Vuurtoren van Maspalomas

Vuurtoren van Maspalomas toont algemene kustgezichten, een strand en een vuurtoren
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Deze iconische, hoog oprijzende vuurtoren speelt al meer dan honderd jaar een belangrijke rol bij de bescherming van plaatselijke vissers.

Bij de imposante Faro de Maspalomas leer je alles over de vele schepen en vissersboten die dankzij deze vuurtoren werden behoed voor de scherpe vulkaanriffen van de Canarische Eilanden. Je kunt vanaf het strand van Maspalomas in de schaduw van de vuurtoren zwemmen, en bij laag tij kun je de getijdenpoelen voor het bouwwerk verkennen.

In 1886 werd begonnen met de bouw van de Faro de Maspalomas, en vier jaar later scheen zijn licht voor het eerst over de oceaan. Met zijn 65 meter is dit een van de hoogste vuurtorens op de Canarische Eilanden.

Het donkere metselwerk heeft door de jaren heen talloze Atlantische stormen weten te weerstaan. Als je goed kijkt, zie je de kleine trapopgangen die langs de zijkant van de vuurtoren helemaal naar het lichthuis bovenin leiden. De vuurtoren is op dit moment niet toegankelijk.

Vanaf het nabijgelegen zandstrand kun je er echter wel prachtige foto's van maken. Je kunt hier een verfrissende duik in de zee nemen of op zoek gaan naar krabben en garnalen in de getijdenpoelen aan de voet van de toren.

Vanaf de vuurtoren wandel je in een paar minuutjes over het strand naar een hele verzameling bars en cafés. Zelfs aan het einde van het strand is de grote, grijze vorm van de Faro de Maspalomas nog duidelijk zichtbaar. Onder het genot van een koel drankje of een ijsje aan de waterkant zie je hem hoog boven de omliggende gebouwen uittorenen. Kom hier vooral eens 's avonds eten, als de toren zijn heldere licht over de zee verspreidt.

De Faro de Maspalomas staat aan de waterkant achter het strand van Maspalomas. Vanaf de meeste hotels en resorts in Maspalomas is het maar een klein eindje lopen.

Plan een reis om Vuurtoren van Maspalomas te zien

Bohemia Suites & Spa - Adults only
Seaside Palm Beach
Marina Suites
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Privé- & gepersonaliseerde tours

Alle 3 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab

Populaire plekken om te bezoeken