Verenigd KoninkrijkEuropa

Image for St. Paul\'s Cathedral toont straten, een stad en religieuze aspecten

Een geschiedenis van duizenden jaren, indrukwekkende wereldsteden en de meest gevarieerde landschappen maken het Verenigd Koninkrijk tot een geliefde bestemming in Europa. 

In de vier naties van het Verenigd Koninkrijk, Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland, vind je een wereld aan cultuur, geschiedenis en natuurschoon. Er is van alles te zien en te beleven, van het bruisende Londen tot de wilde Schotse Hooglanden, van rustige vissersdorpjes tot magnifieke koninklijke paleizen en kastelen.

Ervaar het diverse natuurschoon van het Verenigd Koninkrijk. Maak een wandeltocht in de Schotse Hooglanden of door de valleien van Snowdonia in Wales. Geniet van een fietstocht in het Engelse Lake District. In Noord-Ierland kun je wandelen langs de vulkanische rotsformaties van de Giant’s Causeway.

Kies uit talloze fascinerende historische bezienswaardigheden. Bezoek Stonehenge, de prehistorische cirkel van kolossale stenen in Wiltshire, Engeland. In Londen kun je een bezoek brengen aan Buckingham Palace, waar de Britse koninklijke familie al sinds 1837 woont. Kom alles te weten over de vorsten die werden onthoofd in de Tower of London. In Schotland vind je Linlithgow Palace, waar Maria I van Schotland werd geboren. In Wales bevinden zich middeleeuwse kastelen en de ruïnes van Romeinse forten.

Cultuurliefhebbers zullen genieten van het toonaangevende theater, de wereldberoemde musea en de concertpodia die het Verenigd Koninkrijk te bieden heeft. In Londen kun je een komedie of een musical bezoeken in het West End of optredens van internationale artiesten bijwonen in de O2 Arena. In het Museum of Science and Industry in Manchester vind je allerlei leuke activiteiten. Bestudeer de uitgebreide collectie van de Scottish National Gallery of Modern Art. Bij Titanic Belfast in Belfast kun je alles ontdekken over het beroemde passagiersschip, op de plaats waar het werd gebouwd. Als je Cardiff bezoekt, mag een concert in het Wales Millennium Center niet ontbreken.

Het Verenigd Koninkrijk biedt ook meer dan genoeg prachtige stranden wanneer je zin hebt in een dagje aan zee. Populaire badplaatsen zijn bijvoorbeeld Blackpool in Engeland en Sandwood Bay in Schotland. Er loopt een pad langs de gehele kustlijn van Wales.

Als je op zoek bent naar een spetterend uitgaansleven zit je goed in de grote steden, zoals Londen, Belfast, Edinburgh en Cardiff. Als je het liever rustiger aan doet, kun je een kamer boeken in een kasteel of je intrek nemen in een rustig, afgelegen huisje aan het water.

Kom naar het Verenigd Koninkrijk en ervaar een schitterend landschap, opwindende steden en een fascinerende geschiedenis.

Populaire steden in Verenigd Koninkrijk

St. Paul\'s Cathedral toont straten, een stad en religieuze aspecten
Londen

Staat bekend om Museums, Theaters en Historische gebouwen

…"

Koninklijk jacht Britannia inclusief varen en algemene kustgezichten
Edinburgh

Staat bekend om Historische gebouwen, Kasteel en Tours

…"

Victoria Square toont een plein, bloemen en historische architectuur
Birmingham

Staat bekend om Dineren, Bars en Winkelen

…"

Royal Liver Building inclusief historische architectuur en een stad
Liverpool

Staat bekend om Vriendelijke mensen, Bars en Winkelen

…"

The SSE Hydro bevat mist of nevel en nachtleven
Glasgow

Staat bekend om Winkelen, Theaters en Livemuziek

…"

St Fagans inclusief winkelen en straten en ook een klein groepje mensen
Cardiff

Staat bekend om Vriendelijke mensen, Winkelen en Historische gebouwen

…"

Populaire bezienswaardigheden in Verenigd Koninkrijk

Buckingham Palace
Image for Buckingham Palace

Buckingham Palace

Londen

Deze luxueuze residentie en werkplaats van koningin Elizabeth II is open voor het grote publiek.

Coca-Cola London Eye
Image for Coca-Cola London Eye

Coca-Cola London Eye

Londen

Stap in dit reuzenrad om van het beste uitzicht over de Britse hoofdstad te genieten.

Brits museum
Image for Brits museum

Brits museum

Londen

Het oudste museum van Groot-Brittannië, dat oorspronkelijk als rariteitenkabinet werd opgericht, heeft zich ontwikkeld tot een museum bomvol antieke schatten die een uniek beeld vormen van de indrukwekkende evolutie van de mens.

Tower Bridge
Image for Tower Bridge

Tower Bridge

Londen

Dit technische hoogstandje over de Thames is een gekoesterd, eeuwenoud monument.

Trafalgar Square
Image for Trafalgar Square

Trafalgar Square

Londen

Dit plein is dé ontmoetingsplaats van Londen en de entree naar de wereldberoemde National Gallery en de kerk St. Martin-in-the-Fields.

Edinburgh Castle
Image for Edinburgh Castle

Edinburgh Castle

Oude stad

Fort, paleis en en bewaarplaats van de kroonjuwelen: dit kasteel dat over de stad uitkijkt, heeft een belangrijke rol gespeeld in de Schotse geschiedenis.