Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Tour Montparnasse

Dineer in het restaurant Ciel de Paris, waar je de zeldzame gelegenheid hebt om uit te kijken over de Lichtstad onder je.

Tour Montparnasse is een van de zeer weinige wolkenkrabbers in Parijs, waardoor het panorama vanaf de 56e verdieping vrijwel uniek is. De 210 meter hoge toren heeft een exclusief restaurant en je vindt er voornamelijk kantoor- en woonruimten. Kijk of je vanaf de 56e verdieping je favoriete plekjes van Parijs ziet, zoals de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe.

De Tour Montparnasse torent bijna overal in Parijs uit boven de skyline van de stad. De donkere en strakke vorm van de toren staat in sterk contrast met de rustieke en romantische uitstraling van de stad. De bouw van de toren was omstreden, omdat het gebouw nogal uit de toon valt in het stadsbeeld. Neem foto's van de zwarte toren die uittorent boven parken en straten.

Geniet van het schitterende panorama vanaf de uitkijkplekken op de 56e verdieping. Ga nog drie verdiepingen hoger, waar je vanaf een dakterras een nog mooier uitzicht hebt. Op een heldere dag heb je in elke richting een zicht van 40 kilometer. Breng 's avonds een bezoek aan de panoramaverdieping om de stad en de Eiffeltoren te zien wanneer deze verlicht zijn. Vaak geeft men de voorkeur aan de Tour Montparnasse boven de Eiffeltoren, omdat bij de eerste de wachtrijen korter en de uitzichten mooier zijn. Bezoek de cadeauwinkel voor echt Parijse souvenirs en ga op je gemak iets drinken in een café.

Toen de toren in 1973 werd gebouwd, was dit het hoogste bouwwerk in Europa. Na de bouw van de Tour Montparnasse werd het verboden om gebouwen in het stadscentrum te bouwen van meer dan zeven verdiepingen. In 1995 beklom de Franse gebouwenbeklimmer Alain 'Spider-Man' Robert de toren zonder speciale uitrusting of klimgordel en in 2004 en 2015 herhaalde hij dit in het kader van liefdadigheidsacties.

Voor het gebouw geldt een toegangsprijs, waarbij studenten, jongeren en kinderen korting kunnen krijgen. De Tour Montparnasse is dagelijks geopend van 's ochtends tot laat in de avond.

De Tour Montparnasse staat in het 15e arrondissement, circa 3 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Parijs. Je kunt met de metro naar het station Montparnasse - Bienvenüe rijden. Dit metrostation ligt vlak bij de wolkenkrabber. In de directe omgeving zijn ook andere metrostations en bushaltes te vinden. Populaire bezienswaardigheden die dichtbij liggen, zijn de begraafplaats Cimetière du Montparnasse en de Jardin du Luxembourg.


Gids voor Tour Montparnasse


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.852 accommodaties in de buurt van Tour Montparnasse bekijken
Hôtel Eiffel Blomet € 109
Hôtel Eiffel Blomet

Hôtel Eiffel Blomet

78 Rue Blomet, Paris
   
  4,8
  / 5, op basis van 464 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 2 km afstand van Hôpital Necker-Enfants Malades, Tour Montparnasse en Paris Expo Porte de Versailles. Ook Eiffeltoren en Les Invalides liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Vaugirard ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Volontaires is het 7 minuten lopen.

  Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani € 65
  Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani

  Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani

  13 rue Delambre, Paris
    
   4,1
   / 5, op basis van 848 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Fondation Cartier pour l'Art Contemporain en Tour Montparnasse. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Vavin en Station de Métro Edgar Quinet liggen op 5 minuten lopen.

   Hôtel Concorde Montparnasse € 99
   Hôtel Concorde Montparnasse

   Hôtel Concorde Montparnasse

   40, rue du Commandant Mouchotte, Paris
     
    4,0
    / 5, op basis van 2.082 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in 14e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse en Musée Bourdelle. Ook Eiffeltoren en Galéries Lafayette liggen binnen 5 km afstand. Station Paris Montparnasse-Pasteur en Station Paris-Vaugirard liggen op 5 minuten lopen.

    K+K Hotel Cayre Paris € 136
    K+K Hotel Cayre Paris

    K+K Hotel Cayre Paris

    4 Boulevard Raspail, Paris
      
     4,4
     / 5, op basis van 1.217 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Musée d'Orsay en Musée Rodin. Ook Musée du Louvre en Place de la Concorde liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Rue du Bac ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Solferino is het 4 minuten lopen.

     Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris € 135
     Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

     Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

     53 Ter Quai des Grands Augustins, Paris
       
      4,4
      / 5, op basis van 2.340 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Deze residentie ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Pont Neuf en Notre-Dame-kathedraal. Ook Musée du Louvre en Jardin du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 5 minuten lopen.

      Timhotel Paris Gare Montparnasse € 65
      Timhotel Paris Gare Montparnasse

      Timhotel Paris Gare Montparnasse

      22 rue de l Arrivée, Paris
        
       3,5
       / 5, op basis van 581 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 2 km afstand van Hôpital Necker-Enfants Malades, Tour Montparnasse en Fondation Cartier pour l'Art Contemporain. Ook Les Invalides en Palais du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Falguière ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Montparnasse - Bienvenue is het 7 minuten lopen.

       Hôtel Miramar € 92
       Hôtel Miramar

       Hôtel Miramar

       6, place Bienvenue, Paris
         
        3,8
        / 5, op basis van 139 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in 15e arrondissement, vlak bij Tour Montparnasse en Musée Bourdelle. Station Paris Montparnasse ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Falguière is het 5 minuten lopen.

        Hotel Waldorf Montparnasse € 81
        Hotel Waldorf Montparnasse

        Hotel Waldorf Montparnasse

        17 rue du Depart, Paris
          
         4,1
         / 5, op basis van 399 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Montparnasse, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse en Fondation Cartier pour l'Art Contemporain. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Montparnasse - Bienvenue ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Edgar Quinet is het 3 minuten lopen.