Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Tiananmenplein

Dit plein is een van de bekendste in de wereld en vormt het kloppende hart van Peking. Hier hebben altijd al massale demonstraties en nationale evenementen plaatsgevonden.

Meer nog dan de architectuur heeft de geschiedenis achter Tiananmenplein (Plein van de Hemelse Vrede) ervoor gezorgd dat het plein in de internationale schijnwerpers kwam te staan. In de buurt van dit openbare plein bevinden zich de bekendste bezienswaardigheden die je niet mag missen als je in Peking bent.

Het centraal gelegen Tiananmenplein beslaat een gebied van ongeveer 44 hectare. Aan de noord- en zuidzijde is het plein ingeklemd tussen twee keizerlijke poorten: het Tiananmenplein (Poort van de Hemelse Vrede) en de Front Gate - Qianmen Gate (Voorste poort - Qianmen-poort). Aan de westzijde staat de Grote Volkszaal uit de communistische tijd, de plaats waar de Chinese regering bijeenkomt. Aan de oostzijde bevindt zich het Nationaal Museum van de Volksrepubliek China.

Zorg dat je vroeg op het plein bent voor de dagelijkse vlaghijsceremonie, waarbij soldaten van het bevrijdingsleger van het volk over het plein marcheren. Bij zonsondergang wordt deze vlag met een even plechtige ceremonie weer neergelaten.

Het Tiananmenplein wordt zwaar bewaakt door beveiligingscamera's, metaaldetectoren en politieagenten, vermoedelijk omdat deze plaats een lange historie van protesten kent. Voorbeelden hiervan zijn het massale protest tegen het Verdrag van Versailles in 1919 en de studentenopstand voor de democratie 70 jaar later.

Tegenwoordig heerst er op het plein een uitermate vriendelijke sfeer die je op je gemak kunt opsnuiven. Koop een vlieger voor je kinderen of zie hoe de lokale bevolking foto's neemt bij het monument voor de helden van het volk vóór de Chairman Mao Memorial Hall (Mausoleum van Mao Zedong). In deze hal kun je in het mausoleum de in 1976 overleden Mao Zedong van dichtbij bekijken. Sluit aan in de rij om een glimp op te vangen van dit gemummificeerde lichaam of replica van was. Hierover zijn de meningen verdeeld. Hoe dan ook, je loopt langs het beeld van een van China’s bekendste heersers in ruste.

Als je naar het Tiananmenplein wilt, neem je een taxi of de metro naar Tiananmen East, Tiananmen West of Qianmen Station. Vaak combineert men een bezoek aan het plein met een wandeling door de Verboden Stad, die ernaast ligt.


Tiananmenplein Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Tiananmenplein

Alle 1.214 accommodaties in de buurt van Tiananmenplein bekijken
Novotel Beijing Peace € 90
Novotel Beijing Peace

Novotel Beijing Peace

No 3 Jinyu Hutong, Beijing, Beijing
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Beijing ligt in de historische wijk, binnen 2 km afstand van Wangfujing Street, Forbidden City en Poort van de Hemelse Vrede. Ook Tiananmenplein en Beihai Park liggen binnen 3 km afstand. Station Dengshikou ligt op 6 minuten lopen en naar Station Dongsi is het 17 minuten lopen.

  Grand Hyatt Beijing € 193
  Grand Hyatt Beijing

  Grand Hyatt Beijing

  1 East Chang An Avenue, Beijing, Beijing
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Dongdan, binnen 15 minuten lopen van Wangfujing Street, National Museum of China en Tiananmenplein. Ook Oriental Plaza en Forbidden City liggen binnen 3 km afstand. Station Wangfujing ligt op 6 minuten lopen en naar Station Dengshikou is het 14 minuten lopen.

   Hilton Beijing Wangfujing € 181
   Hilton Beijing Wangfujing

   Hilton Beijing Wangfujing

   8 Wangfujing East Street, Dongcheng, Beijing, Beijing
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Beijing ligt in het zakendistrict, binnen 2 km afstand van Winkelgalerij The Peninsula, Wangfujing Street en Forbidden City. Ook Tiananmenplein en Verboden Stad liggen binnen 2 km afstand. Station Dengshikou ligt op 8 minuten lopen en naar Station Wangfujing is het 11 minuten lopen.

    Beijing Hotel Nuo Forbidden City € 157
    Beijing Hotel Nuo Forbidden City

    Beijing Hotel Nuo Forbidden City

    33 Chang An Avenue, Dongcheng District, Beijing, Beijing
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Downtown Peking, binnen 10 minuten lopen Tiananmenplein, Poort van de Hemelse Vrede en Wangfujing Street. Ook Forbidden City en Temple van de Hemel liggen binnen 5 km afstand. Station Wangfujing ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Tian'anmen East is het 12 minuten lopen.

     Novotel Beijing Xin Qiao € 75
     Novotel Beijing Xin Qiao

     Novotel Beijing Xin Qiao

     1 Chong Wen Men Xi Da Jie, Beijing, Beijing
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in Downtown Peking, binnen 2 km afstand van Wangfujing Street, National Museum of China en Qianmen Street. Ook Tiananmenplein en Beijing Financial Street liggen binnen 3 km afstand. Station Chongwenmen ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Ciqikou is het 13 minuten lopen.

      Waldorf Astoria Beijing € 261
      Waldorf Astoria Beijing

      Waldorf Astoria Beijing

      5-15 Jinyu Hutong, Wangfujing, Dongcheng District, Beijing, Beijing
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Dongdan, binnen 2 km afstand van Winkelgalerij The Peninsula, Wangfujing Street en Forbidden City. Ook Tiananmenplein en Sanlitun liggen binnen 3 km afstand. Station Dengshikou ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Dongsi is het 13 minuten lopen.

       The Imperial Mansion, Beijing Marriott Executive Apartments € 194
       The Imperial Mansion, Beijing Marriott Executive Apartments

       The Imperial Mansion, Beijing Marriott Executive Apartments

       North Gate, No. 1 Xiagongfu Street, Dongcheng District, Beijing, Beijing
         
        4.5 van 5.0 Sterren

        Dit luxe aparthotel ligt in Downtown Peking, binnen 10 minuten lopen Park van de Changpu-rivier, National Museum of China en Tiananmenplein. Ook Oriental Plaza en Forbidden City liggen binnen 2 km afstand. Station Wangfujing ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Tian'anmen East is het 14 minuten lopen.

        Hotel Kapok - Forbidden City € 94
        Hotel Kapok - Forbidden City

        Hotel Kapok - Forbidden City

        16 Donghuamen Street, Beijing, Beijing
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Downtown Peking, binnen 10 minuten lopen van Donghuamen-avondmarkt en Wangfujing Street. Ook Forbidden City en Verboden Stad liggen binnen 15 minuten lopen. Station Dengshikou ligt op 8 minuten lopen en naar Station Wangfujing is het 14 minuten lopen.