Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Topactiviteiten per categorie

Wat te doen in Comomeer

Zie alle 4 activiteiten in Comomeer

Heerlijke activiteiten bij het mooie Comomeer

Het Comomeer ligt in het noorden van Italië op een prachtige locatie tussen de bergen. Tijdens een vakantie kun je genieten van de bijzondere bezienswaardigheden bij het Comomeer zoals de witte Villa Carlotta of een van de leuke dorpen bezoeken. Wandel bijvoorbeeld door de sfeervolle straten van Bellagio of ga shoppen in de leuke stad Como waar veel zijdewinkels te vinden zijn. Bovendien kun je diverse excursies bij het Comomeer ondernemen

zoals naar de nabijgelegen stad Milaan.

Dingen om te doen bij het Comomeer

Je kunt het Comomeer op verschillende manieren ontdekken. Zo kun je meedoen aan een dagexcursie naar het Comomeer. Je krijgt hierbij een rondleiding door de stad Como en je gaat bovendien met een treintje naar Brunate een hogergelegen dorp waarvandaan je een weids uitzicht op de omgeving hebt. Wil je de mooie monumenten liever vanaf het meer zelf bekijken? Dan kun je bijvoorbeeld met de veerboot van Como naar Bellagio gaan maar je kunt ook een dag zelf een bootje huren. Hierdoor heb je alle vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. Ga bijvoorbeeld naar het leuke eilandje Isola Comacina waar je onder meer de kerk Basilica di Sant’Eufemia kunt bezoeken.

Dingen om te zien bij het Comomeer

Op de oevers van het meer liggen diverse imposante villa’s die je vanuit je hotel aan het Comomeer kunt bezoeken. Een leuke activiteit bij het Comomeer is een bezoek aan de prachtige gelegen Villa del Balbianello. Het statige gebouw ligt op een schiereiland en wordt omringd door bijzondere tuinen die je tijdens je bezoek kunt verkennen. Ook kun je meegaan met een rondleiding om het gebouw van binnen te bewonderen. Een ander hoogtepunt is Villa Carlotta die uit de 18e eeuw stamt en Villa Melzi in Bellagio waarvan je de tuinen kunt bekijken. Naast de diverse villa’s mag je ook de leuke dorpen niet overslaan. In Torno kun je bijvoorbeeld genieten van een lunch aan het pittoreske haventje en in Varenna kun je naar het kasteel Castello di Vezio gaan.

Dagactiviteiten bij het Comomeer

Wil je ook graag wat van de omgeving zien? Het Comomeer is een goed startpunt om een dag naar Milaan te gaan. Je kunt bijvoorbeeld meegaan met de voetbalexcursie: stadion San Siro & Casa Milan. Je bezoekt tijdens deze activiteit het interactieve museum Casa Milan en het San Siro-stadion dat het stadion van de clubs AC Milan en FC Inter is. Hierna kun je bovendien de hoogtepunten van Milaan ontdekken zoals de Duomo en het Castello Sforzesco. Een ander leuk uitstapje is een bezoek aan het mooie Meer van Lugano dat deels in Italië en deels in Zwitserland ligt. Om de beste manier te vinden om bij je vakantieadres te komen kun je eens kijken op de pagina met vluchten naar het Comomeer.

Kaart