Dankzij de perfecte locatie aan de Kroatische kust, met de majestueuze bergen op de achtergrond, heeft Dubrovnik zelfs vanaf een afstand een speciaal aanzien. Dit gevoel wordt versterkt tijdens een wandeling door de steegjes van de oude stad. Geniet van het zonnetje en slenter samen met lokale inwoners en andere toeristen op je gemak door de stad. De enorme stadsmuren en de imposante vestingen op de steile kliffen getuigen van een turbulent verleden en vormen een sterk contrast met de relaxte mediterraanse houding die de inwoners er tegenwoordig op na houden.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

Hieronder vind je een kleine selectie van de 'pareltjes' die in de video voorbijkomen. Herken jij ze?

Fort Lovrijenac (0:10)

Dit fort staat bekend om de ongebruikelijke driehoekige indeling en moest met zijn dikke muren de stad in de middeleeuwen beschermen tegen aanvallen. Het uitzicht vanaf het fort is ronduit adembenemend.

Oude Stad (0:28)

Wat is er nou fijner dan het maken van een mooie wandeling door de nauwe straatjes van de schilderachtige oude stad? En wat is er heerlijker dan te genieten van een lekkere lunch in een van de talloze restaurants waar je tegelijkertijd kunt genieten van mediterraanse gerechten en joie de vivre?

Fort Revelin (0:32)

Dit fort werd meer dan 500 jaar geleden gebouwd om de haven en het oostelijke deel van de stad te beschermen tegen aanvallen van de Turken. Tegenwoordig is hier niet alleen een museum gehuisvest, maar worden er ook regelmatig concerten en andere evenementen georganiseerd.

Dubrovnik.jpg

Stradun (0:41)

Langs deze hoofdstraat liggen talloze cafés, restaurants en allerlei winkels. Neem ook een kijkje bij de barokke gebouwen die na een grote aardbeving langs deze weg werden gebouwd.

Onofrio-fontein (0:46)

De Onofrio-fontein voorzag ooit in het drinkwater van de stad en is tegenwoordig een geliefde ontmoetingsplaats in de stad waar het bruist van de activiteit.

Lokrum (1:41)

Voor de kust van de stad ligt dit met pijnbomen begroeide eiland. Dit is de perfecte plek om de hectiek van de stad achter je te laten en midden in de natuur weer wat energie op te doen. Naar verluidt strandde Richard I Leeuwenhart hier toen hij op de terugweg was van een kruistocht en werd hij gered door de inwoners van Dubrovnik. Als dank schonk hij hen een kathedraal.

Kathedraal van Dubrovnik (1:55)

Met een goed gevulde schatkamer en vele relikwieën is deze kathedraal een van de belangrijkste gebouwen in de stad en komen hier niet alleen veel toeristen, maar ook trouwe gelovigen. Bekijk de barokke kunst en rijkversierde altaren.

Heb je al zin gekregen om deze magische stad te verkennen? We hebben geweldige reisdeals voor Dubrovnik voor je.