By Expedia Team, on August 29, 2017

Ontdek je innerlijke Stark in IJsland: filmlocaties van Game of Thrones

Kijk uit over het ruige landschap van IJsland en beeld je magische taferelen in zoals vliegende draken, wolven die door groene velden rennen en legendarische veldslagen met watervallen en gletsjerpieken op de achtergrond. Van de bevroren grond ten noorden van ‘The Wall’ waar de White Walkers leven, tot het barre landschap waar de Starks over heersen, je ziet hier gelijk waarom IJsland de perfecte locatie is voor de opnames van de populaire HBO-serie Game of Thrones. Geniet na de activiteiten in Reykjavik van de omgeving buiten de stad en ervaar het fantastische terrein van dit geologisch fascinerende land.

Met Gray Line Iceland kunnen zowel fans van de tv-serie als natuurliefhebbers het wonder van de IJslandse wildernis ervaren. Bezoek filmlocaties en iconische natuurattracties, ontdek glooiende groene landschappen, maak foto’s van dramatische watervallen en bewonder de indrukwekkende kloven van Thingvellir.

GameOfThronesFilmingLocations_Reykjavik_Hills.jpg

Je gids, een figurant uit de serie die met een beetje geluk komt opdagen in zijn Night’s Watch-kostuum, beschrijft de betekenis achter locaties, zoals de route die Jon Snow en de Wildlings nemen en de Settlement Era-vikingenlodge in de Pjórsárdalur-vallei, waar een van de meest gewelddadige scènes van de serie is opgenomen. Luister naar verhalen over achter de schermen en leuke feitjes over de cast en crew, en ervaar alle wonderen van de Seven Kingdoms tijdens je avontuur.

Hier volgen vier iconische locaties van Game of Thrones die je kunt herbeleven tijdens je vakantie naar Reykjavik.

GOT_Reykjavik_Canyon.jpg

Grjótagjá: deze kleine lavagrot nabij het meer Mývatn was de echte thuis van de IJslandse bandiet John Markusson, die in de grot woonde en zich waste in het helderblauwe water van de warmwaterbronnen. In Game of Thrones is dit het liefdesnestje van Jon Snow en de Wildling-boogschutter Ygritte. Of je nu benieuwd bent naar de fictieve geschiedenis of het echte verleden, een ding is zeker: dit is een van de mooiste en vredigste locaties van heel IJsland.

Lavavelden van Dimmuborgir: het zwarte, grillige en bijna buitenaards uitziende terrein van Dimmuborgir was waar Mance Rayder, de koning van de Wildlings achter The Wall, hier in seizoen 3 zijn sneeuwkamp had.

GOT_Reykjavik_Valley.jpg

Svínafellsjökull-gletsjer: voor de besneeuwde wegen van het angstaanjagende land achter The Wall was alleen de eindeloze Svínafellsjökull van IJsland goed genoeg. Denk je in hoe de White Walkers in de gaten en kieren van deze ijsvlakte turen terwijl je de eeuwenoude, bevroren pracht bewondert.

Nationaal Park Thingvellir: het moeilijk te bereiken Eyrie ligt net achter een smalle vallei in dit adembenemende nationale park, waar twee tektonische platen elkaar ontmoeten. Ook hebben andere delen van het park een rol gespeeld. Zo zijn hier ook de scènes opgenomen waarin de Hound en Brienne hun zwaardgevecht hebben en waar Arya en de Hound lopen en hun kamp opzetten.

GOT_Reykjavik_Lake.jpg

Welke scène uit Game of Thrones zou jij in IJsland willen naspelen?