Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Manila

Zie alle 1 activiteiten in Manila

Bijzondere activiteiten in de Filipijnse hoofdstad Manila

Manila is de hoofdstad van de Filipijnen en bevindt zich op het eiland Luzon het grootste eiland van het land. De stad ligt aan de gelijknamige baai en wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Pasig. Manila is een levendige plaats met enerverende kunstgalerijen en een bruisende muziekscene. Op de talloze markten en in de bars en restaurants die je overal tegenkomt kun je je bovendien tegoed doen aan heerlijk eten. Daarnaast kun je in Manila diverse historische bezienswaardigheden bezoeken.

Leuke beurten in Manila

De wijk Binondo staat bekend om zijn heerlijke Chinese keuken en authentieke Chinese kraampjes en winkels. Binondo is bovendien het oudste Chinatown ter wereld. Naast Binondo ligt de wijk Santa Cruz die een interessante mix van invloeden heeft. Op Carriedo Street kun je bijvoorbeeld een wandeling maken over een markt met stoffen

kleding en talloze andere items. Wie voor het nachtleven naar Manila komt kan terecht in de buurt Malate. Je vindt hier gemakkelijk een leuk alternatief café maar kunt er ook tot in de kleine uurtjes feesten. Veel hotels in Manila bevinden zich ook in of nabij deze wijk. Ermita is een andere zeer populaire buurt in Manila die bars cafés nachtclubs en massagesalons te over heeft. Naast het bruisende nachtleven vind je hier ook een mooie verzameling aan kunst- antiek- en souvenirwinkels.

Dingen om te doen in Manila

Met de vele activiteiten in Manila hoef je je geen moment te vervelen. Je kunt er bijvoorbeeld uitgebreid winkelen in een van de winkelcentra of een avond naar de bioscoop. Voor een onvergetelijk uitje kun je een Filipijnse culturele dansshow met diner boeken. Je wordt dan opgehaald bij je hotel en geniet in een traditioneel Zamboanga-theater en -restaurant van een dansvoorstelling met avondeten. Het is ook leuk om onder leiding van een gids op de fiets of te voet een leuke excursie door Manila te maken. Wil je weten hoe je het makkelijkst in de Filipijnen komt? Bekijk dan het ruime aanbod aan vluchten naar Manila.

Musea en historische bezienswaardigheden in Manila

Tijdens je verblijf in de Filipijnse hoofdstad kan het leuk zijn om eens een rondgang langs de diverse historische hoogtepunten van Manila te maken. Ga bijvoorbeeld langs bij het Fort Santiago een oud verdedigingswerk dat zich bevindt aan de Baai van Manila bij de monding van de Pasig. Cultuur- en kunstliefhebbers mogen een bezoek aan het Nationale Museum van de Filipijnen beslist niet overslaan. Een van de belangrijkste werken van het museum is het immense schilderij Spoliarium van de Filipijnse schilder Juan Luna.

Kaart

Discover neighborhoods in Manila

Alabang

Alabang staat bekend voor zijn keuze aan eetgelegenheden. Ga tijdens je verblijf ook even langs bij Stadscentrum en Starmall Alabang.

WinkelenCafésDineren

Ortigas Center

Reizigers die naar Ortigas Center trekken zijn lovend over zijn populaire winkels. Als je nog tijd hebt om op verkenning te gaan, stop dan zeker bij Asian Development Bank Headquarters en Ayala Malls The 30th.

WinkelenDinerenLivemuziek

Ermita

Ermita is populair onder reizigers door zijn populaire winkels. Ontdek meer van Ermita Night District met de metro vanaf LRT-station Verenigde Naties of LRT-station Pedro Gil, en kom langs topbezienswaardigheden zoals Rizal Park en BayWalk.

WinkelenMonumentenDineren

Malate

Reizigers trekken naar Malate voor zijn keuze aan eetgelegenheden. Neem de metro bij LRT-station Quirino Avenue of LRT-station Vito Cruz en verken topbezienswaardigheden zoals Manila Bay.

UniversiteitenSportHonkbal

Centrum

Reizigers trekken naar Centrum voor zijn keuze aan eetgelegenheden. Tijdens je verblijf kun je ook topbezienswaardigheden, zoals A. Venue Mall en Century City verkennen.

CultuurFestivalsKerken

Bonifacio Global City

Als je een stop maakt in Bonifacio Global City, mag je Fort Bonifacio en Bonifacio High Street zeker niet overslaan.