Topactiviteiten in Haarlem

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Haarlem toont straten

Wat kun je allemaal doen in Haarlem?

Ontdek samen met Expedia hoe je kunt genieten van het beste dat Haarlem te bieden heeft! Als je van plan bent om Haarlem te bezoeken, kunnen wij je laten zien wat de mooiste en best bezochte bezienswaardigheden zijn en je helpen om de meest interessante activiteiten en excursies te vinden. Of je nu lekker met je gezin naar Haarlem reist, een romantische trip voor twee wilt maken of een zakelijk bezoek brengt, wij zorgen ervoor dat je je optimaal kunt voorbereiden op een onvergetelijke vakantie die aan al je verwachtingen voldoet.

Bezienswaardigheden in Haarlem

Haarlem biedt talloze leuke bezienswaardigheden. Wij kunnen je helpen bij het vinden van de beste accommodaties in Haarlem en laten je zien wat de mooiste plekjes zijn in de buurt van je hotel en de omliggende omgeving. Zo weet je precies waar je heen moet, wat er te zien is en wanneer. Bekijk alle bezienswaardigheden in een handig overzicht zodat je maximaal van je vakantie kunt genieten. Wij zorgen ervoor jij je geen zorgen hoeft te maken dat je iets mist.

Als je van plan bent om Haarlem te bezoeken, bekijk dan eens onze handige gidsen met een beschrijving van alle bezienswaardigheden in de regio zodat je voor je vertrek alvast alle leuke excursies kunt plannen. Haarlem heeft voor elk wat wils. Dus of je je nu wilt uitleven tijdens een actieve zomervakantie, je relatie wilt vieren met een romantisch rendez-vous of jezelf wilt verwennen met een ontspannen tripje naar een resort, je zult je in Haarlem zeker kunnen vermaken.

Evenementen in Haarlem

Wil je je tijdens je verblijf graag onderdompelen in de lokale cultuur? Bekijk dan voor je op reis gaat of er tijdens je verblijf leuke evenementen in Haarlem plaatsvinden. Van festivals tot lokale folklore, bepalen wat een bezoekje waard is in Haarlem kan veel kostbare tijd opslokken. Met onze hulp plan je je vakantie echter eenvoudiger dan ooit. Wat je ook wilt doen, of je nu een gezinsvakantie in de buitenlucht wilt, de plaatselijke keuken van Haarlem wilt ontdekken of jezelf wilt onderdompelen in kunst & cultuur, dankzij onze gidsen met alle evenementen van Haarlem geniet je gegarandeerd van een zorgeloze vakantie, in welk seizoen je ook komt. Fijne vakantie!

Topactiviteiten die je kunt doen in Haarlem


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Frans Hals Museum

Wandel via de nauwe, geplaveide straat met historische huizen voor een bezoek aan het Frans Hals Museum, waar je het werk van Nederlandse meesters uit de Gouden Eeuw kunt bewonderen. De galerij heeft veel karakter en kent een rijk verleden. Het is in een gebouw uit het begin van de 17e eeuw gevestigd en een gasthuis voor de armen, bejaardentehuis voor arme mannen en weeshuis geweest. Bekijk het schilderij van Haarlemse wezen in hun roodblauwe uniform.
Meer informatie
Bekijk het werk van een van de meest talentvolle Nederlandse schilders. Laat de kunst je transporteren naar het Haarlem van de 17e en 18e eeuw.

2. Grote Markt

Bezoek de eeuwenoude straten en geniet van de zeer moderne boetieks, hippe winkeltjes en trendy cafés van de Grote Markt. Stap vervolgens terug in de tijd bij een bezoek aan het centrale plein van Haarlem. Als je op de Grote Markt rondkijkt, zul je overal historische gebouwen zien: de bekende, gotische kathedraal, het 17e-eeuwse stadhuis, de 13e-eeuwse Hoofdwacht waar de stadswacht ooit bijeenkwam en de voormalige vleeshal, waar nu Museum De Hallen in is gevestigd.
Meer informatie
Bezoek de markt voor een hapje te eten of ontspan in een knus café met uitzicht op de gebouwen van dit historische stadsplein.

3. Teylersmuseum

Teylers Museum dateert uit 1784 en is daardoor het oudste museum van Nederland. Je vindt er een bijzondere verzameling van kunst, geschiedenis en rariteiten. Het gebouw is alleen al door de architectonische kenmerken een bezoek waard. Zo heeft de gevel een mooie neoklassieke stijl met zuilen en standbeelden. Deze wordt weerspiegeld in de bescheiden elegantie van het interieur.
Meer informatie
Geniet van een belangrijke historische stroming: de verlichting. Ontdek een 18e-eeuwse verzameling van een handelaar en bewonder de kunst, natuurgeschiedenis, geologie en wetenschap in een harmonieus, neoklassiek gebouw.

4. Grote Kerk

Kijk op weg naar het centrale plein van Haarlem even omhoog om de Grote Kerk goed in je op te nemen. De gotische, protestantse kerk heet officieel de St. Bavokerk en heeft een klokkentoren in de vorm van een kroon. Na de voltooiing ervan in de 14e eeuw werd het een belangrijk kenmerk van het Haarlemse stadsbeeld en ook tegenwoordig speelt het nog een belangrijke rol in de levens van de stadsbewoners.
Meer informatie
Geniet van lang vervlogen tijden in een 15e-eeuwse kerk met de bijnaam 'Jan met de hoge schouders' die vroeger een belangrijke rol speelde in de Haarlemse gemeenschap.

5. Corrie Ten Boomhuis

Bezoek het Corrie ten Boomhuis om een tijd van grote angst en wreedheid, maar ook van grote betrokkenheid en offers te herinneren. Dit historische huis eert de ongelofelijke moed van de Ten Boom-familieleden, die een onderduikadres boden aan joodse vluchtelingen en vrijheidsstrijders van het Nederlands verzet in de Tweede Wereldoorlog.
Meer informatie
Bezoek het historische huis waar een moedige familie tijdens de Tweede Wereldoorlog een onderduikadres bood aan ongeveer 800 joden en mensen uit het verzet met een geheime ruimte via een kledingkast.

6. Sint-Bavokerk

De prachtige Kathedrale basiliek Sint Bavo is ontworpen door de architect Joseph Cuypers en is gebouwd in de periode tussen 1890 en 1930. Je herkent de kerk aan zijn ongewone stijlencombinatie. Dankzij de verschillende torens met een kegelvormig dak die je ogen naar een groene koepel leiden lijkt de kerk net uit een sprookje te komen. Bekijk de kenmerken van verschillende architectonische periodes, van de neogotische waterspuwers tot de romaanse bogen.
Meer informatie
Bekijk de bijzondere architectonische stijlencombinatie in deze prachtige katholieke kerk. Geniet van het zangkoor, dat speciaal is opgeleid door een muziekschool uit de buurt.

Lees reisgidsen en handige tips voor Haarlem


Populaire plekken om te bezoeken in Haarlem

Steden in de buurt van Haarlem