Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Villa Carlotta

Deze achttiende-eeuwse villa in een hoek van het Comomeer is een waar paradijs voor liefhebbers van kunst en tuinen.

In de aan het water gelegen Villa Carlotta is een fraaie kunstcollectie met werken van onder andere Antonio Canova en Francesco Hayez gehuisvest. Ook de prachtig aangelegde tuin met heerlijk ruikende bloemen en struiken is een bezoek waard. Verken de overvloed aan kunst in de villa, wandel rond in een van de fraaiste tuinen van Europa en geniet van een momentje rust in de traditionele Japanse bamboetuin.

Villa Carlotta werd in 1745 gebouwd voor een Milanese markies, maar de huidige naam dankt de villa aan een Pruisische prinses die het huis cadeau kreeg bij haar huwelijk met George II van Saksen-Meiningen in 1850. Een groot deel van het huis lijkt sinds die tijd nauwelijks te zijn veranderd. De antieke meubels, geweldige kunstwerken en adembenemende tuinen zijn voldoende om de meeste bezoekers wel een middag bezig te houden.

Verken de grote zalen, de ontvangstkamers en de grote slaapkamers, en bewonder het weelderige interieur. Onder andere door de spiegels met gouden lijsten, met de hand gemaakte ornamenten en beschilderde tafels vormt het interieur een indrukwekkend geheel.

In de villa zijn verscheidene prachtige schilderijen en beeldhouwwerken tentoongesteld. Vooral van Hayez, Thorvaldsen en Canova zijn hier veel werken te vinden en tot de hoogtepunten behoren dan ook het werk L’ultimo addio di Romeo e Giulietta van Hayez en de betoverende beeltenis van Terpsichore, de muze van de dans, door Canova.

Stap van de donkere zalen met houten panelen in de schitterende botanische tuin en wandel door vele rijen bloemen en weldadige struiken, op slechts enkele meters van het heldere water van het meer. Wandel door het doolhof van paadjes en geniet van de geur van de sinaasappelbomen en de felle kleuren van de rododendrons, azalea's en camelia's.

Mis ook niet de bamboetuin, iets verder van het huis. Verscholen tussen de bomen bestrijkt deze vredige enclave een gebied van 3000 vierkante meter waar maar liefst 25, veelal zeldzame, soorten bamboe groeien.

Villa Carlotta bevindt zich in het kleine dorp Tremezzo op de westelijke oever van het Comomeer. De villa is van maart tot en met november dagelijks tegen een bescheiden entreeprijs te bezoeken. Als je ergens aan het meer verblijft, kun je ook met de autoveerboot van Cadenabbia naar Tremezzo komen.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Villa Carlotta

Alle 2.266 accommodaties in de buurt van Villa Carlotta bekijken
Grand Hotel Cadenabbia € 118
Grand Hotel Cadenabbia

Grand Hotel Cadenabbia

Via Regina 1, Cadenabbia, Griante, CO
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel in Griante ligt binnen 2 km afstand van Veerbootterminal Cadenabbia en Villa Carlotta. Ook Villa Melzi en Villa del Balbianello liggen binnen 5 km afstand.

  Hotel Du Lac € 108
  Hotel Du Lac

  Hotel Du Lac

  Piazza Mazzini, 32, Bellagio, CO
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in het centrum van Bellagio, binnen 5 minuten lopen van San Giacomo Basilica en Villa Melzi. Villa Carlotta ligt op 3,1 km.

   Hotel Britannia Excelsior € 76
   Hotel Britannia Excelsior

   Hotel Britannia Excelsior

   Via Regina 41 - Cadenabbia, Griante, CO
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt aan een meer, binnen 15 minuten lopen van Veerbootterminal Cadenabbia en Villa Carlotta. Ook Villa Melzi en Villa del Balbianello liggen binnen 5 km afstand.

    Grand Hotel Villa Serbelloni € 473
    Grand Hotel Villa Serbelloni

    Grand Hotel Villa Serbelloni

    Via Roma 1, Bellagio, CO
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Bellagio ligt aan een meer, binnen 10 minuten lopen van Villa Serbelloni en Villa Melzi. Villa Carlotta ligt op 3,3 km.

     Hotel Bazzoni et du Lac € 72
     Hotel Bazzoni et du Lac

     Hotel Bazzoni et du Lac

     Via Regina, 26, Tremezzina, CO
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in de historische wijk, binnen 2 km afstand van Veerbootterminal Cadenabbia en Villa Carlotta. Ook Villa del Balbianello en Villa Melzi liggen binnen 5 km afstand.

      Hotel Ristorante Azalea € 89
      Hotel Ristorante Azalea

      Hotel Ristorante Azalea

      Via Portici Sampietro 1, Tremezzina, CO
        
       2.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt aan een meer, binnen 2 km afstand van Veerbootterminal Cadenabbia en Villa Carlotta. Ook Villa del Balbianello en Villa Melzi liggen binnen 5 km afstand.

       Villa La Mirabella € 100
       Villa La Mirabella

       Villa La Mirabella

       Via Regina 13, Cadenabbia, Griante, CO
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt aan een meer, binnen 10 minuten lopen van Veerbootterminal Cadenabbia en Villa Carlotta. Ook Villa Melzi en Villa del Balbianello liggen binnen 5 km afstand.

        Hotel La Darsena € 95
        Hotel La Darsena

        Hotel La Darsena

        Via Regina 3, Tremezzina, CO
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit sportieve hotel in Tremezzina ligt binnen 2 km afstand van Veerbootterminal Cadenabbia en Villa Carlotta. Ook Villa del Balbianello en Villa Melzi liggen binnen 5 km afstand.