Het kan je niet ontgaan zijn dat de tv-serie Game of Thrones veel bekende en prachtige locaties in de wereld heeft uitgekozen voor opnames. Van Ierland tot Marokko en van Kroatië tot Malta. Met name deze laatste locatie is minder bekend, omdat alleen het eerste seizoen van de serie hier is opgenomen. Des te leuker om de afleveringen eens terug te kijken en te zien of je de volgende plekken herkent.

Een vorstelijke entree in Mdina, Malta

Zodra je Mdina binnenkomt zie je gelijk een bekende poort uit Game of Thrones. Hier is de entree van Catelyn Stark en Ser Rodrik in King's Landing, te zien in de allereerste aflevering van seizoen 1, gefilmd. De poort is later in de aflevering vanaf de andere kant te zien als Ned en Catelyn vaarwel zeggen. Piazza Mesquita in Mdina deed dienst als Littlefinger's Bordeel, te zien in aflevering 3.

Mdina Main Gate, Malta

Foto: Nienke Krook

Unieke trouwlocatie op Gozo, Malta

De Azure Window is een kalkstenen, natuurlijke boog op het zustereiland van Malta, Gozo. Het vormt de achtergrond van de bruiloft van Daenerys en Khal Drogo in de eerste aflevering van seizoen 1 van Game of Thrones. De boog zal in de komende jaren verdwijnen door erosie, maar is gelukkig ook al in films als 'The Count of Monte Cristo' en series als 'The Odyssey' vereeuwigd.

Azure Window (Tieqa Żerqa), San Lawrenz, Malta

Foto: Nienke Krook

Prachtige tuin in Rabat, Malta

Een van de mooiste filmlocaties van Game of Thrones op Malta is het St. Dominic klooster in Rabat. In aflevering 7 van seizoen 1 confronteert Ned Stark Cersei Lannister met haar ouderschap bij de fontein in deze tuin. Later in de aflevering zie je nog een ander deel van de tuin als een boodschapper Ned vertelt dat de koning om hem vraagt.

St. Dominic Convent, Triq il-Kullegg, Ir-Rabat, Malta

Foto: Nienke Krook

Eeuwenoude fortificaties in Valletta, Malta

Fort Manoel ligt op Manoel eiland in de haven van Valletta op Malta. Het fort is te zien in aflevering 9, seizoen 1 van Game of Thrones, tijdens de beroemde scene waarin Koning Joffrey Ned Stark laat toegeven dat hij een verrader is en hem laat onthoofden. Geen gezellige scène dus, wel een prachtig gebouw. Weinig tijd? Je kunt het fort vanaf de overkant van het water in Valletta zien liggen.

Manoel Island, Gzira Marsamxett Haven, Valletta, Malta

Foto: Nienke Krook

Op bezoek bij de president van Malta

San Anton Palace is de officiële residentie van de President van Malta en het toneel van veel scènes in Game of Thrones. Van de stallen van de Red Keep in aflevering 1, tot belangrijke ontmoetingen tussen Littlefinger en Ned Stark in aflevering 4 en 7 en een gevecht tussen de wachters van de Starks en de Lannisters in aflevering 8 van seizoen 1, dit is de plek waar het allemaal gebeurt.

San Anton Palace, G.Portelli, Ħ'Attard, Malta

Foto: Nienke Krook