Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Tour Montparnasse

Dineer in het restaurant Ciel de Paris, waar je de zeldzame gelegenheid hebt om uit te kijken over de Lichtstad onder je.

Tour Montparnasse is een van de zeer weinige wolkenkrabbers in Parijs, waardoor het panorama vanaf de 56e verdieping vrijwel uniek is. De 210 meter hoge toren heeft een exclusief restaurant en je vindt er voornamelijk kantoor- en woonruimten. Kijk of je vanaf de 56e verdieping je favoriete plekjes van Parijs ziet, zoals de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe.

De Tour Montparnasse torent bijna overal in Parijs uit boven de skyline van de stad. De donkere en strakke vorm van de toren staat in sterk contrast met de rustieke en romantische uitstraling van de stad. De bouw van de toren was omstreden, omdat het gebouw nogal uit de toon valt in het stadsbeeld. Neem foto's van de zwarte toren die uittorent boven parken en straten.

Geniet van het schitterende panorama vanaf de uitkijkplekken op de 56e verdieping. Ga nog drie verdiepingen hoger, waar je vanaf een dakterras een nog mooier uitzicht hebt. Op een heldere dag heb je in elke richting een zicht van 40 kilometer. Breng 's avonds een bezoek aan de panoramaverdieping om de stad en de Eiffeltoren te zien wanneer deze verlicht zijn. Vaak geeft men de voorkeur aan de Tour Montparnasse boven de Eiffeltoren, omdat bij de eerste de wachtrijen korter en de uitzichten mooier zijn. Bezoek de cadeauwinkel voor echt Parijse souvenirs en ga op je gemak iets drinken in een café.

Toen de toren in 1973 werd gebouwd, was dit het hoogste bouwwerk in Europa. Na de bouw van de Tour Montparnasse werd het verboden om gebouwen in het stadscentrum te bouwen van meer dan zeven verdiepingen. In 1995 beklom de Franse gebouwenbeklimmer Alain 'Spider-Man' Robert de toren zonder speciale uitrusting of klimgordel en in 2004 en 2015 herhaalde hij dit in het kader van liefdadigheidsacties.

Voor het gebouw geldt een toegangsprijs, waarbij studenten, jongeren en kinderen korting kunnen krijgen. De Tour Montparnasse is dagelijks geopend van 's ochtends tot laat in de avond.

De Tour Montparnasse staat in het 15e arrondissement, circa 3 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Parijs. Je kunt met de metro naar het station Montparnasse - Bienvenüe rijden. Dit metrostation ligt vlak bij de wolkenkrabber. In de directe omgeving zijn ook andere metrostations en bushaltes te vinden. Populaire bezienswaardigheden die dichtbij liggen, zijn de begraafplaats Cimetière du Montparnasse en de Jardin du Luxembourg.


Tour Montparnasse Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Tour Montparnasse

Alle 7.912 accommodaties in de buurt van Tour Montparnasse bekijken
Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani € 72
Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani

Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani

13 rue Delambre, Parijs, Paris
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Fondation Cartier pour l'Art Contemporain en Tour Montparnasse. Ook Catacomben van Parijs en Palais du Luxembourg liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Vavin ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Edgar Quinet is het 3 minuten lopen.

  K+K Hotel Cayre Paris € 152
  K+K Hotel Cayre Paris

  K+K Hotel Cayre Paris

  4 Boulevard Raspail, Parijs, Paris
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Musée d'Orsay en Le Bon Marché. Ook Musée Rodin en Jardin des Tuileries liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Rue du Bac ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Solferino is het 4 minuten lopen.

   Hôtel Excelsior Latin € 114
   Hôtel Excelsior Latin

   Hôtel Excelsior Latin

   20 rue Cujas, Parijs, Ile de France
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Université de la Sorbonne en Panthéon. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Luxembourg en Metrostation Cluny - La Sorbonne liggen op 5 minuten lopen.

    Hotel Legend Saint Germain by Elegancia € 119
    Hotel Legend Saint Germain by Elegancia

    Hotel Legend Saint Germain by Elegancia

    151 Bis Rue De Rennes, Parijs, Paris
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Tour Montparnasse en Le Bon Marché. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Saint-Placide en Metrostation Montparnasse - Bienvenue liggen op 5 minuten lopen.

     Mercure Paris Gare Montparnasse € 125
     Mercure Paris Gare Montparnasse

     Mercure Paris Gare Montparnasse

     20 Rue De La Gaite, Parijs, Paris
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Montparnasse, binnen 2 km afstand van Catacomben van Parijs en Jardin du Luxembourg. Ook Notre-Dame en Champs-Élysées liggen binnen 5 km afstand. Station de Métro Edgar Quinet en Metrostation Gaite liggen op 5 minuten lopen.

      Timhotel Paris Gare Montparnasse € 72
      Timhotel Paris Gare Montparnasse

      Timhotel Paris Gare Montparnasse

      22 rue de l Arrivée, Parijs, Paris
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse, Hôpital Necker-Enfants Malades en Le Bon Marché. Ook Fondation Cartier pour l'Art Contemporain en Les Invalides liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Montparnasse - Bienvenue en Metrostation Falguière liggen op 5 minuten lopen.

       Pullman Paris Tour Eiffel € 260
       Pullman Paris Tour Eiffel

       Pullman Paris Tour Eiffel

       18 avenue de Suffren, Entrée au 22 rue Jean Rey, Parijs, Paris
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 5 minuten lopen van Eiffeltoren en Champ de Mars. Ook Palais de Chaillot en Rue Cler liggen binnen 15 minuten lopen. Station Paris Champ de Mars-Tour Eiffel ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Bir-Hakeim is het 6 minuten lopen.

        Hotel Renoir Saint Germain € 63
        Hotel Renoir Saint Germain

        Hotel Renoir Saint Germain

        39 Rue Du Montparnasse, Parijs, Paris
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse, Fondation Cartier pour l'Art Contemporain en Palais du Luxembourg. Ook Jardin du Luxembourg en Catacomben van Parijs liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Montparnasse - Bienvenue en Station de Métro Edgar Quinet liggen op 5 minuten lopen.