Beijing is al meer dan 800 jaar de hoofdstad van China en de geschiedenis van deze stad begon ruim 3000 jaar geleden. Het rijke verleden van de stad wordt onder meer weerspiegeld in de architectuur. Van traditioneel tot modern: in deze indrukwekkende stad vind je in alle uithoeken fascinerende gebouwen en historische plekken. Maak kennis met de bruisende stad waar tradities op unieke wijze hand in hand gaan met eigentijdse zaken. De stad is ook een belangrijk verkeersknooppunt en daardoor is Beijing niet alleen een populaire vakantiebestemming, maar ook het perfecte startpunt voor een rondreis door het veelzijdige China.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

Hieronder zie je een selectie van de hoogtepunten uit deze fantastische video. Herken jij ze?

Chinese Muur (0:00)

Iedereen heeft er wel eens van gehoord en naar verluidt is dit bouwwerk zelfs vanaf de maan te zien: de Chinese Muur. De muur is ruim 21.000 kilometer lang en werd oorspronkelijk door de keizers gebouwd ter bescherming tegen vijandelijke aanvallen van de Hunnen uit het noorden. Tegenwoordig is de muur een van de bekendste bouwwerken op onze planeet.

Beihaipark (0:21)

Bezoek de voormalige keizerlijke tuin vlak bij het paleis om nieuwe energie op te doen en even te ontsnappen aan de drukte van Beijing. Neem in ieder geval een kijkje bij de unieke muur met negen draken, een indrukwekkende muur met reliëfs en meer dan 600 versieringen van draken. Deze muur is zelfs voor Chinese begrippen uitzonderlijk te noemen.

Verboden Stad (0:24)

Een bezoek aan het paleis van de Chinese keizer is hier een must. Dit paleis was tot het begin van de twintigste eeuw niet voor gewone mensen toegankelijk. Verdiep je in de fascinerende wereld van de keizerlijke dynastieën die hier eeuwenlang hebben gewoond.

Beijing.jpg

Lamatempel (0:26)

Deze enorme tempel is een van de mooiste getuigenissen van Chinees vakmanschap en dient voor boeddhisten uit China en over de hele wereld nog altijd als een gebedshuis. Als je geïnteresseerd bent in boeddhistische gebruiken, ben je hier op de juiste plek.

Nationaal Museum van de Volksrepubliek China (0:34)

Voor cultuurliefhebbers is een bezoek aan een van de grootste musea ter wereld echt een must. Deze collectie van superlatieven omvat tentoonstellingen met meer dan 5000 jaar aan Chinese geschiedenis: van alledaagse voorwerpen tot sieraden en religieuze en politieke artefacten.

Tiananmenplein (0:53)

Dit is een van de meest zwaarbewaakte pleinen ter wereld en is onder de meeste mensen bekend vanwege de grote demonstratie in 1989 die op brute wijze werd onderdrukt. Niettemin is deze plek beslist een bezoek waard. Je kunt hier niet alleen een bezoek brengen aan het graf van Mao, maar ook andere boeiende monumenten bekijken. Bovendien is het Tiananmenplein het startpunt van enkele winkelstraten.

Heb je al zin gekregen om naar deze keizerlijke Chinese stad te reizen? We hebben geweldige aanbiedingen voor Beijing!