ene zijde. Aan de andere zijde staat de Parroquia de Nuestra Señora de los Ángeles. Grijp tijdens je vakantie in Pollença de gelegenheid om deze kerk uit de veertiende eeuw te bezoeken. Je zult misschien niet onder de indruk zijn van de buitenkant van de kerk, maar van binnen is de kerk bijzonder indrukwekkend.

Al slenterend door de geplaveide straatjes van Pollença zul je ontdekken hoe het leven er in een dorpje in het binnenland van Mallorca aan toegaat en kun je volop genieten van de rustige omgeving. Tijdens je wandeling kom je langs allerlei souvenirwinkeltjes en gezellige restaurants met terras. Het is heerlijk om hier eindeloos door de smalle straatjes te dwalen.

Onze voordelige vakanties naar Pollença zijn een geweldige kans om de culturele hoogtepunten van deze plaats beter te leren kennen, bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan het Museo Dionís Bennàssar. Het museum is gevestigd in het woonhuis van de voormalige schilder en je kunt er veel van zijn persoonlijke bezittingen bezichtigen. Ook het Museu de Pollença is beslist een bezoek waard. Hier kun je kunstwerken uit verschillende tijdperken zien. Dit museum is gevestigd in het oude klooster van San Domingo, een schilderachtige locatie.

El Calvari is misschien wel de meest herkenbare plek van Pollença. Deze plek is alleen toegankelijk door een indrukwekkende trap met 365 treden te beklimmen, waarbij iedere trede één dag van het jaar voorstelt. De trap is versierd met 14 kruizen ter ere van Jezus Christus. Het loont echt de moeite om de trap te beklimmen, want eenmaal boven ligt een prachtig uitzicht over de omgeving in het verschiet.

Ook net buiten Pollença kun je een uitstapje maken naar hoger gelegen gebied, namelijk bij het Santuari del Puig de Maria. Dit bouwwerk dateert uit 1348 en is volledig gerestaureerd. Je kunt hier niet alleen overnachten er worden ook heerlijke maaltijden geserveerd. Je kunt natuurlijk ook zelf wat te eten meenemen en een mooi plekje zoeken met uitzicht over Pollença.

Je kunt Pollença met de bus bereiken en vandaaruit ook naar andere plaatsen op het eiland reizen. Onze tip: boekeen vakantiepakket via Expedia.nl, inclusief huurauto. Danbespaar je niet alleen veel geld, maar heb je ook alle vrijheid om de omgeving in je eigen tempo te verkennen.

Waar overnachten in Pollensa

Default Image

Urbanització Gotmar

Plan tijdens je verblijf in Urbanització Gotmar een bezoek aan Playa del Port de Pollença en Haven van Pollensa, enkele opmerkelijke bezienswaardigheden in de buurt.

Urbanització Gotmar
Default Image

Urbanització la Font

Urbanització la Font heeft niet echt veel topbezienswaardigheden, maar in de buurt liggen wel twee plekken die je kunt bezoeken: Placa Major en Santuari del Puig de Maria.

Urbanització la Font
Default Image

Siller

Als je op zoek bent naar leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Siller omstreken, kun je een bezoek brengen aan Haven van Pollensa en Playa del Port de Pollença.

Siller