Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Tour Montparnasse

Dineer in het restaurant Ciel de Paris, waar je de zeldzame gelegenheid hebt om uit te kijken over de Lichtstad onder je.

Tour Montparnasse is een van de zeer weinige wolkenkrabbers in Parijs, waardoor het panorama vanaf de 56e verdieping vrijwel uniek is. De 210 meter hoge toren heeft een exclusief restaurant en je vindt er voornamelijk kantoor- en woonruimten. Kijk of je vanaf de 56e verdieping je favoriete plekjes van Parijs ziet, zoals de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe.

De Tour Montparnasse torent bijna overal in Parijs uit boven de skyline van de stad. De donkere en strakke vorm van de toren staat in sterk contrast met de rustieke en romantische uitstraling van de stad. De bouw van de toren was omstreden, omdat het gebouw nogal uit de toon valt in het stadsbeeld. Neem foto's van de zwarte toren die uittorent boven parken en straten.

Geniet van het schitterende panorama vanaf de uitkijkplekken op de 56e verdieping. Ga nog drie verdiepingen hoger, waar je vanaf een dakterras een nog mooier uitzicht hebt. Op een heldere dag heb je in elke richting een zicht van 40 kilometer. Breng 's avonds een bezoek aan de panoramaverdieping om de stad en de Eiffeltoren te zien wanneer deze verlicht zijn. Vaak geeft men de voorkeur aan de Tour Montparnasse boven de Eiffeltoren, omdat bij de eerste de wachtrijen korter en de uitzichten mooier zijn. Bezoek de cadeauwinkel voor echt Parijse souvenirs en ga op je gemak iets drinken in een café.

Toen de toren in 1973 werd gebouwd, was dit het hoogste bouwwerk in Europa. Na de bouw van de Tour Montparnasse werd het verboden om gebouwen in het stadscentrum te bouwen van meer dan zeven verdiepingen. In 1995 beklom de Franse gebouwenbeklimmer Alain 'Spider-Man' Robert de toren zonder speciale uitrusting of klimgordel en in 2004 en 2015 herhaalde hij dit in het kader van liefdadigheidsacties.

Voor het gebouw geldt een toegangsprijs, waarbij studenten, jongeren en kinderen korting kunnen krijgen. De Tour Montparnasse is dagelijks geopend van 's ochtends tot laat in de avond.

De Tour Montparnasse staat in het 15e arrondissement, circa 3 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Parijs. Je kunt met de metro naar het station Montparnasse - Bienvenüe rijden. Dit metrostation ligt vlak bij de wolkenkrabber. In de directe omgeving zijn ook andere metrostations en bushaltes te vinden. Populaire bezienswaardigheden die dichtbij liggen, zijn de begraafplaats Cimetière du Montparnasse en de Jardin du Luxembourg.


Tour Montparnasse Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Tour Montparnasse

Alle 5.115 accommodaties in de buurt van Tour Montparnasse bekijken
Hôtel Concorde Montparnasse € 93
Hôtel Concorde Montparnasse

Hôtel Concorde Montparnasse

40, rue du Commandant Mouchotte, Parijs, Paris
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in 14e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse, Musée Bourdelle en Catacomben van Parijs. Ook Eiffeltoren en Galéries Lafayette liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Pernety en Station Paris Montparnasse-Pasteur liggen op 5 minuten lopen.

  Hôtel 15 Montparnasse € 84
  Hôtel 15 Montparnasse

  Hôtel 15 Montparnasse

  153 rue de vaugirard, Parijs
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 10 minuten lopen van Hôpital Necker-Enfants Malades en Tour Montparnasse. Ook Les Invalides en Fondation Cartier pour l'Art Contemporain liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Falguière en Metrostation Pasteur liggen op 5 minuten lopen.

   Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani € 73
   Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani

   Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani

   13 rue Delambre, Parijs, Paris
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Fondation Cartier pour l'Art Contemporain en Tour Montparnasse. Ook Catacomben van Parijs en Palais du Luxembourg liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Vavin ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Edgar Quinet is het 3 minuten lopen.

    Hotel Waldorf Montparnasse € 82
    Hotel Waldorf Montparnasse

    Hotel Waldorf Montparnasse

    17 rue du Depart, Parijs, Paris
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Montparnasse, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse, Fondation Cartier pour l'Art Contemporain en Le Bon Marché. Ook Catacomben van Parijs en Palais du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Montparnasse - Bienvenue ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Edgar Quinet is het 3 minuten lopen.

     OKKO Hotels Paris Gare de l'Est € 129
     OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

     OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

     30 A rue d'Alsace, Parijs
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Canal Saint-Martin en Grands Boulevards. Ook Basilique du Sacré-Cœur en Musée Grévin liggen binnen 2 km afstand. Paris Magenta en Metrostation Gare de l'Est liggen op 5 minuten lopen.

      Hôtel Edouard 6 € 100
      Hôtel Edouard 6

      Hôtel Edouard 6

      61, boulevard du Montparnasse, Parijs, Paris
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse, Fondation Cartier pour l'Art Contemporain en Le Bon Marché. Ook Hôpital Necker-Enfants Malades en Église Saint-Sulpice liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Montparnasse - Bienvenue ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Edgar Quinet is het 5 minuten lopen.

       Victoria Palace Hotel Paris € 135
       Victoria Palace Hotel Paris

       Victoria Palace Hotel Paris

       6 Rue Blaise-Desgoffe, Parijs, Paris
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Le Bon Marché en Tour Montparnasse. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Saint-Placide en Metrostation Montparnasse - Bienvenue liggen op 5 minuten lopen.

        Timhotel Paris Gare Montparnasse € 77
        Timhotel Paris Gare Montparnasse

        Timhotel Paris Gare Montparnasse

        22 rue de l Arrivée, Parijs, Paris
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse, Hôpital Necker-Enfants Malades en Le Bon Marché. Ook Fondation Cartier pour l'Art Contemporain en Les Invalides liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Montparnasse - Bienvenue en Metrostation Falguière liggen op 5 minuten lopen.