Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Tour Montparnasse

Dineer in het restaurant Ciel de Paris, waar je de zeldzame gelegenheid hebt om uit te kijken over de Lichtstad onder je.

Tour Montparnasse is een van de zeer weinige wolkenkrabbers in Parijs, waardoor het panorama vanaf de 56e verdieping vrijwel uniek is. De 210 meter hoge toren heeft een exclusief restaurant en je vindt er voornamelijk kantoor- en woonruimten. Kijk of je vanaf de 56e verdieping je favoriete plekjes van Parijs ziet, zoals de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe.

De Tour Montparnasse torent bijna overal in Parijs uit boven de skyline van de stad. De donkere en strakke vorm van de toren staat in sterk contrast met de rustieke en romantische uitstraling van de stad. De bouw van de toren was omstreden, omdat het gebouw nogal uit de toon valt in het stadsbeeld. Neem foto's van de zwarte toren die uittorent boven parken en straten.

Geniet van het schitterende panorama vanaf de uitkijkplekken op de 56e verdieping. Ga nog drie verdiepingen hoger, waar je vanaf een dakterras een nog mooier uitzicht hebt. Op een heldere dag heb je in elke richting een zicht van 40 kilometer. Breng 's avonds een bezoek aan de panoramaverdieping om de stad en de Eiffeltoren te zien wanneer deze verlicht zijn. Vaak geeft men de voorkeur aan de Tour Montparnasse boven de Eiffeltoren, omdat bij de eerste de wachtrijen korter en de uitzichten mooier zijn. Bezoek de cadeauwinkel voor echt Parijse souvenirs en ga op je gemak iets drinken in een café.

Toen de toren in 1973 werd gebouwd, was dit het hoogste bouwwerk in Europa. Na de bouw van de Tour Montparnasse werd het verboden om gebouwen in het stadscentrum te bouwen van meer dan zeven verdiepingen. In 1995 beklom de Franse gebouwenbeklimmer Alain 'Spider-Man' Robert de toren zonder speciale uitrusting of klimgordel en in 2004 en 2015 herhaalde hij dit in het kader van liefdadigheidsacties.

Voor het gebouw geldt een toegangsprijs, waarbij studenten, jongeren en kinderen korting kunnen krijgen. De Tour Montparnasse is dagelijks geopend van 's ochtends tot laat in de avond.

De Tour Montparnasse staat in het 15e arrondissement, circa 3 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Parijs. Je kunt met de metro naar het station Montparnasse - Bienvenüe rijden. Dit metrostation ligt vlak bij de wolkenkrabber. In de directe omgeving zijn ook andere metrostations en bushaltes te vinden. Populaire bezienswaardigheden die dichtbij liggen, zijn de begraafplaats Cimetière du Montparnasse en de Jardin du Luxembourg.


Gids voor Tour Montparnasse


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.041 accommodaties in de buurt van Tour Montparnasse bekijken
Hôtel Eiffel Blomet € 120
Hôtel Eiffel Blomet

Hôtel Eiffel Blomet

78 Rue Blomet, Parijs
   
  4,8
  / 5, op basis van 510 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Rue du Commerce en Hôpital Necker-Enfants Malades. Ook Tour Montparnasse en Rue Cler liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Vaugirard ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Volontaires is het 7 minuten lopen.

  Hotel Duquesne Eiffel € 129
  Hotel Duquesne Eiffel

  Hotel Duquesne Eiffel

  23 Avenue Duquesne, Parijs, Paris
    
   4,4
   / 5, op basis van 1.139 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Hoofdkwartier van UNESCO, Rue Cler en Les Invalides. Ook Musée Rodin en Rue du Commerce liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Francois-Xavier is het 7 minuten lopen.

   Timhotel Paris Gare Montparnasse € 81
   Timhotel Paris Gare Montparnasse

   Timhotel Paris Gare Montparnasse

   22 rue de l Arrivée, Parijs, Paris
     
    3,5
    / 5, op basis van 592 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse, Hôpital Necker-Enfants Malades en Le Bon Marché. Ook Les Invalides en Jardin du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Falguière ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Montparnasse - Bienvenue is het 7 minuten lopen.

    Hotel Legend Saint Germain by Elegancia € 103
    Hotel Legend Saint Germain by Elegancia

    Hotel Legend Saint Germain by Elegancia

    151 Bis Rue De Rennes, Parijs, Paris
      
     4,5
     / 5, op basis van 983 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Le Bon Marché en Tour Montparnasse. Ook Jardin du Luxembourg en Église Saint-Sulpice liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Saint-Placide en Metrostation Montparnasse - Bienvenue liggen op 5 minuten lopen.

     Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani € 76
     Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani

     Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani

     13 rue Delambre, Parijs, Paris
       
      4,1
      / 5, op basis van 877 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse en Le Bon Marché. Ook Jardin du Luxembourg en Université de la Sorbonne liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Vavin en Station de Métro Edgar Quinet liggen op 5 minuten lopen.

      Lenox Montparnasse Hotel € 117
      Lenox Montparnasse Hotel

      Lenox Montparnasse Hotel

      15 Rue Delambre, Parijs, Paris
        
       4,3
       / 5, op basis van 1.810 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Rue de la Gaite en Tour Montparnasse. Ook Les Invalides en Notre-Dame-kathedraal liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Vavin en Station de Métro Edgar Quinet liggen op 5 minuten lopen.

       Novotel Paris Centre Gare Montparnasse € 145
       Novotel Paris Centre Gare Montparnasse

       Novotel Paris Centre Gare Montparnasse

       17 Rue Du Cotentin, Parijs, Paris
         
        4,2
        / 5, op basis van 2.127 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de uitgaansbuurt, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse en Hôpital Necker-Enfants Malades. Ook Hoofdkwartier van UNESCO en Rue du Commerce liggen binnen 2 km afstand. Station Paris-Vaugirard ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Paris Montparnasse-Pasteur is het 3 minuten lopen.

        Hotel Waldorf Montparnasse € 89
        Hotel Waldorf Montparnasse

        Hotel Waldorf Montparnasse

        17 rue du Depart, Parijs, Paris
          
         4,1
         / 5, op basis van 423 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Montparnasse, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse, Le Bon Marché en Hôpital Necker-Enfants Malades. Ook Jardin du Luxembourg en Université de la Sorbonne liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Montparnasse - Bienvenue ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Edgar Quinet is het 3 minuten lopen.