Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Tour Montparnasse

Dineer in het restaurant Ciel de Paris, waar je de zeldzame gelegenheid hebt om uit te kijken over de Lichtstad onder je.

Tour Montparnasse is een van de zeer weinige wolkenkrabbers in Parijs, waardoor het panorama vanaf de 56e verdieping vrijwel uniek is. De 210 meter hoge toren heeft een exclusief restaurant en je vindt er voornamelijk kantoor- en woonruimten. Kijk of je vanaf de 56e verdieping je favoriete plekjes van Parijs ziet, zoals de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe.

De Tour Montparnasse torent bijna overal in Parijs uit boven de skyline van de stad. De donkere en strakke vorm van de toren staat in sterk contrast met de rustieke en romantische uitstraling van de stad. De bouw van de toren was omstreden, omdat het gebouw nogal uit de toon valt in het stadsbeeld. Neem foto's van de zwarte toren die uittorent boven parken en straten.

Geniet van het schitterende panorama vanaf de uitkijkplekken op de 56e verdieping. Ga nog drie verdiepingen hoger, waar je vanaf een dakterras een nog mooier uitzicht hebt. Op een heldere dag heb je in elke richting een zicht van 40 kilometer. Breng 's avonds een bezoek aan de panoramaverdieping om de stad en de Eiffeltoren te zien wanneer deze verlicht zijn. Vaak geeft men de voorkeur aan de Tour Montparnasse boven de Eiffeltoren, omdat bij de eerste de wachtrijen korter en de uitzichten mooier zijn. Bezoek de cadeauwinkel voor echt Parijse souvenirs en ga op je gemak iets drinken in een café.

Toen de toren in 1973 werd gebouwd, was dit het hoogste bouwwerk in Europa. Na de bouw van de Tour Montparnasse werd het verboden om gebouwen in het stadscentrum te bouwen van meer dan zeven verdiepingen. In 1995 beklom de Franse gebouwenbeklimmer Alain 'Spider-Man' Robert de toren zonder speciale uitrusting of klimgordel en in 2004 en 2015 herhaalde hij dit in het kader van liefdadigheidsacties.

Voor het gebouw geldt een toegangsprijs, waarbij studenten, jongeren en kinderen korting kunnen krijgen. De Tour Montparnasse is dagelijks geopend van 's ochtends tot laat in de avond.

De Tour Montparnasse staat in het 15e arrondissement, circa 3 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Parijs. Je kunt met de metro naar het station Montparnasse - Bienvenüe rijden. Dit metrostation ligt vlak bij de wolkenkrabber. In de directe omgeving zijn ook andere metrostations en bushaltes te vinden. Populaire bezienswaardigheden die dichtbij liggen, zijn de begraafplaats Cimetière du Montparnasse en de Jardin du Luxembourg.


Tour Montparnasse Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Tour Montparnasse

Alle 10.456 accommodaties in de buurt van Tour Montparnasse bekijken
Hotel Europe Saint Severin Paris € 71
Hotel Europe Saint Severin Paris

Hotel Europe Saint Severin Paris

38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Île de la Cité en Sainte Chapelle. Ook Notre-Dame en Université de la Sorbonne liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

  Hotel Eiffel Turenne € 67
  Hotel Eiffel Turenne

  Hotel Eiffel Turenne

  20 Avenue De Tourville, Parijs, Paris
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue Cler en Les Invalides. Ook Champ de Mars en Eiffeltoren liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation La Tour-Maubourg is het 6 minuten lopen.

   Hotel Waldorf Montparnasse € 82
   Hotel Waldorf Montparnasse

   Hotel Waldorf Montparnasse

   17 rue du Depart, Parijs, Paris
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Montparnasse, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse, Le Bon Marché en Hôpital Necker-Enfants Malades. Ook Catacomben van Parijs en Jardin du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Montparnasse - Bienvenue ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Edgar Quinet is het 3 minuten lopen.

    Hôtel Concorde Montparnasse € 105
    Hôtel Concorde Montparnasse

    Hôtel Concorde Montparnasse

    40, rue du Commandant Mouchotte, Parijs, Paris
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in 14e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse, Musée Bourdelle en Catacomben van Parijs. Ook Eiffeltoren en Galéries Lafayette liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Pernety en Station Paris Montparnasse-Pasteur liggen op 5 minuten lopen.

     Hôtel Delambre € 108
     Hôtel Delambre

     Hôtel Delambre

     35 Rue Delambre, Parijs, Paris
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Montparnasse, binnen 2 km afstand van Catacomben van Parijs en Jardin du Luxembourg. Ook Notre-Dame en Champs-Élysées liggen binnen 5 km afstand. Station de Métro Edgar Quinet ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Vavin is het 4 minuten lopen.

      Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World
      Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World

      Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World

      45 Boulevard Raspail, Parijs
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in een winkelbuurt, binnen 10 minuten lopen van Le Bon Marché en Église Saint-Sulpice. Ook Jardin du Luxembourg en Théâtre de l'Odéon liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Sèvres Babylone en Metrostation Rennes liggen op 5 minuten lopen.

       Hôtel LOUISON € 109
       Hôtel LOUISON

       Hôtel LOUISON

       105 Rue De Vaugirard, Parijs, Paris
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Tour Montparnasse, Hôpital Necker-Enfants Malades en Le Bon Marché. Ook Les Invalides en Jardin du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Falguière en Metrostation Duroc liggen op 5 minuten lopen.

        Enjoy Hostel € 134
        Enjoy Hostel

        Enjoy Hostel

        5 Rue Des Plantes, Parijs, Paris
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in 14e arrondissement, binnen 3 km afstand van Catacomben van Parijs, Tour Montparnasse en Jardin du Luxembourg. Ook Parc Montsouris en Cochin-ziekenhuis liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Mouton-Duvernet ligt op 6 minuten lopen en naar Station de Métro Alésia is het 6 minuten lopen.