De op één na grootste stad in Zweden is in 1621 gesticht en gebouwd in typisch Hollandse stijl met karakteristieke vestingen, kanalen en grachten. Er zijn ook ruime parken die zeker indruk op je zullen maken. In de afgelopen jaren heeft Göteborg naam gemaakt als paradijs voor gastronomische fijnproevers en natuurlijk is de overvloed aan vis en schaaldieren hier dé specialiteit. Voor een authentieke Zweedse beleving en voor het proeven van alle culinaire lekkernijen moet je beslist een uitstapje maken naar de romantische eilandengroep aan de rand van de stad.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

In de video zie je enkele bezienswaardigheden van deze prachtige stad. Veel kijkplezier!

Trädgårdsföreningen ♦ (0:16)

Het park Trädgårdsföreningen, letterlijk 'Tuinbouwvereniging', van Göteborg biedt een mooie mogelijkheid om de drukte van de stad even te ontvluchten. Het is een van de mooiste en best bewaard gebleven 19e-eeuwse parken in Europa. Prachtig groene gazons, exotische planten en historische gebouwen zullen je verleiden tot een wandeling en je zult er vast nog even langer willen blijven. Met meer dan 4000 rozenstruiken is de betoverende rozentuin echt een lust voor het oog.

Gothenburg_garden.jpg

Attractiepark Liseberg ♦ (0:27)

Het Attractiepark Liseberg ligt in het hart van Göteborg te midden van historische gebouwen en mooie grachten en gaat prat op zo'n 40 kermis- en andere attracties. De tijd vliegt voorbij in Liseberg, met attracties als de grootste achtbaan met vrije val in Europa en de met prijzen bekroonde houten achtbaan. Een ritje in het reuzenrad van Liseberg biedt een adembenemend uitzicht over de stad.

Gustav Adolfs Torg ♦ (0:49)

Het standbeeld van de stichter van de stad kijkt uit over luisterrijke gebouwen zoals het stadhuis en het rechtsgebouw die langs de rand van dit prachtige plein staan. Gustav Adolfs Torg is een centraal gelegen plein dat tijdens het verkennen van de stad ideaal is voor een lunchpauze of om er gewoon te zitten en de wereld aan je voorbij te zien trekken.

♦ Göteborgs Konstmuseum ♦ (0:50)

Als je op zoek bent naar cultuur, ben je in het grootste kunstmuseum van Göteborg op de juiste plek. In het museum vind je een unieke collectie Noord-Europese kunst die wordt beschouwd als een van de beste collecties in Noord-Europa. Onder de kunstwerken bevinden zich werken van Larsson, Munch, Picasso, Monet, Rembrandt en vele anderen.

Skanskaskrapan ♦ (0:56)

De opvallende roodwitte wolkenkrabber wordt door de inwoners van Göteborg ook wel liefkozend 'De Lippenstift' genoemd. Dit is geen vreemde naam als je de vorm en de kleur van het gebouw in ogenschouw neemt. Skanskaskrapan behoort tot een van de langst bestaande bezienswaardigheden van Göteborg. Op de bovenste verdieping is een observatieplateau van glas waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Skansen Lejonet ♦ (0:59)

De vesting Skansen Lejonet, die werd gebouwd in opdracht van koning Karel XII van Zweden, waakt al sinds 1689 over de stad en behoort samen met haar tegenhanger Skansen Kronan tot de oudste militaire locaties in Göteborg. Tegenwoordig is het bouwwerk een populaire locatie voor trouwerijen en andere feestelijkheden en het fenomenale uitzicht dat je er over de stad hebt, trekt veel bezoekers.

Wil je de straten van Göteborg zelf ontdekken? We hebben hier geweldige reisaanbiedingen naar Göteborg voor je.