Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Tour Montparnasse

Dineer in het restaurant Ciel de Paris, waar je de zeldzame gelegenheid hebt om uit te kijken over de Lichtstad onder je.

Tour Montparnasse is een van de zeer weinige wolkenkrabbers in Parijs, waardoor het panorama vanaf de 56e verdieping vrijwel uniek is. De 210 meter hoge toren heeft een exclusief restaurant en je vindt er voornamelijk kantoor- en woonruimten. Kijk of je vanaf de 56e verdieping je favoriete plekjes van Parijs ziet, zoals de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe.

De Tour Montparnasse torent bijna overal in Parijs uit boven de skyline van de stad. De donkere en strakke vorm van de toren staat in sterk contrast met de rustieke en romantische uitstraling van de stad. De bouw van de toren was omstreden, omdat het gebouw nogal uit de toon valt in het stadsbeeld. Neem foto's van de zwarte toren die uittorent boven parken en straten.

Geniet van het schitterende panorama vanaf de uitkijkplekken op de 56e verdieping. Ga nog drie verdiepingen hoger, waar je vanaf een dakterras een nog mooier uitzicht hebt. Op een heldere dag heb je in elke richting een zicht van 40 kilometer. Breng 's avonds een bezoek aan de panoramaverdieping om de stad en de Eiffeltoren te zien wanneer deze verlicht zijn. Vaak geeft men de voorkeur aan de Tour Montparnasse boven de Eiffeltoren, omdat bij de eerste de wachtrijen korter en de uitzichten mooier zijn. Bezoek de cadeauwinkel voor echt Parijse souvenirs en ga op je gemak iets drinken in een café.

Toen de toren in 1973 werd gebouwd, was dit het hoogste bouwwerk in Europa. Na de bouw van de Tour Montparnasse werd het verboden om gebouwen in het stadscentrum te bouwen van meer dan zeven verdiepingen. In 1995 beklom de Franse gebouwenbeklimmer Alain 'Spider-Man' Robert de toren zonder speciale uitrusting of klimgordel en in 2004 en 2015 herhaalde hij dit in het kader van liefdadigheidsacties.

Voor het gebouw geldt een toegangsprijs, waarbij studenten, jongeren en kinderen korting kunnen krijgen. De Tour Montparnasse is dagelijks geopend van 's ochtends tot laat in de avond.

De Tour Montparnasse staat in het 15e arrondissement, circa 3 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Parijs. Je kunt met de metro naar het station Montparnasse - Bienvenüe rijden. Dit metrostation ligt vlak bij de wolkenkrabber. In de directe omgeving zijn ook andere metrostations en bushaltes te vinden. Populaire bezienswaardigheden die dichtbij liggen, zijn de begraafplaats Cimetière du Montparnasse en de Jardin du Luxembourg.


Gids voor Tour Montparnasse


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.232 accommodaties in de buurt van Tour Montparnasse bekijken
Hôtel Eiffel Blomet € 315
Hôtel Eiffel Blomet

Hôtel Eiffel Blomet

78 Rue Blomet, Parijs
   
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Rue du Commerce, Hôpital Necker-Enfants Malades en Hoofdkwartier van UNESCO. Ook Paris Expo Porte de Versailles en Rue Cler liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Vaugirard ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Volontaires is het 7 minuten lopen.

  Novotel Paris Les Halles € 237
  Novotel Paris Les Halles

  Novotel Paris Les Halles

  8 Place Marguerite De Navarre, Parijs, Paris
    
   4.0 van 5.0

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Conciergerie liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel Duquesne Eiffel € 260
   Hotel Duquesne Eiffel

   Hotel Duquesne Eiffel

   23 Avenue Duquesne, Parijs, Paris
     
    3.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Hoofdkwartier van UNESCO, Rue Cler en Les Invalides. Ook Musée Rodin en Rue du Commerce liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Francois-Xavier is het 7 minuten lopen.

    Timhotel Paris Gare Montparnasse € 104
    Timhotel Paris Gare Montparnasse

    Timhotel Paris Gare Montparnasse

    22 rue de l Arrivée, Parijs, Paris
      
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse, Hôpital Necker-Enfants Malades en Le Bon Marché. Ook Jardin du Luxembourg en Les Invalides liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Montparnasse - Bienvenue en Metrostation Falguière liggen op 5 minuten lopen.

     Hotel Legend Saint Germain by Elegancia € 229
     Hotel Legend Saint Germain by Elegancia

     Hotel Legend Saint Germain by Elegancia

     151 Bis Rue De Rennes, Parijs, Paris
       
      4.0 van 5.0

      Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Le Bon Marché en Tour Montparnasse. Ook Jardin du Luxembourg en Église Saint-Sulpice liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Saint-Placide en Metrostation Montparnasse - Bienvenue liggen op 5 minuten lopen.

      Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani € 226
      Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani

      Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani

      13 rue Delambre, Parijs, Paris
        
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse, Jardin du Luxembourg en Catacomben van Parijs. Ook Université de la Sorbonne en Panthéon liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Vavin ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Edgar Quinet is het 3 minuten lopen.

       Lenox Montparnasse Hotel € 127
       Lenox Montparnasse Hotel

       Lenox Montparnasse Hotel

       15 Rue Delambre, Parijs, Paris
         
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Rue de la Gaite en Tour Montparnasse. Ook Catacomben van Parijs en Les Invalides liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Vavin ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Edgar Quinet is het 3 minuten lopen.

        Novotel Paris Centre Gare Montparnasse € 155
        Novotel Paris Centre Gare Montparnasse

        Novotel Paris Centre Gare Montparnasse

        17 Rue Du Cotentin, Parijs, Paris
          
         4.0 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de uitgaansbuurt, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse en Hôpital Necker-Enfants Malades. Ook Catacomben van Parijs en Les Invalides liggen binnen 2 km afstand. Station Paris-Vaugirard ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Paris Montparnasse-Pasteur is het 3 minuten lopen.